• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۴۰۱۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۰
اصفهان » اقتصادی
گزارش مکتوب

همت جهادی، کارخانه «چادر مشکی را سرپا کرد

چراغ نخستین کارخانه بخش خصوصی تولید چادر مشکی کشور پس از خوابی عمیق با همت جهادی مدیرِ آن و همراهی جدی مسئولان روشن شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ به او می‌گفتند: ۲۰ میلیارد تومان را در بانک بگذار و با سود پولت بی دغدغه از زندگی لذت ببر؛ این همه رفت و آمد و برو و بیا و اضطراب و دوندگی چرا؟ اما این زمزمه‌های ناامیدانه دوست و آشنا از عزم جدی محمد علی شفیعی کم نکرد و با یک "یا علی" چرخِ کارخانه «چادر مشکی» اش را پس از ۸ سال تعطیلی، دوباره به حرکت درآورد.
همت جهادی، کارخانه «چادر مشکی را سرپا کرد
آقای شفیعی که حالا با شنیدن دوباره صدای دستگاه‌ها گل ازگلش شکفته می گوید: سرپا کردن دوباره کارخانه به همه سختی‌ها و دویدن‌هایش می‌ارزید...

  خبری خوبی که در بهمن ماه به گوش رسید
راه اندازی دوباره نخستین کارخانه بخش خصوصی تولید چادر مشکی کشور، پس از هشت سال تعطیلی در خوانسار؛ از یک سو کارگران
راه اندازی دوباره نخستین کارخانه بخش خصوصی تولید چادر مشکی کشور، پس از هشت سال تعطیلی در خوانسار؛ از یک سو کارگران این کارخانه و بانوان علاقه‌مند به حجاب برتر را خرسند کرد و از سوی دیگر مانع خروج سالانه ۱۰ میلیون دلار ارز از کشور شد
این کارخانه و بانوان علاقه‌مند به حجاب برتر را خرسند کرد و از سوی دیگر مانع خروج سالانه ۱۰ میلیون دلار ارز از کشور شد؛ کارخانه‌ای که تا پیش از سال ۹۱، به همراه دو واحد تولیدی دیگر در کشور، بخش قابل توجهی از نیاز مصرفی کشور را به این محصول فرهنگی تأمین می‌کرد؛ و حالا راهی خوانسار در شمال غرب استان اصفهان می‌شویم، شهری که همه آن را به چشمه سار‌ها با سوغات معروف عسلش می‌شناسند، اما حالا افتتاح و احیای کارخانه چادر مشکی اش خبر ساز شده و نام این شهرستان را بر سر زبان‌ها انداخته است.

کارخانه ۴۰ هزار متر مربعی نای زرین در کنار شهرک صنعتی خوانسار واقع شده؛ در دو سالن این واحد صنعتی، بیش از ۷۰ دستگاه بافندگی، دو دستگاه چله کشی، رنگرزی، شستشو و از این قبیل دستگاه‌های ویژه تهیه پارچه چادر مشکی به چشم می‌خورد.
کارگر‌ها پای دستگاه‌ها مشغول کارند و صدای دستگاه‌ها تا بیرون از کارخانه هم به گوش می‌رسد؛ به گفته مدیر عامل کارخانه تولید چادر مشکی نای زرین خوانسار با راه اندازی دوباره این واحد ریسندگی در کنار کارخانه‌های حجاب شهرکرد و کرپ ناز کرمانشاه نیمی از نیاز بازار کشور به پارچه چادر مشکی برطرف می‌شود.

از تعطیلی تا احیای دوباره
حکایتِ تاسیس کارخانه چادر مشکی نای زرین در شهر عسل آغازی شیرین، اما تعطیلی اش آن هم فقط پس از گذشتِ چند سال از فعالیت تلخ و گزنده بود؛ شرکت نای زرین سال ۱۳۷۹ در بخش بافندگی افتتاح شد و اواخر سال ۸۳ خط تولید چادر مشکی در این کارخانه راه اندازی شد و در کمتر از یک سال به بهره برداری رسید.

همت جهادی، کارخانه «چادر مشکی را سرپا کردمدیر کارخانه جزییات بیشتری از روز‌های رو به رشد واحد صنعتی اش می‌گوید: در سال ۸۵ کارشناسان کره‌ای فناوری تولید چادر مشکی را به ما انتقال دادند و خط تولید این محصول را کامل وارد کردیم.
آقای شفیعی اضافه می‌کند: در یک سالی که کارشناسان کره‌ای در کشورمان بودند؛ تحت لیسانس آن‌ها کار می‌کردیم و با برند‌هایی که داشتیم محصولاتمان به فروش می‌رفت.

اما ماجرای تعطیلی کارخانه از آنجایی کلید خورد که پس از یک سال موفقیت در عرضه پارچه چادر مشکی، جمعی از مدیران بازدیدی از این واحد تولیدی داشتند و با رسانه‌ای شدن تولید این کارخانه در کمتر از بیست روز تعرفه واردات چادر مشکی از ۷۲ به ۶۶ و از ۶۶ به ۱۶ درصد کاهش یافت.

مدیر کارخانه نای زرین می‌گوید: در آن زمان با توجه به افزایش تعرفه و همچنین سود بانکی بالا که حدود ۱۸ تا ۲۴ درصد بود و سایر مشکلات در زمینه تولید این کالا از همه کمک خواستیم، اما نتیجه‌ای نگرفتیم و در ادامه با وجود تمام تلاش هایمان کارخانه، بهمن ۹۱ تعطیل شد.
اما حالا این واحد تولیدی در بهمن ۹۹ با تکیه بر توان داخلی و حمایت مسئولان به ویژه بسیج و دستگاه قضا فعالیت خود را از سر گرفته است.

بهمن ماه، گرمابخش خانه کارکنان نای زرین
همت جهادی، کارخانه «چادر مشکی را سرپا کردسرمای نداری و بیکاری هشت سالی بر تن کارگران کارخانه چادر مشکی در خوانسار نشسته بود؛ زمستانی که اقتصاد زندگی ۱۶۰ نفر را منجمد کرد؛ اما حالا در بهمن ماه، بهار دوباره به این واحد صنعتی سر زده و سفره نانی برای ۱۰۰ کارگر خوانساری پهن شده است.

"زهرا" که به نظر می‌رسد ۴۵ سالی از عمرش می‌گذرد یکی از این کارگران است؛ او که بعد از تعطیلی شرکت نای زرین خانه نشین شد؛ برای ما از روز‌های سرگردانی و بیکاری و جستجوی نافرجام برای پیدا کردن شغلِ خوب در شهر کوچکش می‌گوید: «چند شغل پاره وقت در سال‌های تعطیلی کارخانه پیدا کردم اما، حقوق هر ماه را با تاخیر چند ماهه و در چندین بخش آن هم با کلی خواهش و التماس دریافت می‌کردم و در آخر هم خانه نشینی را انتخاب کردم.»

همت جهادی، کارخانه «چادر مشکی را سرپا کرداما حالا با روشن شدن چراغ «نای زرین»، او و پسر جوانش "محسن" در این کارخانه به تازگی مشغول به کار شده اند تا زندگی‌شان رنگ و بوی دیگری بگیرد و دست پر به خانه برگردند.

نادر میرزایی، مدیر مالی کارخانه از اشتغالی که اکنون برای زهرا‌ها و محسن‌ها در نای زرین ایجاد شده می‌گوید: با فعالیت دوباره این کارخانه، علاوه بر ارزآوری برای کشور، زمینه اشتغال ۱۰۰ نفر از نیرو‌های قدیمی، فرزندان آنان و کارگران جدید فراهم شده و تا خرداد سال آینده هم تا ۲۰۰ نفر در این واحد تولیدی به کار گرفته می‌شوند.
 


بازگشت دوباره روز‌های خوب
همت جهادی، کارخانه «چادر مشکی را سرپا کردبا نهضتِ جهادی موسسان کارخانه نای زرین و همراهی مسئولان، این واحد صنعتی دوباره به چرخه‌ی تولید بازگردانده شده و حالا صدای تولید از این کارخانه به گوش می‌رسد.
مدیر تولید کارخانه می‌گوید: این واحد در مرحله اول ظرفیت تولید ۵ میلیون متر پارچه چادر مشکی را در سال دارد و در آن، علاوه بر چادر مشکی، انواع پارچه‌های پیراهن، شلوار، مانتو و روسری نیز تولید می‌شود.

به گفته مجید فرخ پی، تجهیزات این مرکز تولیدی کُره است، اما به همت متخصصان داخلی بومی سازی و راه اندازی شده.
وی این نکته را هم اضافه می‌کند که ۹۰ درصد مواد اولیه کارخانه به ویژه نخ در داخل کشور تولید می‌شود و ۱۰ درصد باقی مانده هم با همکاری شرکت‌های دانش بنیان قابل تولید است؛ همچنین، کیفیت پارچه چادر‌های تولیدی در این کارخانه از نمونه‌های چینی و اندونزی بالاتر و قابل مقایسه با نشان‌های متوسط کره‌ای است و تا اوایل سال آینده قابل رقابت با نشان‌های درجه یک کره‌ای هم خواهد شد؛ از طرف دیگر قیمت عرضه آن هم بسیار پایین‌تر از مشابه خارجی است.

حسین افشاری اپراتور جت رنگرزی کارخانه  هم با بیان اینکه تولید پارچه چادر مشکی از نظر نخ، بافت پارچه، رنگرزی و تکمیل پیچیدگی‌های خاص خود را دارد  می گوید: با بومی سازی و دست یابی به دانش فنی در  مرحله ریسندگی و رنگرزی پارچه چادر مشکی  و با استفاده از رنگ‌های خاص ، ثبات رنگ نوری و سایشی و ‌جذب نکردن گردوغبار و لطیف پارچه در این کارخانه لحاظ شده است.


  خبر‌های خوب دیگری هم در راه است
همت جهادی، کارخانه «چادر مشکی را سرپا کرداز کارخانه چادر مشکی نای زرین خبر‌های خوب دیگری هم به گوش می‌رسد؛ مدیرعامل کارخانه می‌گوید: برای اجرای مرحله دوم راه اندازی این واحد تولیدی برنامه ریزی کرده ایم تا سال آینده با اضافه شدن چند دستگاه دیگر، تولید پارچه به دو برابر یعنی حدود ۱۰ میلیون متر برسد و از نظر کیفیت هم صد در صد با نمونه‌های برند خارجی قابل رقابت شود.

آقای شفیعی البته تحقق مرحله دوم راه اندازی کارخانه را در گروی فروش مناسب محصولات، حمایت مسئولان و تامین سرمایه گذاری مجدد تا حدود ۵۰۰ میلیارد ریال می‌داند.
 

وقتی مسئولان پای کار آمدند
گره کار کارخانه نای زرین زمانی باز شد که مسئولان آستین همت بالا زدند تا در سال جهش تولید، جهادگونه به واحد‌های راکد و کارخانه‌های تعطیل شده جانی دوباره ببخشند.
همت جهادی، کارخانه «چادر مشکی را سرپا کردبه گفته مدیر کارخانه، با همکاری بسیج این مجموعه هشت سال خوابیده با مشکلات بانکی و تامین اجتماعی دوباره احیا شود.
رییس بسیج اصناف کشور هم در بازدید از خط تولید پارچه چادر مشکی کارخانه نای زرین خوانسار با اشاره به اینکه این کارخانه نخستین شرکت خصوصی در حوزه حجاب است، می‌گوید: در سال جهش تولید، این خط تولید را سازمان بسیج اصناف با حمایت قوه قضاییه و مقامات استانی و شهرستان راه اندازی کرده اند.

غلامرضا حسن پور می‌افزاید: ورود بسیج در سال جهش تولید با هدف کاهش واردات و استفاده از توان داخلی است تا با قیمت مناسب کیفیت بالایی ارائه دهیم.

معاون قضایی دادستان کل کشور هم در بازدید از کارخانه نای زرین با قدردانی از همت مالک این واحد تولیدی، احیای دوباره آن را اقدام بزرگ فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی می‌داند و معتقد است این تلاش‌ها در جهت خودکفایی و شکوفایی تولید است.
سعید عمرانی با اشاره به موانع اداری و بانکی بر سر راه تولیدکنندگان، حذف این موانع را امری مقدور و امکان پذیر و در گرو حمایت و همراهی مسئولان می‌داند.

خودکفایی در تولید پارچه چادر مشکی محقق می‌شود؟
ایران به‌عنوان یکی از قدرتمندترین کشور‌های اسلامی در حالی‌که صنعت نساجی قابل قبول و با سابقه‌ای دارد، همواره واردکننده پارچه همت جهادی، کارخانه «چادر مشکی را سرپا کردچادر مشکی بوده؛ آن هم کالایی که یکی از اصلی‌ترین نماد‌های ملی و مذهبی کشور است؛ در سال‌های نه‌چندان دور، کشور‌هایی مانند سوئیس، ژاپن و کره که مصرف‌کننده این محصول نیستند، عمده تأمین‌کنندگان بازار داخلی کشورمان بودند، اما اکنون تولیدات سایر کشور‌ها نظیر تایلند، اندونزی و ویتنام اضافه شده‌اند.

طبق آمار ها، مصرف پارچه چادر در کشور سالانه چیزی حدود ۹۰ میلیون متر است و حالا با تشکیل کارگروه ملی پارچه مشکی در بسیج اصناف کشور، قرار است بزودی نیمی از نیاز ایران به این محصول فرهنگی در داخل با تولید کارخانه‌های نای زرین خوانسار، حجاب شهرکرد و کرپ ناز کرمانشاه تامین شود.

دبیرکارگروه تولید چادر مشکی در سفر به خوانسار با اشاره به اینکه در حال حاضر، سالانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار صرف واردات پارچه چادر مشکی به کشور می‌شود، می‌گوید: بیش از ۸۰ درصد مواد اولیه تولید پارچه مشکی در داخل کشور امکان تولید دارد.
به گفته محمد حیدری، امسال در سازمان بسیج برای تولید کامل پارچه چادر مشکی در کشور تمرکز کرده ایم تا در یک بازه زمانی پنج ساله با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی به سمت خودکفایی در تولید پارچه چادر مشکی حرکت کنیم.

اگر برای حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز بازار چادر مشکی در کشور سرمایه گذاری شود، ۱۰ هزار شغل ایجاد خواهد شد
اسدالله سلیمانی، مدیرعامل انجمن تولید کنندگان محصولات حجاب هم بر امکان تامین کامل این محصول فرهنگی در داخل کشور تاکید دارد:"با سرمایه‌گذاری ۲۵ میلیون دلاری می‌توان کارخانه‌ای را که ۱۰میلیون متر چادر مشکی تولید می‌کند، تأسیس و حتی با مبلغی حدود ۱۵۰میلیون یورو، کل نیاز داخلی به این محصول را تأمین کنیم. "
نکته مهم تری که آقای سلیمانی به آن اشاره می‌کند، اشتغالزایی قابل توجه با خودکفایی در تولید پارچه چادر مشکی در داخل است: اگر برای حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز بازار چادر مشکی در کشور سرمایه گذاری شود، ۱۰ هزار شغل ایجاد خواهد شد.

همت جهادی، کارخانه «چادر مشکی را سرپا کردشاه کرمی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی نساجی استان اصفهان هم با بیان اینکه در حال حاضر، تعرفه واردات چادر مشکی ۳۵ درصد است، معتقد است دولت باید تعرفه واردات چادر مشکی را کنترل کند و از سوی دیگر، از کارخانجات داخلی حمایت شود.

به گفته افسانه محرابی، مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت  برای تولید ۸۰ میلیون مترمربع چادر مشکی ۸ طرح ۱۰ میلیون متر مربعی پیش‌بینی شده که نیازمند ۱۵۰ میلیون یورو و ۸۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری است.
گرچه هم تولیدکنندگان پارچه چادر مشکی و هم کارشناسان صنایع نساجی از مافیای واردات پارچه چادر مشکی به داخل کشور که مانع فروش تولیدات داخلی شده می‌گویند، اما می‌توان با حمایت جهادی مدیران واحد‌های صنعتی و همراهی جدی مسئولان، نگاه‌ها را به جای تمرکز بر دروازه‌های ورودی گمرک، به سمت دستان توانمند جوانان کشورمان سوق داد تا دیگر کارخانه‌ای تعطیل نشود و چراغ خانه‌هایی که کار و بارشان در گرو چرخش چرخ‌های تولید است هم کم سو نگردد.
نگارنده:مرضیه قاسمی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
بسیار عالی
لایک دارید
اگه مافیای قدرت بذارن کارخانه سرپا بمونه
واقعا خدا قوت یه همگی
انشالله دعا ی خیر خانم حضرت فاطمه زهرا س بدرقه شما باشد.
گزارش خوبی بود .
نظر شما
آخرین اخبار
پیش‌بینی تردد سه میلیون و ۷۰۰ هزار زائر از مرز‌های زمینی در ایام اربعین
تاکید بر رعایت الزامات زیست‌محیطی در آبگیری سد ژاوه
برنامه خاموشی برق در یزد کاملاً فنی و بر اساس ضوابط تدوین شده است
محرومیت یک ساله داور وی‌ای آر فینال جام حذفی فوتبال کشور
زائرسرای امام رضا (ع) در ریمدان ساخته می‌شود
 برپایی ۱۰ غرفه صنایع‌دستی در اسلام آباد غرب
پیش بینی برداشت ۱۵۰ تن فلفل در اصلاندوز
بازدید هنرمندان از ساختمان شیشه‌ای خبر
برداشت زغال اخته از باغات خداآفرین
دستگیری کلاهبردار حرفه ای در مریوان
آلودگی هوا در خرمشهر
ترکیب تیم‌ملی تنیس روی میز مردان ایران مشخص شد
قطع برق بیش از ۱۰۰ اداره پرمصرف در کلانشهر تهران
جوان مرگ مغزی به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید
مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها تهدیدی برای سلامت عمومی
اقدامات صندوق نوآوری برای رفع تنگنا‌های مالی دانش‌بنیان‌ها
لزوم صرفه جویی در مصرف برق در روز‌های گرم تابستان
خرمدره میزبان مسابقات تکواندو خردسالان در استان زنجان
استراحت دو هفته‌ای پیاتزا به ملی‌پوشان والیبال
کلید سوالات آزمون سراسری فعال شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)