• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۱۵۸۰
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۷
فارس » اجتماعی

مواد غذایی آلرژی زا را بشناسیم

آلرژی غذایی شرایطی است که در آن غذا‌های خاص باعث ایجاد واکنش ایمنی غیر طبیعی می‌شود.

مواد غذایی آلرژی زا را بشناسیمبه گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به شایع بودن آلرژی غذایی، تغذیه گفت:گرچه هر غذایی ممکن است آلرژی ایجاد کند، اما بیشتر آلرژی‌های غذایی، براثر مصرف هشت ماده غذایی ایجاد و علائم آن از چند دقیقه تا چند ساعت بعد از مصرف آن نوع غذا در نقاط مختلف بدن فرد ایجاد می‌شود.
عهدیه مرادی در کارگاه آموزشی تغذیه، در شیراز با بیان اینکه تورم زبان، دهان یا صورت، تنفس دشوار، افت فشار خون، استفراغ، اسهال و بثورات پوستی خارش دار جزو علائم شایع آلرژی غذایی است، گفت: شیرگاو، تخم مرغ، آجیل‌های درختی، بادام زمینی، صدف، گندم، سویا و ماهی هشت ماده غذایی ایجاد کننده آلرژی محسوب می‌شوند.

شیر گاو

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه شیرگاو، یکی از رایج‌ترین موادغذایی آلرژی‌زا در کودکان محسوب می‌شود، گفت: آلرژی به شیر گاو اغلب در نوزادان و کودکان خردسال مشاهده می‌شود، به ویژه هنگامی که قبل از شش ماهگی در معرض پروتئین شیر گاو قرار داشته باشند.
مرادی با یادآوری اینکه برابر بررسی‌ها، ۲ تا ۳ درصد از نوزدان و کودکان نوپا، تحت تاثیر این نوع از آلرژی (مصرف شیرگاو) واکنش نشان می‌دهند؛ گفت: در صورت تشخیص آلرژی شیر گاو، تنها درمان، پرهیز از مصرف این محصول و غذا‌های حاوی آن، شامل خوراکی یا نوشیدنی است.

تخم مرغ

او دومین علت شایع در ایجاد آلرژی غذایی کودکان را تخم مرغ اعلام و خاطرنشان کرد: حدود ۶۸ درصد از کودکانی که به تخم مرغ آلرژی دارند، حساسیت‌شان تا ۱۶ سالگی رفع خواهد شد.
مرادی در عین حال گفت: شاید لازم نباشد از تمام غذا‌های مرتبط با تخم مرغ پرهیز کرد، زیرا در تخم مرغ‌های گرم شده ممکن است شکل پروتئین‌های ایجاد کننده آلرژی تغییر کند.

آجیل‌های درختی

این کارشناس تغذیه علوم پزشکی شیراز، آجیل‌های درختی را شامل انواع برزیلی، بادام، پسته و گردو اعلام و اضافه کرد: آلرژی به آجیل‌های درختی نیز یکی از حساسیت‌های بسیار رایج محسوب می‌شود.
او گفت: افرادی که به این قبیل آجیل حساسیت دارند نسبت به محصولات غذایی ساخته شده با آن‌ها نظیر کره و روغن و ... حساسیت نشان می‌دهند؛ بنابراین به این افراد توصیه می‌شود از مصرف همه انواع آجیل‌های درختی خودداری کنند، حتی اگر فقط به یک یا دو نوع حساسیت نشان دهند.

بادام زمینی

مرادی گفت: آلرژی به بادام زمینی هم مانند آلرژی به آجیل‌های درختی، بسیار رایج است و می‌تواند باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک شدید و بالقوه کشنده شود. با این وجود، کسانی که به بادام زمینی آلرژی دارند اغلب به آجیل‌های درختی نیز حساس هستند.

صدف

او با یادآوری اینکه تشخیص آلرژی واقعی به غذا‌های دریایی به دلیل وجود آلودگی در این نوع از موادغذایی، مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها یا انگل‌ها، دشوار است، گفت: این امر به دلیل آنست که علائم می‌تواند مشابه باشد و هر دو مورد مشکلات گوارشی مانند استفراغ، اسهال و درد معده را به دنبال دارد.

این کارشناس تغذیه گفت: حساسیت به صدف با مرور زمان برطرف نمی‌شود، بنابراین بیشتر افراد مبتلا به این نوع از آلرژی باید برای همیشه صدف را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

گندم

وی همچنین توضیح داد که آلرژی به گندم یک واکنش آلرژیک به یکی از پروتئین‌های موجود در این محصول گروه غلات و در کودکان شایع‌تر است.
مرادی با بیان اینکه کودکانی که به گندم آلرژی دارند، قبل از ۱۰ سالگی حساسیتشان مرتفع می‌شود، گفت: مانند سایر آلرژی‌ها، آلرژی به گندم می‌تواند منجر به ناراحتی گوارشی، کهیر، استفراغ، بثورات، تورم و در موارد شدید آنافیلاکسی شود.

سویا

او با اشاره به اینکه آلرژی به سویا در حدود ۰.۴درصد از کودکان دیده می‌شود، گفت: این نوع از حساسیت بیشتر در نوزادان و کودکان زیر سه سال دیده شده است.
مرادی با یادآوری اینکه این حساسیت در اثر پروتئین موجود در سویا، یا محصولات حاوی سویا، ایجاد می‌شود، گفت: آلرژی حدود ۷۰ درصد کودکانی که به سویا حساسیت دارند، بعد از مدتی برطرف می‌شود.
او گفت: علائم آلرژی به سویا می‌تواند طیفی از خارش، سوزن سوزن شدن دهان و آبریزش بینی تا بثورات پوستی و آسم یا مشکلات تنفسی را شامل شود و در موارد نادر، آنافیلاکسی در پی داشته باشد.

ماهی

مرادی با بیان اینکه آلرژی به ماهی، شایع است و حدود ۲ درصد بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، گفت: بسیاری از افراد دارای آلرژی به ماهی، نسبت به یک یا چند نوع ماهی حساسیت دارند.
این کارشناس تغذیه در خصوص تشخیص موادحساسیت‌زا برای افراد، انجام نمونه برداری پوستی و آزمایش خون را رایج دانست و گفت: در کهیر‌های مزمن باید عملکرد غده تیروئید مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص نبود آنتی بادی‌های ضدتیروئیدی اطمینان حاصل شود. زیرا در غیراینصورت امکان دارد نیاز به جایگزین‌های هورمونی باشد.
مرادی ادامه داد: در حالات شدید آلرژی، برای جلوگیری از حملات شدید از دارو‌های آنتی هیستامین استفاده می‌شود، البته اینگونه دارو‌ها امکان دارد موجب خواب آلودگی شده و در درازمدت افسردگی ایجاد کند.
این کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد که ویتامین سی، علاوه بر خواص مختلف، یک آنتی‌هیستامین طبیعی است.

پیشگیری و درمان آلرژی

مرادی، با اشاره به راهکار‌های پیشگیری و درمان آلرژی‌های مختلف، گفت: مصرف ویتامین C با تجویز پزشک و به میزان ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ میلی‌گرم در روز، باعث جلوگیری از ترشح هیستامین و کاهش علائم حساسیت می‌شود.
او عملکرد بیوفلاونوئید را هم مانند ویتامین C دانست و گفت: موادغذایی طبیعی متعددی برای پیشگیری از بروز حساسیت، کاهش علائم آلرژی و درمان آن در دسترس است.
مرادی گفت: میوه‌های تازه خصوصا مرکبات، سبزی‌های تازه، آجیل خام، گوشت کم چرب، ماست کم چرب، حبوبات، برنج با سبوس، ذرت، گندم، لوبیا، باقلا، آب هویج، چغندر، کرفس، خیار، زنجبیل، پیاز، سیر، فلفل سیاه و قرمز، باعث ترشح یک نوع از آنتی بادی به نام IgA از دستگاه گوارش می‌شود.
این کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: این آنتی بادی با پوشاندن مواد غذایی آلرژی زا به کمک احاطه اطرافشان، باعث جلوگیری از بروز واکنش حساسیتی می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
­غلامی: جام جهانی رؤیای همه ما بود
نگرانی متقاضیان مسکن ملی پرند از تاخیر در تحویل
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
آتش‌سوزی آشپزخانه یک واحد مسکونی در ساختمانی ۳ طبقه در رشت
نشست شورای هماهنگی و برنامه ریزی ستاد فرهنگی اربعین ایران و عراق در بغداد
تجلیل از خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه در لرستان
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
برپایی میز خدمت حقوقی در مناطق کم برخوردار کشور
آتش در دل جنگل های الیت
جوی آرام و پایدار در لرستان
سرهنگ کارگر فرمانده جدید یگان ویژه استان قم شد  
اولویت‌گذاری برای کاهش ضایعات در ۲۲ محصول کشاورزی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
تشییع شهید گمنام در لامرد
فوران آتشفشان در هاوایی
استان قزوین “قلب تپنده اقتصاد ایران”
تأکید بر تقویت پژوهش‌محوری در مدارس گیلان
هوا در چند شهر آذربایجان‌غربی ناسالم برای گروه‌های حساس اعلام شد
آیین‌های ویژه هفته بسیج در گیلان
بزودی؛ تکمیل فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای ویس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)