• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۹۶۴۵۱
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۹
بین الملل » آمریکا
روزنامه گاردین در تحلیلی نوشت؛

ادامه پس لرزه‌های روز‌های آخر ریاست جمهوری ترامپ

گاردین نوشت، پس لرزه‌های هرج و مرج روز‌های آخر ریاست جمهوری دونالد ترامپ و طرح توطئه هنوز در واشنگتن و فراسوی آن احساس می‌شود.

ادامه پس لرزه‌های روز‌های آخر ریاست جمهوری ترامپبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین در تحلیلی نوشت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا روز شنبه را در تفرجگاه خود در فلوریدا سپری کرد و زندگی پس از ریاست جمهوری را آغاز کرد.
«جو بایدن» رئیس جمهور کنونی آمریکا نیز در کاخ سفید مستقر شد، اما در واشنگتن و فراتر از آن هرج و مرج و نابسامانی واپسین روز‌های ریاست جمهوری چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا همچنان پس لرزه‌های مخرب خود را دارد.

در همین حال روزنامه نیویورک تایمز در گزارش تکان دهنده دیگری اعلام کرد ترامپ با یک مقام وزارت دادگستری برای اخراج کفیل دادستان کل تبانی و توطئه و سپس جمهوریخواهان در ایالت جورجیا را مجبور کرد تا شکست وی را در این ایالت باطل اعلام کنند.

همچنین «کریستوفر میلر» سرپرست پیشین وزارت دفاع اعتراف فوق العاده‌ای کرد و گفت هنگامیکه ماه نوامبر این مسئولیت را بر عهده گرفت، سه هدف را دنبال می‌کرد: "هیچ گونه کودتای نظامی، جنگ بزرگ و استقرار نیرویی در خیابان ها. "

این افسر پیشین نیرو‌های ویژه افزود: "گزینه عدم حضور نیرو‌های نظامی تحقق نیافت و روز ششم ژانویه از فهرست اهدافم خارج شد. "

روز ششم ژانویه جمعیتی از هواداران ترامپ به ساختمان کنگره هجوم بردند و برخی از آن‌ها در تلاش برآمدند تا نمایندگان را بربایند یا به قتل برسانند.

در این شورش بیش از ۱۰۰ نفر بازداشت شدند و زمینه برای دومین استیضاح ترامپ فراهم شد.

توافق بین دموکرات‌ها و جمهوریخواهان در سنا که جمعه شب اعلام شد، بدان معناست که دومین استیضاح ترامپ اوایل ماه فوریه برگزار خواهد شد و چنانچه وی مجرم شناخته شود، احتمالی که با توجه به نفوذش بر حزب خود بعید است، اما با توجه به سخنان میچ مک کانل رهبر جمهوریخواهان سنا غیرممکن نیست، ترامپ به احتمال زیاد از نامزدی مجدد در انتخابات محروم خواهد شد.

گزارش‌ها از تلاش‌های بی وقفه و احتمالا غیر قانونی ترامپ برای ابطال شکست خود مقابل بایدن در ایالت جورجیا حکایت داشت. چنانچه وی موفق هم می‌شد، آراء کافی الکترال کالج را برای تغییر شکست کلی خود کسب نمی‌کرد.

روزی که هواداران ترامپ به ساختمان کنگره هجوم بردند و پنج نفر کشته شدند، ۱۴۷ نماینده جمهوریخواه در مجلس نمایندگان و سنا مخالفت خود را با نتایج آراء الکترال کالج اعلام کردند. این تلاش نیز برای تغییر نتیجه انتخابات به شکست انجامید.

نحوه واکنش پنتاگون و پلیس به شورش در ساختمان کنگره با توجه به سهولت نقض تدابیر امنیتی و مدت زمانی که به طول انجامید تا نیرو‌های گارد ملی در محل حاضر شوند، زیر سوال رفته است. دو افسر پلیس در رویارویی با طرفداران ترامپ کشته شد.
کریستوفر میلر اعلام کرد: "ما مرتب نشست داشتیم و اوضاع را تحت نظر داشتیم. پیشتر درباره ضرورت آماده باش نیرو‌های گارد ملی تصمیم گرفته بودیم. "

کش پاتل از افراد نزدیک به ترامپ که به عنوان رئیس دفتر میلر منصوب و به مانع تراشی در مسیر انتقال قدرت به بایدن متهم شد، اعلام کرد: "شهردار واشنگتن دی سی در نهایت اذعان کرد که به کمک نیاز دارد و سپس پلیس کنگره و آژانس فدرال و سرویس مخفی این درخواست را مطرح کردند و ما به آن پاسخ دادیم. " میلر اتهامات مطرح شده درباره واکنش پنتاگون به این واقعه را "کاملا احمقانه" خواند.

از زمان تحلیف و دو هفته پس از آن ۲۵ هزار نیروی گارد ملی در پایتخت حضور دارند؛ نمایشی بی سابقه که نشان از اعمال محدودیت‌هایی در مرکز واشنگتن دارد. نیرو‌ها همچنان ساختمان کنگره را در برابر هجوم هواداران ترامپ و توطئه‌هایی که محقق نشد محافظت می‌کنند.  همچنان که شورش در ساختمان کنگره نتوانست نتیجه انتخابات را تغییر دهد، به نوشته روزنامه تایمز توطئه ترامپ علیه «جفری روزن» کفیل دادستان کل نیز راه به جایی نبرد. روزن به دنبال استعفای «ویلیام بار» به عنوان کفیل دادستان کل منصوب شد. ویلیام بار از افراد نزدیک به دونالد ترامپ بود، اما با تکذیب اینکه هیچ سند و مدرکی دال بر تقلب در انتخابات وجود دارد، مورد انتقاد ترامپ قرار گرفته بود.

ترامپ در پایان دوره ریاست جمهوری اش با تحقیقاتی در سطح ایالتی و فدرال مواجه است و در نخستین سخنانش پس از ترک کاخ سفید به خبرنگار روزنامه واشنگتن اگزمینر اعلام کرد: "ما کاری را انجام خواهیم داد، اما نه حالا. " «ازرا کوهن» از اعضای پنتاگون در دوره ریاست جمهوری ترامپ گفت: "ترامپ ما را زیر اتوبوس انداخت و وقتی می‌گویم ما، منظورم تنها مقامات سیاسی یا فقط جمهوریخواهان نیست بلکه منظور آمریکاست. ترامپ صدمات بسیاری به وجهه کشور وارد کرد. "
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۷ اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز هشتم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
کمک میلیونی اهالی گوراب زرمیخ با پرداخت زکات مستحبی
صادرات کالا به ارزش بیش از ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
نخستین نشست کارگروه ساماندهی مد و لباس استان کرمان برگزار شد
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)