• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۸۴۷۸۷
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۶
همدان » اجتماعی
دانشگاه علوم پزشکی همدان:

ماسک از ورود آلودگی به سیستم تنفسی جلوگیری نمی‌کند! / بیشتر هم بدانیم

استفاده از ماسک فقط برای جلوگیری از ابتلا به کروناویروس است و از ورود آلودگی به سیستم تنفسی جلوگیری نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان،  مسئول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه آلودگی هوا روی تشدید علائم بیماری کرونا تأثیرگذار است، گفت: استفاده از ماسک فقط برای جلوگیری از ابتلا به کروناویروس است و از ورود آلودگی به سیستم تنفسی جلوگیری نمی‌کند.

مهدی خدابخشی افزود: آلودگی هوا موجب افزایش ضریب ابتلا و مرگ‌ و میر ناشی از کروناویروس است؛ بنابراین افرادی که جزء گروه‌های حساس هستند، باید از حضور در فضا‌های باز شهری خودداری کنند.

مسئول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی همدان در رابطه با گروه‌های حساس هم گفت: بیماران قلبی و تنفسی، سالمندان، کودکان، نوزادان و خانم‌های باردار جزء گروه‌های حساس و پرخطر به شمار می آیند.
ماسک فقط برای جلوگیری از ابتلا به کروناویروس است و از ورود آلودگی به سیستم تنفسی جلوگیری نمی‌کند.


وی خاطرنشان کرد: شاخص آلودگی هوا در شش مرحله هوای خوب، هوای متوسط، هوای ناسالم برای گروه‌های حساس، هوای ناسالم، هوای بسیار ناسالم و هوای خطرناک تقسیم بندی می‌شود که شرایط استان همدان در حال حاضر در مرحله هوای ناسالم برای گروه‌های حساس است.

خدابخشی مطرح کرد: عمده مشکل در استان، شهر همدان است که به علت جمعیت زیاد و حمل‌ونقل ممکن است در برخی روز‌های سال آلوده باشد و مسئله بعدی آلودگی ناشی از سوخت مازوت در نیروگاه مفتح است که مخاطراتی برای افراد پرخطر شهرستان‌های فامنین و کبودراهنگ به همراه دارد.

وی با بیان اینکه وارونگی دما باعث آلودگی هوا در استان شده است، توضیح داد: سرمای شدید هوا باعث وارونگی دما می‌شود و در این شرایط آلاینده‌ها به سمت بالا حرکت نمی‌کنند و باعث ماندگاری آلودگی هوا در سطح زمین می‌شوند.

مسئول کنترل آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه خاطرنشان کرد: در این هفته شرایط بهتری نسبت به هفته قبل داشتیم و به طور کلی آلودگی هوا در شهر همدان بیشتر در ساعت ۱۱ تا ۱۶ است.

وی با بیان اینکه از نظر آلودگی هوا شرایط بهتری نسبت به سال گذشته داریم، اعلام کرد: تعطیلی مدارس و دورکاری ادارات موجب عدم استفاده از وسایل گرمایشی و کاهش تردد در سطح شهر شده که این عوامل باعث شده نسبت به سال گذشته آلودگی هوای کمتری داشته باشیم.
 
بیشتر بدانیم:
چگونه در آلودگی هوا سالم بمانیم؟ زمان مطالعه ۴ دقیقه
آلودگی هوا می‌تواند تأثیراتی جدی بر سلامت ما داشته باشد، از جمله مواردی همچون آسم، برونشیت، مشکلات پوستی، مشکلات سلامت روان، سرطان و بیماری‌های قلبی. در حقیقت، سالانه هفت میلیون نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند. بنابراین، غیر از فرار به حومه شهر، چگونه می‌توانیم از اثرات آلودگی هوا بر سلامتمان محافظت کنیم؟

 به غیر از راهکار‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و... که می‌توان برای این کاهش آلودگی انجام داد، راهکار‌هایی هم از نظر بهداشتی و تغذیه‌ای وجود دارد که خوب است با رعایت آن‌ها به حفظ سلامتتان کمک کنید.

در مورد عوارض آلودگی هوا بر سلامت افراد مطالب زیادی گفته شده است که با دانستن آن‌ها می‌توان به اهمیت رعایت نکات سلامتی و تغذیه‌ای مرتبط با آن پی برد. در زمان آلودگی هوا در سطح شهر تعداد بیشتری از افراد را می‌ببینیم که بینی و دهانشان را با ماسک‌های معمولی پوشانده‌اند؛ اما آیا این واقعاً برای محافظت از ما در برابر این آلودگی محیطی کافی است؟

در مناطق آلوده و پرازدحام ماسک بزنید
طبق توصیه‌های متخصصان، ساکنین مناطق آلوده باید از ماسک‌های با کیفیت بهتری استفاده کنند تا به بهترین نحو از ورود هوای آلوده به ریه‌ها جلوگیری کنند. در واقع در مکان‌های آلوده بهتر است از ماسک‌های N ۹۵ که می‌تواند ذرات کوچک‌تری از هوا را فیلتر کند، استفاده کنید. در واقع ثابت شده است که این ماسک‌ها بسیار مؤثرتر از ماسک‌هایی است که جراحان هنگام برخورد با بیمارانی که ممکن است به بیماری‌های واگیردار مبتلا باشند، استفاده می‌کنند.

از ورزش در خارج منزل همزمان با آلودگی هوا خودداری کنید
دویدن یا پیاده‌روی صبحگاهی روزانه یکی از فعالیت‌های بدنی معمول است که معمولا صبح‌ها در پارک‌ها و سطح شهر، آن را می‌بینیم. با این حال، اگرچه انجام ورزش ضروری است، اما اگر کیفیت هوا مطلوب نباشد، بیشتر از این که برای سلامت بدن مفید باشد به آن آسیب می‌رساند؛ زیرا بدن در هنگام ورزش و فعالیت بدنی به اکسیژن بیشتری نیاز دارد. تنفس شدیدتر و بیشتر در هوای آلوده باعث استنشاق مواد سمی بیشتر و آسیب به سیستم تنفسی می‌شود. پس بهتر است یا اواخر عصر پس از به اصطلاح ته‌نشین شدن آلودگی هوا یا در ساعات اولیه‌ی صبح قبل از این که رفت و آمد عمومی شروع شود، فعالیت بدنی‌تان را انجام دهید.

تا جای ممکن از حضور در مناطق پر رفت و آمد خودداری کنید
به طور معمول، متراکم‌ترین مکان از نظر آلودگی هوا یک بزرگراه یا خیابان شلوغ تا شعاع ۱۵۰ متری اطراف آن است. در جا‌هایی که آلودگی بیشتر است میزان آسم و کاهش عملکرد ریه نیز بیشتر است. در صورت امکان، سعی کنید از این مناطق دوری کنید و وقت گذراندن در خارج از منزل را به حداقل برسانید و اگر این امر اجتناب‌ناپذیر است، بهتر است همان‌طور که قبلاً توصیه شد از ماسک‌های N ۹۵ استفاده کنید.

هوای خانه‌تان را تهویه کنید
شاید به نظر برسد که در هوای آلوده بهتر است تمام روز در‌ها و پنجره‌های خانه را ببندید و هیچ سیستم تهویه‌ی هوایی هم روشن نباشد. اما آنچه مسلم است میزان آلودگی هوا در فضای داخلی به همان میزان آلودگی در فضای باز است. پس به منظور تازه نگه داشتن هوا و جلوگیری از بیماری‌هایی که در هوای مانده به سراغ فرد می‌آید، لازم است که هوای منزلتان را تهویه کنید. بهترین زمان برای انجام این کار بین ساعات ۳ تا ۵ بعدازظهر است؛ زمانی که سطح کربن به دلیل کاهش رفت و آمد‌ها پایین آمده است. اگر این زمان در منزل نبودید و برایتان امکان‌پذیر نبود، می‌توانید در اواخر شب زمانی که بار ترافیکی کاهش یافته است این کار را انجام دهید.
یکی دیگر از راهکار‌های مفید برای تصفیه‌ی هوای خانه استفاده از گیاهانی است که این خاصیت را دارند.

همان‌طور که قبلاً هم ذکر شد آلودگی هوا اثرات مخربی بر سلامت ما می‌گذارد، اما خبر خوب این که تحقیقات نشان داده است بین آنچه می‌خوریم و میزان محافظت ما در برابر آلودگی هوا ارتباط معناداری وجود دارد، بنابراین می‌توانیم با ایجاد تغییرات ساده‌ای در رژیم غذایی خود از این صدمات محافظت کنیم.
 
کلید اصلی در این رابطه آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد تولید شده در اثر ذرات هوای سمی وارد شده به بدن، محافظت می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که می‌توانند با ایجاد التهاب باعث بروز مشکلات و بیماری‌های مختلف تا پیری زودرس شوند.
 
آنتی‌اکسیدان‌ها این رادیکال‌های آزاد را خنثی کرده و از آسیب رساندن آن‌ها جلوگیری می‌کنند، بنابراین با اطمینان از اینکه رژیم غذایی شما سرشار از آنتی‌اکسیدان است، می‌توانید به بدن خود کمک کنید تا از خود در برابر آلودگی هوا محافظت کند. مطالعات، ارتباط بین مصرف اسید‌های چرب امگا ۳ را با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو ناشی از آلودگی هوا نشان داده‌اند. این اسید‌های چرب برای سلامت مغز و قلب نیز ضروری هستند، اما بسیاری از ما به اندازه کافی از آن‌ها دریافت نمی‌کنیم

ویتامین C
ویتامین C یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها است، بنابراین اگر به دنبال مبارزه با اثرات آلودگی هوا هستید، باید در صدر لیست شما باشد. بدن نمی‌تواند این ویتامین حیاتی را تولید یا ذخیره کند، بنابراین مهم است که شما آن را روزانه در رژیم غذایی خود بگنجانید. ویتامین C برای بازیافت ویتامین E و همچنین برای سنتز کلاژن نیز ضروری است. منابع خوب این ویتامین: فلفل قرمز، جگرسیاه، پرتقال، کلم، کیوی، کلم بروکلی

ویتامین E
بعید به نظر می‌رسد که دچار کمبود ویتامین E باشید، اما اگر می‌خواهید از خودتان در برابر آلودگی هوا محافظت کنید، از اهمیت آن آگاه باشید. ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است، بنابراین خوردن چربی‌های رژیمی با کیفیت خوب، به جذب آن کمک می‌کند. منابع روغنی ویتامین E، مانند روغن زیتون، بهتر است بیشتر به عنوان سس سالاد مصرف شوند تا روغن پخت و پز، زیرا گرم کردن روغن‌ها در دمای بالا به آن‌ها آسیب می‌رساند. منابع خوب این ویتامین: روغن زیتون، تخمه آفتابگردان، بادام، فندق، آووکادو

امگا ۳
مطالعات، ارتباط بین مصرف اسید‌های چرب امگا ۳ را با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو ناشی از آلودگی هوا نشان داده‌اند. این اسید‌های چرب برای سلامت مغز و قلب نیز ضروری هستند، اما بسیاری از ما به اندازه کافی از آن‌ها دریافت نمی‌کنیم، زیرا منابع غذایی‌شان محدود هستند. اگر رژیم غذایی سرشار از امگا ۳ ندارید، ممکن است لازم باشد یک مکمل با کیفیت خوب را مصرف نمایید، به خصوص اگر گیاهخوار باشید. منابع خوب این اسید چرب: ماهی خال‌مخالی، ماهی قزل‌آلا، ساردین، تخم کتان، دانه چیا

بتاکاروتن
بتاکاروتن که در میوه‌ها و سبزیجات قرمز و نارنجی و همچنین سبزیجات برگ‌دار وجود دارد، در بدن به ویتامین A که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد پیری است تبدیل می‌شود. ویتامین A همچنین برای سلامت تولیدمثل، سلامت چشم و عملکرد سیستم ایمنی بدن مهم است. منابع خوب این ماده‌ی مغذی: هویج، کلم، اسفناج، فلفل قرمز و زرد، سیب‌زمینی شیرین، زردآلو
در نهایت این که هنگام آلودگی هوا با مشاهده‌ی علائمی، چون تنگی نفس، سرفه بیش از حد معمول یا عفونت حتماً به پزشک مراجعه کنید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
برگزاری همایش ملی حکمرانی جمعیت در تمدن نوین اسلامی در گرگان
آغاز بهره برداری و ساخت ۴۶ طرح افتصادی و عمرانی در شهرستان لنده
دعوت سپاه امام رضا (ع) خراسان رضوی از مردم برای حضور در راهپیمایی یوم الله ۲۲بهمن
برگزاری رویداد کارسوق فیزیک در یزد
عمیات والفجر ۸ یک شاهکار اطلاعاتی و عملیاتی
بهره برداری ۴۲۵ طرح در هرمزگان بمناسبت دهه فجر
برپایی جشن بزرگ انقلاب در حسینیه سنندج
گلبانگ صدای تکبیر و فریاد الله‌اکبر مردم در استان مرکزی
رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در ردیف دانشمندان پراستناد جهان
۲۲ بهمن ۱۳۵۷؛ بزرگترین انقلاب قرن به پیروزی رسید
بمباران رسانه ای شیطان برنسل جوان برای عوض کردن جای جلاد و مظلوم
رد پای قاچاق در بارلوازم آشپزخانه در بندرانزلی
مهاباد، دیار استواری؛ فرزندان شهر در آستانه جشن بزرگ ۲۲ بهمن
افتتاح ۹ طرح با ۸۰۰ میلیاردتومان هزینه در فریمان
لزوم تعیین تکلیف پرونده‌های مسن در دادسراهای اهواز تا پایان امسال
گزارش پیشرفت کشاورزی در مهاباد در چهار دهه، از وابستگی تا خودکفایی مقطعی
مرحله اول طرح آبرسانی به شهر های دهدشت، چرام، سوق و لنده با ۸۰ درصد پیشرفت کاری
پایان مسابقات کیوکوشین کاراته در شاهرود
تودیع و معارفه فرماندهی انتظامی هرمزگان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
رونمایی از ۱۹ دارو و مواد اولیه دارویی برای اولین بار کشور
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)