• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۸۸۷۲۰
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۱
اجتماعی » جامعه و شهری

خواب خوب و مفید را دریابیم

دکتر رضایی پور می‌گوید: برای حفظ سلامتی، لازم است سرشب بخوابیم و پیش‌از طلوع خورشید برخیزیم و از خواب روز هم تاجای ممکن بپرهیزیم.

خواب خوب و مفید را دریابیمبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، طب ایرانی، سلامتی انسان را در شش چیز می‌داند. از نظر حکمای ایرانی، این شش اصل، هم‌ارزش و هم‌پایه‌اند و هرکدام در جایگاه خودشان، مهم هستند. اما در گفتاری از حکیم ابن‌سینا، مهم‌ترین تدابیر حفظ تندرستی، به‌ترتیب ورزش‌کردن، رعایت اصول خوردن و آشامیدن، و خواب و بیداری مناسب دانسته شده است.
در واقع برای آن که حالمان خوب باشد باید از خیلی چیز‌ها مراقبت کنیم. یکی از آن‌ها خوابمان است. در سبک زندگی جدیدی که عصر ماشینی برایمان تعریف کرده به هم ریختگی ساعت خواب و افراط و تفریط در ساعت خواب بسیار رایج شده. آنچه می‌تواند تاثیر مستقیم بر سلامت روح و جسم، و روابط شخصی مان با دیگران داشته باشد.
دکتر ناصر رضایی پور، متخصص طب سنتی می‌گوید: ” امروزه دقیقاً همین سه اصل مختل شده اند؛ ورزش و فعالیت بدنی بسیار کم‌رنگ شده، خیلی از ما به اصول خوردن و آشامیدن توجه نمی‌کنیم و بهداشت خواب هم مورد توجه کافی قرارنمی‌گیرد“. این متخصص طب سنتی ادامه می‌دهد: ” در گذشته، پدران و پدربزرگان، مادران و مادربزرگان ما، خیلی‌زود می‌خوابیدند و خیلی‌زود از خواب بیدار می‌شدند و حد تعادل در خواب را رعایت می‌کردند، ولی امروزه متأسفانه با گسترش شبکه‌های تلویزیونی و فضای مجازی و همچنین تغییر سبک زندگی، معمولاً افراد تا پاسی از شب، بیدارند و از آن طرف مجبورند زود بیدار شوند؛ همین هم باعث می‌شود کم‌خواب شوند و احتمالاً مجبور می‌شوند در طول روز هم بخوابند که خودش موجب ناخوشی و بیماری است؛ یا اینکه مجبور می‌شوند تا ساعات زیادی پس‌از سحر بخوابند که این هم در جای خود مضر است“.
دکتر رضایی پور تاکید می‌کند: ” برای حفظ سلامتی، لازم است سرشب بخوابیم و پیش‌از طلوع خورشید برخیزیم و از خواب روز هم تاجای ممکن بپرهیزیم. خواب درست و به‌جا، نقش بسیار مهمی در سلامتی ما بازی‌می‌کند“.
این پزشک طب سنتی درباره زمان درست و دقیق خوابیدن توضیح می‌دهد: ” زمان هضم اولیه و خروج مواد غذایی مختلف از معده متفاوت است، ولی می‌توان متوسط آن را ۲ تا ۳ ساعت درنظرگرفت. خواب پیش از عبور غذا از معده و سبک‌شدن آن، معمولاً موجب احساس ورم یا کشیدگی در معده و یا نفخ می‌شود. خیلی‌ها به‌ویژه اگر شام سنگینی بخورند و به فاصله کمی بخوابند، رویا‌های آشفته یا ترسناکی می‌بینند که ناشی از همین مشکلات گوارشی است“.
دکتر رضایی پور اضافه می‌کند: ” خوابیدن، هم در حالت پری معده اشتباه است و هم در حالت خالی‌بودن آن. خوابیدن با گرسنگی، مانند خواب پس‌از نماز صبح، نیز موجب ضعف و تحلیل معده می‌شود“.
به گفته این متخصص طب سنتی بهترین زمان خواب، حدود ساعت ۹ شب تا ساعت ۴ صبح است. دکتر رضایی پور ضمن اشاره به پژوهش‌های جدید هم تاکید می‌کند:” ثابت‌شده که در چند ساعت پیش از نیمه شب، یعنی همان حدود ۹ تا ۱۰ شب، سطح کورتیزول خون کاهش می‌یابد تا بدن در وضع آرامش قرار گیرد. خواب در این زمان، باعث راحتی و هوشیاری بیشتری در زمان بیداری خواهد شد. این همان موضوعی است که در آیات ۱۰ و ۱۱ سوره نباء نیز به آن اشاره شده که ما شب را مایه آرامش و سکون شما و روز را زمان زندگی و کار قرار دادیم“.
­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تولید بیش از ۹۸ درصد نیاز دارویی کشور در داخل
دستگیری حفاران غیرمجاز در رومشکان لرستان
در پی پایش شبانه «انگوران» ماهنشان؛ غذا دادن به حیات وحش ممنوع
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۶ دی ۱۴۰۴
پلمب ۶ نمایشگاه خودرو متخلف در خرم‌آباد
نقص فنی لوکوموتیو عامل تاخیر در حرکت قطار همدان به مشهد
 ۳ ابزار جدید طلایی بانک مرکزی از هفته جاری عملیاتی می‌شود
از تهران تا بلگراد؛ ایران در جمع ۱۳۰ کشور حاضر در اکسپو ۲۰۲۷
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۶ دی ۱۴۰۴
کشف ۲۶۸ هزار نخ سیگار خارجی قاچاق در زنجان
تایید نهایی ۳۴ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن در زنجان
اوقات شرعی اهواز، ۶ دی ماه ۱۴۰۴
برنامه‌ریزی برای توسعه شهرک صنعتی بیلوردی هریس
کار آفرینی بانوی لرستانی با طعم قارچ
پیشرفت ۶۸ درصدی ساخت ۳۶ کیلومتر بزرگراه زاهدان–بیرجند
وقتی نفس بادگیرها تنگ می شود
ورزشی‌های پنجم دی ماه در استان سمنان
آغاز عملیات اجرایی فاز دوم بزرگ‌ترین پارک جنگلی جنوب شرق کشور
روایت خبرنگار لرستانی از حال وهوای زائران در سرزمین وحی
ریشه‌های تورم امروز از کجا آب می‌خورد؟ 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود
هشدار نارنجی بارندگی برای برخی استان‌های غرب کشور
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
نه فلسطین حذف شد و نه محور مقاومت از بین رفت
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان
نیروهای مسلح آماده مقابله با تهدید دشمن هستند
انتخابات تناسبی، مشارکت در انتخابات شوراها را رونق می‌دهد
بارش باران در شمال و شمال غرب کشور
آغاز حراج زمستانی شمش طلا در مرکز مبادله ایران
بارش برف و باران از فردا در کرمانشاه آغاز می شود
برای ایران
پزشکیان: اقتدار امروز کشور، مرهون ایثار شهیدان است
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ قرعه استقلال و سپاهان در یک هشتم نهایی، ۹ دی
اعلام فهرست اولیه تیم ملی فوتسال برای جام ملت‌های آسیا
امروز پایان مهلت ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو – معلم دانشگاه فرهنگیان
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)
پاکسازی مسیر جاده جواهرده از زباله   (۱ نظر)