• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۱۵۸۰
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۷
فارس » اجتماعی

مواد غذایی آلرژی زا را بشناسیم

آلرژی غذایی شرایطی است که در آن غذا‌های خاص باعث ایجاد واکنش ایمنی غیر طبیعی می‌شود.

مواد غذایی آلرژی زا را بشناسیمبه گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به شایع بودن آلرژی غذایی، تغذیه گفت:گرچه هر غذایی ممکن است آلرژی ایجاد کند، اما بیشتر آلرژی‌های غذایی، براثر مصرف هشت ماده غذایی ایجاد و علائم آن از چند دقیقه تا چند ساعت بعد از مصرف آن نوع غذا در نقاط مختلف بدن فرد ایجاد می‌شود.
عهدیه مرادی در کارگاه آموزشی تغذیه، در شیراز با بیان اینکه تورم زبان، دهان یا صورت، تنفس دشوار، افت فشار خون، استفراغ، اسهال و بثورات پوستی خارش دار جزو علائم شایع آلرژی غذایی است، گفت: شیرگاو، تخم مرغ، آجیل‌های درختی، بادام زمینی، صدف، گندم، سویا و ماهی هشت ماده غذایی ایجاد کننده آلرژی محسوب می‌شوند.

شیر گاو

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه شیرگاو، یکی از رایج‌ترین موادغذایی آلرژی‌زا در کودکان محسوب می‌شود، گفت: آلرژی به شیر گاو اغلب در نوزادان و کودکان خردسال مشاهده می‌شود، به ویژه هنگامی که قبل از شش ماهگی در معرض پروتئین شیر گاو قرار داشته باشند.
مرادی با یادآوری اینکه برابر بررسی‌ها، ۲ تا ۳ درصد از نوزدان و کودکان نوپا، تحت تاثیر این نوع از آلرژی (مصرف شیرگاو) واکنش نشان می‌دهند؛ گفت: در صورت تشخیص آلرژی شیر گاو، تنها درمان، پرهیز از مصرف این محصول و غذا‌های حاوی آن، شامل خوراکی یا نوشیدنی است.

تخم مرغ

او دومین علت شایع در ایجاد آلرژی غذایی کودکان را تخم مرغ اعلام و خاطرنشان کرد: حدود ۶۸ درصد از کودکانی که به تخم مرغ آلرژی دارند، حساسیت‌شان تا ۱۶ سالگی رفع خواهد شد.
مرادی در عین حال گفت: شاید لازم نباشد از تمام غذا‌های مرتبط با تخم مرغ پرهیز کرد، زیرا در تخم مرغ‌های گرم شده ممکن است شکل پروتئین‌های ایجاد کننده آلرژی تغییر کند.

آجیل‌های درختی

این کارشناس تغذیه علوم پزشکی شیراز، آجیل‌های درختی را شامل انواع برزیلی، بادام، پسته و گردو اعلام و اضافه کرد: آلرژی به آجیل‌های درختی نیز یکی از حساسیت‌های بسیار رایج محسوب می‌شود.
او گفت: افرادی که به این قبیل آجیل حساسیت دارند نسبت به محصولات غذایی ساخته شده با آن‌ها نظیر کره و روغن و ... حساسیت نشان می‌دهند؛ بنابراین به این افراد توصیه می‌شود از مصرف همه انواع آجیل‌های درختی خودداری کنند، حتی اگر فقط به یک یا دو نوع حساسیت نشان دهند.

بادام زمینی

مرادی گفت: آلرژی به بادام زمینی هم مانند آلرژی به آجیل‌های درختی، بسیار رایج است و می‌تواند باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک شدید و بالقوه کشنده شود. با این وجود، کسانی که به بادام زمینی آلرژی دارند اغلب به آجیل‌های درختی نیز حساس هستند.

صدف

او با یادآوری اینکه تشخیص آلرژی واقعی به غذا‌های دریایی به دلیل وجود آلودگی در این نوع از موادغذایی، مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها یا انگل‌ها، دشوار است، گفت: این امر به دلیل آنست که علائم می‌تواند مشابه باشد و هر دو مورد مشکلات گوارشی مانند استفراغ، اسهال و درد معده را به دنبال دارد.

این کارشناس تغذیه گفت: حساسیت به صدف با مرور زمان برطرف نمی‌شود، بنابراین بیشتر افراد مبتلا به این نوع از آلرژی باید برای همیشه صدف را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

گندم

وی همچنین توضیح داد که آلرژی به گندم یک واکنش آلرژیک به یکی از پروتئین‌های موجود در این محصول گروه غلات و در کودکان شایع‌تر است.
مرادی با بیان اینکه کودکانی که به گندم آلرژی دارند، قبل از ۱۰ سالگی حساسیتشان مرتفع می‌شود، گفت: مانند سایر آلرژی‌ها، آلرژی به گندم می‌تواند منجر به ناراحتی گوارشی، کهیر، استفراغ، بثورات، تورم و در موارد شدید آنافیلاکسی شود.

سویا

او با اشاره به اینکه آلرژی به سویا در حدود ۰.۴درصد از کودکان دیده می‌شود، گفت: این نوع از حساسیت بیشتر در نوزادان و کودکان زیر سه سال دیده شده است.
مرادی با یادآوری اینکه این حساسیت در اثر پروتئین موجود در سویا، یا محصولات حاوی سویا، ایجاد می‌شود، گفت: آلرژی حدود ۷۰ درصد کودکانی که به سویا حساسیت دارند، بعد از مدتی برطرف می‌شود.
او گفت: علائم آلرژی به سویا می‌تواند طیفی از خارش، سوزن سوزن شدن دهان و آبریزش بینی تا بثورات پوستی و آسم یا مشکلات تنفسی را شامل شود و در موارد نادر، آنافیلاکسی در پی داشته باشد.

ماهی

مرادی با بیان اینکه آلرژی به ماهی، شایع است و حدود ۲ درصد بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، گفت: بسیاری از افراد دارای آلرژی به ماهی، نسبت به یک یا چند نوع ماهی حساسیت دارند.
این کارشناس تغذیه در خصوص تشخیص موادحساسیت‌زا برای افراد، انجام نمونه برداری پوستی و آزمایش خون را رایج دانست و گفت: در کهیر‌های مزمن باید عملکرد غده تیروئید مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص نبود آنتی بادی‌های ضدتیروئیدی اطمینان حاصل شود. زیرا در غیراینصورت امکان دارد نیاز به جایگزین‌های هورمونی باشد.
مرادی ادامه داد: در حالات شدید آلرژی، برای جلوگیری از حملات شدید از دارو‌های آنتی هیستامین استفاده می‌شود، البته اینگونه دارو‌ها امکان دارد موجب خواب آلودگی شده و در درازمدت افسردگی ایجاد کند.
این کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد که ویتامین سی، علاوه بر خواص مختلف، یک آنتی‌هیستامین طبیعی است.

پیشگیری و درمان آلرژی

مرادی، با اشاره به راهکار‌های پیشگیری و درمان آلرژی‌های مختلف، گفت: مصرف ویتامین C با تجویز پزشک و به میزان ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ میلی‌گرم در روز، باعث جلوگیری از ترشح هیستامین و کاهش علائم حساسیت می‌شود.
او عملکرد بیوفلاونوئید را هم مانند ویتامین C دانست و گفت: موادغذایی طبیعی متعددی برای پیشگیری از بروز حساسیت، کاهش علائم آلرژی و درمان آن در دسترس است.
مرادی گفت: میوه‌های تازه خصوصا مرکبات، سبزی‌های تازه، آجیل خام، گوشت کم چرب، ماست کم چرب، حبوبات، برنج با سبوس، ذرت، گندم، لوبیا، باقلا، آب هویج، چغندر، کرفس، خیار، زنجبیل، پیاز، سیر، فلفل سیاه و قرمز، باعث ترشح یک نوع از آنتی بادی به نام IgA از دستگاه گوارش می‌شود.
این کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: این آنتی بادی با پوشاندن مواد غذایی آلرژی زا به کمک احاطه اطرافشان، باعث جلوگیری از بروز واکنش حساسیتی می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجدید بیعت عشایر ایران با آرمان های شهدا در رزمایش مشهد شهیدان شلمچه
روحیه بسیجی، ضامن پیشرفت ایران و خنثی‌کننده توطئه‌ها
پیشنهاد ۵۰ همتی برای تامین کالابرگ تا دهک هفت
سرنگونی۱۷ پهپاد متخاصم توسط پدافند ارتش در غرب کشور
تفکر بسیجی بزرگترین دستاورد انقلاب است
همایش کتابخوانی یار مهربان در اهواز برگزار شد
روان سازی ترافیک با ساخت زیرگذر شهدا در بوکان
علم آموزی و آگاهی سیاسی؛ مهمترین رسالت دانشجویان
تیراندازی گارد ساحلی یونان به سوی قایق ماهیگیری ترکیه
راه اندازی مرکز آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی باغ گیاه شناسی و جنگل آموزشی و تحقیقاتی
بسیج یاری‌رسان کشور و مردم در همه شرایط
برپایی جشنواره خلاقیت‌های علمی _پژوهشی با شرکت در یاسوج
آغاز به کار نمایشگاه بین المللی گردشگری آنکارا با حضور ایران
برگزاری یادواره شهدای بندر تیاب
اجرای رزمایش جهادی تخصصی در عرصه‌های دامی و زراعی هفتکل+فیلم
آسمان آبادان و خرمشهر باز هم در محاصره ذرات آلوده هوا
پرونده قتل عمد در میاندوآب با صلح اولیای دم خاتمه یافت
بسیج در تمامی مشکلات وبحران‌ها پیش‌قدم در دفاع از کشور است
تولید بیش از ۷۴۰ هزار تن اوره و آمونیاک
یک محکوم به قصاص در میاندوآب به حرمت حضرت فاطمه زهرا (س) بخشیده شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسمپور در شانس مجدد
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)