• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۰۳۲۰۶
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
بین الملل
درچنین روزی بر دنیا چه گذشت؟

تقویم تاریخ؛ از قرارداد عکا تا بازگشت امام خمینی (ره) به ایران

امروز یکشنبه دوازدهم بهمن سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، برابر با هفدهم جمادی الثانی سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با سی و یکم ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی است.

تقویم تاریخ؛ از قرارداد عکا تا بازگشت امام خمینی (ره) به ایرانبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (دوازدهم بهمن) به شرح زیر است:

درگذشت بارع بغدادی، ادیب و شاعر مشهور عرب
۹۱۸ سال پیش در چنین روزی، هفدهم جمادی الثانی سال ۵۲۴ هجری قمری «بارع بغدادی»، ادیب و شاعر مشهور عرب درگذشت.
او در سال ۴۴۳ هجری قمری متولد شد و در علم نحو و لغت، از علمای برجسته دوران خود به شمار می‌رفت. تنها اثر به یادگار مانده از بارع بغدادی، دیوان اشعار او است. بارع بغدادی در سن ۸۱ سالگی در حالی که نابینا شده بود، دار فانی را وداع گفت.
تقویم تاریخ؛ از قرارداد عکا تا بازگشت امام خمینی (ره) به ایران
 
امضای قرارداد عکا میان مسلمانان و مسیحیان
۸۵۵ سال پیش در هفدهم جمادی الثانی سال ۵۸۷ هجری قمری قرارداد سیاسی «عَکّا» در جریان جنگ‌های صلیبی میان مسلمانان و جنگجویان مسیحى امضا شد.
در جریان جنگ هاى صلیبى، قرارداد سیاسى «عَکّا» براى تسلیم شهر «عَکّا» به مسیحیان و استرداد سه هزار اسیر مسلمان، میان مسلمانان و مسیحیان به امضا رسید، اما مسیحیان، اسیرانِ مسلمان را کشتند و دوباره جنگ هاى صلیبى آغاز شد که با شکست مسیحیان پایان یافت. شهر عَکّا در سال پانزدهم هجرى توسط مسلمانان فتح شده بود، اما در سال ۴۹۷ ق به تسخیر مسیحی‌ها درآمد. این شهر در سال ۵۸۳ ق توسط صلاح الدین ایوبى از صلیبیون باز پس گرفته شد ولى در سال ۵۸۷ ق باز هم به چنگ غربی‌ها افتاد و تاکنون در دست آنان باقى مانده است.
تقویم تاریخ؛ از قرارداد عکا تا بازگشت امام خمینی (ره) به ایران
 
تاسیس اولین کمپانی هند شرقی توسط ملکه انگلیس
۴۲۲ سال پیش در چنین روزی، سی و یکم ژانویه سال ۱۵۹۹ میلادی اولین کمپانی هند شرقی انگلیس در سرزمین هندوستان به دستور الیزابت اول، ملکه انگلیس تأسیس شد.
این کمپانی پایه‌های سلطه استعماری بریتانیا بر مناطق زرخیز جنوب آسیا را تحکیم کرد واز آن پس کلیه عملیات استعماری و روابط سلطه گرانه انگلیس با ملل جنوب آسیا از طریق کمپانی هندشرقی انجام می‌شد. پس از انگلیس، کشورهایی، چون هلند، پرتغال و فرانسه نیز، با اهداف استعماری، راهی شبه قاره هند شدند. نفوذ و سلطه عمیق انگلیس بر هند، پس از گذشت سه قرن از تاسیس این کمپانی موجب شد تا هند، بخشی از انگلستان اعلام شود و ملکه ویکتوریا به عنوان امپراتور هند و انگلیس، تاج بر سر گذارد. این دوران، دوران غارت مردم هند به دست دولت و سرمایه داران انگلیسی محسوب می‌شود.
تقویم تاریخ؛ از قرارداد عکا تا بازگشت امام خمینی (ره) به ایران
 
آغاز بزرگترین قیام مردم چین به نام شورش تای پینگ‌ها
۱۷۱ سال پیش در چنین روزی، سی و یکم ژانویه سال ۱۸۵۰ میلادی بزرگترین قیام مردم چین به نام شورش «تای پینگ ها» یا اراده خلق‌ها آغاز شد.
قیام تای پینگ‌ها حاصل اوضاع نابسامان روستائیان و فقر شدید حاکم بر اجتماع چین بود که در اثر استعمار خارجی و حکومت خاندان بی کفایت «منچو» به اوج خود رسیده بود. این قیام تحت عنوان فرمان الهی به منظور سرنگونی خاندان منچو، آغاز شد و نیمی از چین را دربر گرفت. اما قیام تای پینگ‌ها که چهارده سال طول کشید، به تدریج منحرف شد و بسیاری از موسسات فرهنگی و کتابخانه‌های چین در آتش سوختند. سرانجام این شورش وسیع با به جای گذاشتن تعداد فراوانی کشته، با مداخله انگلیس و فرانسه که به حمایت از فئودال‌های چین و خاندان منچو، به این کشور سرباز اعزام کردند، سرکوب شد.
تقویم تاریخ؛ از قرارداد عکا تا بازگشت امام خمینی (ره) به ایران
 
استقلال کشور کوچک نائورو در قاره اقیانوسیه
۵۳ سال پیش، در روز سی و یکم ژانویه سال ۱۹۶۸ میلادی کشور کوچک «نائورو» واقع در قاره اقیانوسیه، استقلال خود را به دست آورد. این جزیره از سه هزار سال قبل مسکونی بوده است و ۱۲ قبیله در آن وجود داشته اند. انگلیس در سال ۱۷۹۸ نائورو را کشف و به استعمار و چپاول منابع آن پرداخت. ۹۰ سال بعد نوبت به آلمان رسید که این کشور را اشغال کند و پس از کشف منابع غنی فسفات در این جزیره، آن را به یغما ببرد. در جریان جنگ جهانی اول، استرالیا، نائورو را اشغال کرد و پس از جنگ به همراه انگلیس و زلاند نو، قیمومیت آن را به دست آورد. در جنگ جهانی دوم ژاپن این جزیره را اشغال کرد، اما پس از پایان جنگ، بار دیگر تحت کنترل استرالیا و انگلیس درآمد و سرنجام در سال ۱۹۶۸ مستقل شد. کشور نائورو جزیره‌ای ۲۱ کیلومتر مربعی در اقیانوس آرام و در شمال شرقی استرالیا است.
تقویم تاریخ؛ از قرارداد عکا تا بازگشت امام خمینی (ره) به ایران
 
بازگشت امام خمینی(ره)، بنیانگذار انقلاب اسلامی به ایران
۴۲ سال پیش در چنین روزی، دوازدهم بهمن سال ۱۳۵۷ هجری شمسی حضرت امام خمینی (ره)، رهبر فقید انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، پس از پانزده سال دوری و تبعید از وطن، درمیان استقبال پرشور مردم، قدم به خاک ایران اسلامی گذاشت.
استقبال گسترده مردم آگاه و بیدار ایران از امام خمینی بی نظیر بود، به نحوی که می‌توان گفت در هیچ دوره‌ای از تاریخ معاصر، مردم از یک شخصیت محبوب خود، این چنین استقبال نکرده اند. امام خمینی (ره) پس از یک سخنرانی کوتاه تشکرآمیز در فرودگاه مهرآباد تهران، برای ادای احترام به شهیدان انقلاب اسلامی به مرقد آن‌ها در بهشت زهرا رفت و در آنجا در میان انبوه خروشان جمعیت، سخنان مهمی ایراد و در فرازی از سخنان خود، بار دیگر دولت بختیار را دست نشانده شاه خواند و اعلام کرد: «من به پشتیبانی این ملت، دولت تعیین می‌کنم.» حضرت امام خمینی (ره) پس از بازگشت از مرقد شهدا در اقامتگاهی ساده در تهران اقامت گزید و به هدایت انقلاب اسلامی پرداخت تا سرانجام پس از گذشت ده روز از ورود ایشان به ایران، در روز ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷، انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به پیروزی نهایی رسید. به همین دلیل، از روز دوازدهم بهمن، یعنی روز ورود امام خمینی (ره) به ایران تا بیست و دوم بهمن که روز پیروزی انقلاب اسلامی است، «دهه فجر» نامگذاری شده است و هر سال جشن‌ها و مراسم ویژه‌ای در این ایام برگزار می‌شود.
تقویم تاریخ؛ از قرارداد عکا تا بازگشت امام خمینی (ره) به ایران
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان طولانی‌ترین تعطیلی دولت در تاریخ آمریکا پس از ۴۳ روز
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
شناسایی ۲ هزار و پانصد شهید دوران اسارت در کشور
کشف ۹ دستگاه ماینر قاچاق در مراغه
خارج از گود؛ داستان فحاشی برخی هواداران پرسپولیس به استقلال و احضار به کمیته اخلاق
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و دوم آبان به افق آبادان و خرمشهر
طلای سرخ خراسان شمالی در مسیر دانش‌بنیان شدن
جاده اصلی مسیر بجنورد - اسفراین به شبکه همراه اول پیوست
افزایش پیش بینی پذیری تجارت با حذف بخشنامه‌ها
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق گرمسار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیست و دوم آبان ۱۴۰۴)
حرکت تجارت خارجی به سمت تسهیل
برداشت چغندرقند از سطح بیش از ۲ هزار و ۱۵۳ هکتار مزارع خراسان‌شمالی
گزارش ایفما از موفقیت بانوان موی‌تای ایران در بازی‌های همبستگی اسلامی ۲۰۲۵
جوی آرام در بیشتر مناطق کشور
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۲ آبان
مشکل نظافت خانه کشتی سلماس
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
معرفی برگزیدگان سومین دوره جایزه روح‌الله خالقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
خبر‌هایی از حیاط دولت در مصاحبه وزرا با خبرنگاران
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۴ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)