• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۲۸۴۹
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۰
بین الملل » غرب آسیا
دست برتر یمنی‌ها؛

ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در آستانه فتح مارب

نیرو‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در آستانه فتح شهر مأرب هستند در حالیکه تلاش‌های ائتلاف سعودی برای جلوگیری از آن ادامه دارد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه لبنانی الاخبار؛ نیرو‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در آستانه فتح شهر مأرب هستند در حالیکه تلاش‌های بی نتیجه آمریکا و هم پیمانانش برای جلوگیری از پیشروی رزمندگان یمنی همچنان ادامه دارد.ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در آستانه فتح مارب
روزنامه الاخبار در مطلبی به قلم رشید الحداد نوشت نیرو‌های صنعا پس از تصرف بیشتر ارتفاعات مشرف به شهر مأرب در حال نزدیک شدن به تسلط آتشباری بر این شهر هستند و این از مهم‌ترین تحولات در مسیر آزادسازی مرکز استان مأرب محسوب می‌شود.
در حالیکه دولت یمن آرایش‌ خود را برای اجرای این مأموریت بزرگ کامل می‌کند طرف آمریکایی برای اعتراض به تحولات شرق یمن بسیج شده و خواهان توقف پیشروی به سمت مأرب است؛ حال آنکه برخی منابع انصارالله تأیید کرده اند آمریکا بخشی از مشارکت عملیاتی خود را در جنگ یمن به هم پیمان انگلیسی خود واگذار کرده است.
نیرو‌های صنعاء در ۴۸ ساعت گذشته بر مناطق گسترده‌ای در غرب مأرب و شرق شهرستان صرواح مسلط شده اند تا به نزدیکی دریاچه معروف سد مأرب برسند.
این پیشروی پس از نبرد‌های شدید با نیرو‌های عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور (مستعفی) یمن که دوره ریاستش به پایان رسیده به دست آمده و بخش‌های مهمی از شهر مأرب را زیر آتش نیرو‌های صنعاء قرار گرفته است.
نیرو‌های صنعاء در روز‌های گذشته توانستند سه سد دفاعی نیرو‌های هادی را در اطراف مأرب و مشخصا در جبهه‌های الکساره و المخدره و صرواح در هم بشکنند و پادگان کوفل و پس از کوفل نیز سقوط کرده است و نیرو‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به سمت الزور پیشروی کرده اند که دومین سد دفاعی مرکز این استان قملداد می‌شود و از الزور عبور کرده اند و به بخش‌های زیادی از سلسله کوه‌های البلق رسیده اند که سومین سد دفاعی محسوب می‌شود.
این پیشروی‌ها با وجود مقاومت تا حد مرگ نیرو‌های منصور هادی اتفاق افتاده است که یک گردان کامل نظامی را بامداد دوشنبه در منطقه الدمنه در شمال غربی روستای الزور از دست دادند و همچنین به کشته شدن فرمانده تیپ ۲۰۳ پیاده نظام میکا یعنی سرتیپ محمد العسودی و فرمانده تیپ ۶۲ زرهی یعنی سرتیپ مناع العومری و شمار دیگری از فرماندهان نظامی و قبیله‌ای در همین جبهه اعتراف کردند و ارتباط با شماری از گردان‌های نظامی وابسته به این دو تیپ نیز در نبرد‌های شرق صرواح قطع شده است.
شهر مأرب با توجه به تسلط نیرو‌های صنعاء بر بیشتر مناطق مشرف به آن از غرب و شرق به صورت نمادین سقوط کرده و برای نیرو‌های هادی فقط منطقه محدودی در دفاع از مرکز این استان باقی مانده است.
با نزدیک شدن به بازپس گیری مارب، صنعاء همه خطوط ارتباطی با قبایل مأرب و مقامات محلی را از دو روز پیش گشوده است تا این شهر بیش از دو میلیون نفری از تبعات نبرد در امان بماند و به نیرو‌های هادی مایل به عقب نشینی قول داده است برای آنها نیز گذرگاه امنی باز کند.
از همین روی وزارت اداره محلی در دولت نجات دیروز تصویب کرد کمیته‌های هماهنگی عملیات عقب نشینی آنها تشکیل و با بزرگان و شخصیت‌های اجتماعی گفت و گو شود تا کمترین آسیب به این شهر وارد شود و ثبات و امنیت در مناطقی که آزاد می‌شود؛ حفظ شود.
احمد صالح المنیعی یکی از رهبران قبایل در مأرب، پیام اطمینان بخش ستاد کل نیرو‌های مسلح یمنی را در صنعاء به قبایل عبیده ابلاغ کرد.
در این پیام آمده است «عبیده یک هدف نظامی و امنیتی برای نیرو‌های ارتش و کمیته‌های مردمی نیست و هدف نیز پادگان‌های دشمن و گسترش سیطره حکومت بر تأسیسات دولتی و رفع ظلم و ستم و اخراج اشغالگران از این استان است.»
اداره کل امور قبایل نیز بار دیگر از شیوخ و بزرگان و فرماندهان نظامی و امنیتی مأرب و جنگجویان در صفوف ائتلاف خواسته است دست از نبرد و خونریزی بردارند.
همزمان با تشدید هشدار‌های شماری از رهبران بلندپایه در دولت هادی درباره از دست دادن این شهر و فتح آن به دست ارتش و کمیته‌های مردمی؛ محمد عبد السلام سخنگوی و رئیس هیئت مذاکره کننده جنبش انصارالله در پاسخ به دعوت وزارت امور خارجه آمریکا برای توقف فوری هرگونه عملیات نظامی از جمله پیشروی به سوی مأرب و بازگشت به مذاکرات گفت صنعا برای تعامل مثبت با همه دعوت‌های صلح آمادگی کامل دارد به شرط آنکه تجاوز و جنگ به صورت همیشگی و کامل متوقف شود.
وی افزود «ما پس از توقف کامل جنگ و شکسته شدن محاصره یمن از اقدام سیاسی سازنده استقبال می‌کنیم و هیچ گونه روند سیاسی در زیر آتش و محاصره نخواهیم پذیرفت.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
جشنواره بازی‌های بومی و محلی در دلفان لرستان
شکست خیبر مقابل سپاهان اصفهان
پاسخ قاطع به هر گونه تجاوزگری دشمنان علیه کشورمان
مسدود شدن مسیر دوازده امام شهرستان اردل در چهارمحال و بختیاری به دلیل رانش زمین
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۴
برگزاری پنجمین جشنواره ملی داستان‌نویسی ترکی رضوی (قیزیل ایوان) در زنجان
افتتاح سردخانه ۲ هزار تنی ذخیره‌سازی محصولات کشاورزی در شهرستان خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
فعالیت ۲۵۰ واحد مرغداری گوشتی با ظرفیت اسمی ۷.۸ میلیون قطعه در زنجان
افتتاح مرغداری۹۰ هزار قطعه‌ای در سلسله لرستان
مسجد جامع الشتر ،پایگاه سلامت و کمک مؤمنانه
شهدا الگوهای حقیقی ایمان و بصیرت هستند
وقایع و رویداد‌های هفدهم بهمن سال ۵۷
ورزشی‌های هفدهم بهمن ماه در استان سمنان
اجرای طرح ویژه برخورد با رانندگان متخلف در ایلام
ارائه خدمات رایگان دامپزشکی در روستای علی‌آباد ایلخچی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر تنیس
تعویق ثبت‌نام نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه تهران
برپایی ۱۲۰ میز خدمت جهادی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
شکارچیان متخلف در دام قانون
عزیمت هیئت مذاکره کننده ایرانی به محل مذاکرات
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
علی‌اف: اجازه نمی‌دهیم هیچ تهدیدی متوجه ایران شود
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه مذاکره
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)