• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۰۳۳۱
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۳
اجتماعی » جامعه و شهری

نوع جدید ویروس کووید ۱۹ کشنده‌تر است

دکتر زالی: نوع جدید و جهش یافته کووید ۱۹ بی رحم تر، چموش‌تر و با سرایت پذیری بالا و کشنده‌تر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر علیرضا زالی در جلسه ستاد کرونای استان تهران گفت: ویروس جهش یافته کرونا در حال سرایت است و قدرت انتقال پذیری بالایی دارد.
دکتر علیرضا زالی با بیان اینکه طرح شهید سلیمانی باید با جدیت پیگیری شود، گفت: طی سفری که به شهرستان‌های پردیس، دماوند و فیروزکوه داشتم، خوشبختانه در اجرای طرح شهید سلیمانی در این سه شهرستان پیشرفت و شتاب خوبی را در ابعاد حمایتی و نظارتی مشاهده کردم.
وی گفت: در اکثر شهرستان‌های استان تهران اجرای این طرح تا ۷۵ درصد به اهداف از پیش تعیین شده رسیده است و شهرستان‌های استان تهران در انجام تست‌ها و رهگیری جایگاه بسیار خوبی به دست آورده اند.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: در خصوص ویروس جهش یافته که با عنوان ویروس انگلیسی از آن نام برده می‌شود، پیش بینی می‌کنیم مدتی است که این ویروس در حال چرخش است، ضمن اینکه پایین آمدن سن ابتلا به همراه افزایش علائم ابتلا به وقوع پیوسته است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی ادامه داد: از ویژگی‌های ویروس جدید نیز می‌توان به قدرت بالای انتقال پذیری و سرایت و افزایش میزان مرگ و میر اشاره کرد.
دکتر زالی گفت: در روز‌های ابتدای شناخت نوع جهش یافته ویروس اعتقاد بر این بود که در مرگ و میر تاثیری نداشته باشد، اما امروز به صورت قطعی عنوان می‌شود که ویروس جدید کشنده‌تر و بی رحم‌تر است و علایم آن خیلی سریع نمایان می‌شود.
وی افزود: موضوع دیگری که باید مد نظر قرار گیرد، صیانت از پرسنل بهداشت و درمان است که باید نظارت‌های ویژه در این حوزه اعمال شود، چرا که ویروس جدید به دلیل سطح بالاتر آلودگی ممکن است برای پرسنل ابتدا علائم شدیدتری را به همراه داشته باشد.
فرمانده عملیات مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران بر لزوم افزایش برنامه‌های دقیق مانند بیماریابی، رهگیری و غربالگری و قرنطینه بیش از گذشته اشاره کرد و گفت: در تست‌های PCR و تست‌های سریعی که در روز‌های اخیر انجام می‌شود، درصد بیشتری مثبت می‌شوند که این نشان از افزایش چرخش بیماری در تهران دارد.
وی افزود: بنابراین باید رعایت دقیق‌تر و بیشتر شیوه نامه‌های بهداشتی را داشته باشیم، البته اینکه اعلام کنیم امروز در آستانه خیز جدیدی از بیماری هستیم، نیازمند تحلیل آمار‌های روز‌های گذشته است، اما آنچه در استان خوزستان (خیز چهارم) شاهد هستیم ممکن است در سایر استان‌ها نیز شاهد باشیم و این زنگ خطر بالقوه‌ای است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دکتر زالی گفت: همانطور که موج سوم ابتدا از خوزستان شروع شد و بعد به سایر استان‌ها سرایت کرد اکنون نیز خیز موج چهارم این بیماری در خوزستان می‌تواند هشداری باشد که در سایر استان‌ها نیز شروع شود.
وی افزود: بنابراین طرح شهید سلیمانی نباید کم رنگ شود که حمله موثر به چرخه این ویروس همواره در ردیابی، خنثی سازی و غربالگری و قرنطینه است که باید در این طرح با جدیت پیگیری شود.
زالی افزود: تهران سطح بالایی از تردد‌های درون شهری، برون شهری و برون مرزی را دارد که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد، در هفته گذشته ۳۰ درصد خودرو‌های سطح کشور که تردد بین شهری داشتند با پلاک تهران بوده است؛ لذا مسئله چرخش ویروس در تهران بالقوه موضوع بسیار خطرناکی است.
وی در خصوص واکسیناسیون نیز گفت: امیدواریم هر چه زودتر امکان واکسیناسیون در تهران فراهم شود، سند ملی واکسیناسیون سه هفته پیش به تصویب رسیده است و واکسیناسیون با عدالت و رعایت انضباط اداری انجام می‌شود و هیچ گونه نشتی به بیرون نخواهیم داشت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دکتر زالی در جمع خبرنگاران
افزایش ۲۳ درصدی مراجعان سرپایی کرونا به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از افزایش ۲۳ درصدی مراجعان سرپایی کرونا به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خبر داد و گفت: تیم‌های نظارتی در قالب طرح شهید سلیمانی در کنار تیم‌های نظارتی نیروی انتظامی تشکیل شده است.
علیرضا زالی در ادامه افزود: تیم‌های نظارتی در قالب طرح شهید سلیمانی تشکیل شده است تا در کنار تیم‌های نظارتی نیروی انتظامی شاهد افزایش نظارت‌ها باشیم.
وی گفت: شهر و استان تهران از مساحت زیادی برخوردار است و جمعیت زیادی در آن ساکن است، لذا نیازمند همکاری مردم هستیم.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه گزارش‌های جهانی تایید می‌کند که جهش‌های ویروس از مرگ و میر و کشندگی بیشتری برخوردار است، افزود: علائم بیماری نیز وخیم‌تر است، اما تمام گزارش‌ها تایید می‌کند استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و ضد عفونی کردن دست‌ها همچنان در مقابله با جهش‌های ویروس موثر است.
وی ادامه داد: ممکن است از این پس مرتب شاهد جهش‌هایی در ویروس باشیم، اما همچنان رعایت شیوه نامه‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است به ویژه که اگر ساده‌انگاری در خصوص این ویروس انجام شود، روز‌های سختی را پیش روی ما خواهد گذاشت و در طول سه خیز این بیماری همواره ابتلا و مرگ و میر با کاهش رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در ارتباط بوده است.
دکتر زالی گفت: مراجعان سرپایی در قالب علائم سرپایی رشد چشمگیری نسبت به هفته قبل داشته است و در ۲۴ ساعت گذشته ۷ هزار و ۵۰۰ نفر به مراکز درمانی با علائم کرونا مراجعه کردند.
وی افزود: البته ممکن است مراجعان سرپایی ما بیشتر هم باشند، چرا که بسیاری به مطب پزشکان مراجعه می‌کنند که در آمار‌های ما قرار ندارد.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه در مجموع ۲۳ درصد رشد در بخش مراجعان سرپایی داشته ایم، گفت: خیز چهارم در استان خوزستان می‌تواند سرآغازی برای سایر استان‌ها و تهران باشد چرا که در اکثر استان‌ها از الگوی نسبتا همگنی در فراگیری برخوردار هستیم و تنها زمان آن متفاوت است.
وی افزود: در بحث واکسن‌ها نیز در دو بخش تولید داخل که تمام پلتفرم‌های لازم توسط محققان در حال انجام است، در آینده نزدیک سبد متنوعی از واکسن‌ها را خواهیم داشت و در حقیقت همه پلتفرم‌های تولید واکسن را خواهیم داشت.
دکتر زالی گفت: هم اکنون سه واکسن در مرحله بالینی و تعدادی در پایان مرحله آزمایش حیوانی هستند و البته تولید انبوه نیاز به سرمایه‌گذاری و حمایت جدی دارد و فعلا واکسیناسیون از طریق واردات واکسن روسی پیگیری می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهار آتش‌سوزی تالار الماس شرق آستانه‌اشرفیه
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کسب رتبه دوم عمرانی آذربایجان شرقی حاصل تعامل دستگاه‌های اجرایی
جرم انگاری اعتراض به نسل کشی در انگلیس
رونق خرید کالا‌های دست دوم برای هدیه کریسمس
اجبار به غنی‌سازی صفر مذاکره محسوب نمی‌شود
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
اسناد جدید پرونده اپستین ترامپ را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد
حبس هشتاد هزار مهاجر در انبار‌های اداره مهاجرت آمریکا
ترامپ تهدید کرد مجوز پخش شبکه‌های تلویزیونی بزرگ را لغو می‌کند
احتمال تعطیلی تنها کارخانه تولید بالگرد در انگلیس
پیش بینی بارش های پراکنده برف در ارتفاعات شرقی سمنان
برگزاری محفل انس با قرآن دانش آموزان کیش در مسجد امام حسن (ع)
صنایع دریایی بدون سفارش ساخت
بسته خبر‌های کوتاه سوم دی ۱۴۰۴
نام‌نویسی داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی شهر از ۲۱ دی
حضور موفق بخش خصوصی در صنعت فضایی
پیروزی تیم فوتسال مس سونگون مقابل عرشیا شهر قدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
وضع ورود گردشگران به کشور به شرایط عادی رسیده است
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی در پایان هفته
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
قهرمان جوجیتسو ایران درگذشت
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)