• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
خبر فوری
  • عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۰۶۰۱۱
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۶
صفحه نخست » عمومی

مضرات خواندن و تماشای اخبار

رسانه‌هایی که اغلب در طول روز با آن سر و کار داریم و اخباری که معمولا هر ساعت درجریان آن قرار می‌گیریم، می‌توانند بر تفکر، رفتار و عواطف ما تاثیر بگذارند.

 به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، اگر اهل چک کردن اخبار به طور منظم هستید، احتمال زیاد این روز‌ها آنچه بیشتر از هرچیز می‌شنوید اخبار مربوط به کرونا یا همان کویید ۱۹ است.

درست است که اطلاع از آمار و حوادث مربوط به آن و گوش دادن به توصیه‌هایی که هر روز عنوان می‌شود مفید است، اما کارشناسان معتقدند که پیگیری بیش از حد اخبار می‌تواند بر سلامت فیزیکی، عاطفی و ذهنی ما تاثیر بگذارد. در این شرایط در مقابل دنبال کردن اخبار، باید به گونه‌ای رفتار کنیم که تعادل حفظ شود و در عین حال که از اخبار آگاهیم، سلامت ذهنی و جسمی مان نیز حفظ شود.

در این مطلب ما از چندین متخصص سلامت روان درخواست کردیم تا توضیح دهند که چگونه این جریان مداوم اخبار فاجعه بار به سطح استرس ما می‌افزاید و نشانه‌های اضطراب و افسردگی را افزایش می‌دهد. به علاوه نکاتی درباره نحوه هدایت چرخه ۲۴ ساعته اخبار، در عین حال مدیریت و حفاظت از سلامت ذهنی را نیز عنوان خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مضرات خواندن و تماشای اخبار

چرا تماشا کردن اخبار می‌تواند سلامت روانی را تحت تاثیر قرار دهد؟
بنا به گفته مرکز کنترل و پیش گیری بیماری‌ها (CDC)، شیوع بیماری کویید ۱۹ برای اغلب مردم استرس زا است. طبق گفته‌های این مرکز، در طی دوره شیوع این بیماری عفونی، استرس ناشی از اخبار روزانه می‌تواند به شکل تغییراتی در الگو‌های خواب یا غذا خوردن، وخیم‌تر شدن شرایط سلامت روانی، ترس و نگرانی در مورد سلامتی و مشکلات مربوط به تمرکز خودش را نشان دهد.

این استرس، ناشی از جریان مداوم اخبار در مورد COVID-۱۹ است که به صورت روزانه، ساعتی و حتی دقیقه به دقیقه در معرض آن قرار می‌گیریم.

Logan Jones، روانشناس، می‌گوید: “متأسفانه، بسیاری از خبر‌هایی که این روز‌ها دنبال می‌کنیم، بیشتر از اینکه جنبه خبری و گزارش دادن داشته باشند، روشی برای معتاد کردن افراد به چرخه خبر هستند. “

وی در ادامه می‌گوید: “چیزی که در این بین جالب است، تیتر‌هایی است که برای خبر‌های ناراحت کننده استفاده می‌شود و غالبا اکثر رسانه‌ها نسبت به خبر‌های مثبت، بیشتر تمرکز خود را روی خبر‌های منفی و ناراحت کننده می‌گذارند. دنبال کردن بیش از حد این اخبار می‌تواند بسیار سمی بوده و تاثیر مخربی بر روی سلامت روان و روحیه شما بگذارد. ”

آنی میلر، می‌گوید: ” قرار گرفتن مداوم در معرض اطلاعات منفی می‌تواند مضرباشد و بر روی مغز ما تاثیر بگذارد. وقتی ما شرایطی حساس یا تهدید کننده را تجربه می‌کنیم، مغز ما واکنش مقابله مانند را در مقابل آن فعال کرده و ارگان‌های دیگر بدن نیز بر همین اساس واکنش نشان می‌دهند. ”

قرار گرفتن بیش از حد در معرض خبر‌های منفی، می‌تواند دستگاه عصبی سمپاتیک را فعال کند و این باعث می‌شود بدن شما هورمون‌های مربوط به استرس مانند کورتیزول و آدرنالین را آزاد کند. به گفته میلر، در شرایط بحرانی و زمانی که ما این واکنش استرس زا را بیشتر از قبل تجربه می‌کنیم، نشانه‌های این فشار نیز نمایان می‌شوند. برخی از شایع‌ترین علائم آن خستگی، اضطراب، افسردگی و اختلالات مربوط خواب است.

طبق یک مطالعه انجام شده، تماشای اخبار مربوط به موارد ناراحت کننده نسبت به موارد مثبت یا خنثی، به مدت ۱۴ دقیقه، باعث افزایش احساس اضطراب و غم و اندوه می‌شود.

توصیه‌هایی برای مدیریت اخبار
همانند بسیاری از چیزها، کلید سالم ماندن، تعادل و میانه روی است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای برقراری تعادل اعتدال در حین آگاهی و مطلع بودن از شرایط، توصیه می‌کند که فقط به منظور اینکه بتوانید برای برنامه‌های خود گام‌های عملی بردارید و از خود و عزیزانتان محافظت کنید، اخبار را دنبال کنید و پس از اطلاع از اخبار روز، دیگر نیازی به دنبال کردن هر ساعت و هر دقیقه‌ی تمام خبر‌ها نیست.

در قسمت زیر به ۹ مورد از توصیه‌هایی که بهتر است در این شرایط مدنظر قرار دهید، می‌پردازیم:

زمان روزانه خود را محدود کنید
پیگیری اخبار روزانه در محیط کار می‌تواند به تمرکزی که برای انجام کارهایتان نیاز دارید، آسیب برساند. یک بازه زمانی از زمان کل روزتان را مشخص کنید و فقط در همان زمان اخبار را تماشا کنید. به این صورت در تمام زمان از روزتان دست از چک کردن کانال‌های خبری بردارید و فقط در همان زمان مشخص شده اخبار را دنبال می‌کنید.

“زمان نگرانی” را زمان بندی کنید
برنامه ریزی برای “زمان نگرانی” در هر روز یک استراتژی رایج برای مدیریت علایم مرتبط با اختلالات اضطراب است. میلر می‌گوید این تکنیک برای تماشا و هضم چرخه اخبار مفید است. او می‌گوید:”اخبار را مرور کنید، هر چیزی که نگران آن هستید را بپذیرید و برای رسیدگی به هر مسئله برنامه ریزی کنید. ”

برای این کار زمانی را انتخاب کنید که به اندازه کافی از زمان خواب تان فاصله داشته باشد، به طوری که قبل از رفتن به خواب مغز شما فرصت هضم کامل آن را داشته باشد. میلر می‌گوید این ایده به منظور به حداقل رساندن نگرانی در طول روز مطرح شده است.

بعد از این که زمان نگرانی شما به اتمام رسید، تماشای اخبار را کنار بگذارید و به خودتان یادآوری کنید که الان دیگر زمان نگرانی نیست و باید به چیز‌های دیگر رسیدگی کنید. وی می‌افزاید: “سرانجام مغز شما به این روال جدید عادت خواهد کرد و این امکان را می‌دهد تا نگرانی هایتان را راحت‌تر هضم کنید. ”

احساس قبل از دیدن اخبار را ارزیابی کنید
Ashleigh Edelstein، مشاور خانواده، می‌گوید: “هنگامی که شما تصمیم می‌گیرید که میزان اخباری که در روز دنبال می‌کنید را محدود کنید، گام بعدی این است که احساسات خود را قبل و بعد از تماشای اخبار ارزیابی کنید تا بفهمید که اخباری که دنبال کرده اید، چگونه روی شما تأثیر گذاشته است. ”

او می‌گوید یک بررسی سریع انجام دهید و از خودتان این سؤال را بپرسید: “اکنون احساس آگاهی و آرام بودن دارم، یا وحشت زده، عصبانی و یا بدبین هستم؟ ” اگر در مورد دوم صدق می‌کنید، نیاز است که میزان اخباری که در روز دنبال می‌کنید را کاهش دهید تا بتوانید از تاثیر آن بر روی سلامت روان تان نیز جلوگیری کنید.

رسانه‌های خبری قابل اعتماد را دنبال کنید
جونز می‌گوید: “یک روش سالم برای نزدیک شدن به چرخه خبر، اتکا به رسانه‌هایی است که شما می‌دانید معتبر هستند و می‌دانید این گزارش ها، حاصل تحقیقات گزارش گرانی باتجربه است که دیدگاه‌های متعادل را ارائه می‌دهند. ” او همچنین می‌گوید مراقب باشید که میزان تماشای اخبار را کنترل کنید و از حدی معین فراتر نروید.

خلاصه اخبار را از دوستان نزدیک یا خانواده دریافت کنید
اگر تاثیر تماشای اخبار بر روی شما باعث ظاهر شدن نشانه‌های عادی اضطراب یا افسردگی می‌شود، دنبال کردن روال تماشای اخبار به هیچ وجه به شما توصیه نمی‌شود. در عوض، می‌توانید که از یک دوست نزدیک تان بخواهید تا خلاصه‌ای از اخبار روز را بگوید.

Neidich می‌گوید: “دلیلی وجود ندارد که نیاز داشته باشد که هریک از ما هر روز و هر ساعت در معرض اخباری که واقعا سلامت روانی ما را در معرض خطر قرار می‌دهند، قرار گیریم. ”

در یک خبرنامه یا پادکست عضو شوید
به جای دنبال کردن کانال‌های خبری مختلف و جمع آوری بخشی از اخبار از رسانه‌های مختلف، عضویت در یک خبرنامه روزانه یا پادکست خبری می‌تواند مفید باشد، زیرا به طور خودکار زمان و محتوای شما را محدود می‌کند. به علاوه، هنگام ورزش می‌توانید به پادکست گوش دهید، که این امر می‌تواند به پایین نگه داشتن سطح اضطراب و نگرانی به شما کمک کند.

یک مانترای مفید بخوانید
به گفته جونز، دریافت اخبار سالم به معنای انکار واقعیت نیست، بلکه این به معنای ایجاد مرز‌ها است. توصیه او برای ایجاد مرزبندی در اطراف اخبار منفی و فاجعه بار چیست؟ خواندن یک مانترای مفید مانند این: ” گزارش‌ها و اخبار سمی غلبه‌ای بر من ندارد. قبول دارم که در دنیا چه اتفاقی دارد می‌افتد، اما اجازه نمی‌دهم که تمام زندگی من را تحت تاثیر قرار دهد. من با استقامت ادامه می‌دهم و سهم خود را انجام خواهم داد. ”

قرار گرفتن در معرض سایر محرک‌ها را محدود کنید
به گفته کوک، نکته دیگری که باید در نظر بگیرید این است که به خودتان اجازه دهید تا ارتباط تان با افرادی خاص را محدود کنید. اگر یکی از اعضای خانواده تان که به طور مرتب مقالات و خبر‌های منفی را از منابع ناشناخته برای شما ارسال می‌کند، به او بگویید که نمی‌خواهید این اخبار را دنبال کنید و ارتباط تان را با او محدود کنید. از افرادی که اصرار دارند به هر شکلی با انتشار خبر‌های منفی شما را مضطرب کنند، فاصله بگیرید.

بعد از مشاهده اخبار، کاری سالم انجام دهید
مسلما برای هر کدام از ما تماشا و پیگیری اخبار روزانه ضروری است و می‌خواهیم در جریان اخبار قرار بگیریم. Edelstein پیشنهاد می‌کند برای کمک به مقابله با احساس ترس، اضطراب و نگرانی که اغلب با اخبار منفی همراه است، با پیاده روی، تماس با یک دوست یا پرداختن به یک سرگرمی مورد علاقه تان، اقدام به انجام کاری مثبت یا سالم کنید.

او می‌گوید: “از آنجا که مسائل و وقایعی که روزانه اتفاق می‌افتند نامشخص هستند، ما نیاز به حواس پرتی‌های سالم داریم تا محکم و مقاوم بمانیم. ”

و، اما سخن پایانی …
انجام اقدامات لازم برای به حداقل رساندن استرس در این زمان دشواری که همه دنیا درگیر آن هستند، هم برای سلامت جسمی و هم برای روانی ما ضروری است. در حالی که تماشای اخبار می‌تواند اطلاعات حیاتی را در مورد محافظت از خود و دیگران به شما ارائه دهد، دریافت بیش از حد اطلاعات می‌تواند برای سلامت روان شما بیش از حد مضر باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
برپایی ۱۲۰ میز خدمت جهادی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
شکارچیان متخلف در دام قانون
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکره
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
خبر فوری
  • عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود