• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۳۱۳۷۱
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۵
بین الملل » غرب آسیا
در نشست مجازي موسسه بروکينگز؛

تاکید برهم صالح بر نقش مهم مرجعيت عراق

رئیس جمهور عراق در نشست مجازی مؤسسه بروکینگز با تاکید بر اهمیت نجف در تاریخ عراق، افزود آیت الله سیستانی در زمینه حفظ گفتمان مدنی و حمایت از اقلیت‌ها نقش قاطعانه‌ای ایفا کرده است.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ رئیس جمهور عراق در نشست مجازی مؤسسه بروکینگز با تاکید بر اهمیت نجف در تاریخ عراق، افزود آیت الله سیستانی در زمینه حفظ گفتمان مدنی و حمایت از اقلیت‌ها نقش قاطعانه‌ای ایفا کرده است. وی همچنین ابراز امیدواری کرد روابط منحصر به فرد عراق با ایران بتواند به ایجاد نظام منطقه‌ای بهتر منجر شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
به گزارش شبکه تلویزیونی الحره، برهم صالح در کنفرانس مرکز سیاست خاورمیانه گفت «آیت الله سیستانی طی سال‌ها در عراق در زمینه حفظ گفتمان مدنی، حمایت از اقلیت‌ها و قرار گرفتن در مرکز میانه روی نقش مهم و قاطعی ایفا کرده است.
من به نجف به عنوان شهری برای شیعیان نگاه نمی‌کنم. من کُرد هستم. نجف در طول تاریخ همواره از کُرد‌ها و جلوگیری از حمله ظالمان بغداد به کرد‌ها حمایت می‌کرد. نجف در گذشته حامی مسیحیان و اقلیت‌ها مانند ایزدی‌ها بوده است که در معرض حمله وحشیانه داعش قرار گرفتند.
دیدار آیت الله سیستانی و پاپ نشانه بسیار عمیقی از میانه روی است. تروریست ها، افراط گرایان و افراد متعصب نمی‌توانند نام خداوند را بر زبان بیاورند و نمی‌توانند نام حضرت ابراهیم را بر زبان بیاورند که پدر همه پیامبران است. این اتفاق در تاریخ باقی خواهد ماند. در واقع افتخار می‌کنم که در کاخ ریاست جمهوری میزبان پاپ خواهم بود.»
برهم صالح همچنین گفت: «رئیس جمهور عراق برای انتقال این کشور از مرحله دیکتاتوری و کشور جنگ زده به کشور مبتنی بر پارلمان، مسئولیت سنگینی دارد که من به همراه نخست وزیر و دیگر وزرا برای اطمینان از برگزاری انتخابات آینده برای این کار عمل می‌کنیم. عراق از سال ۲۰۰۳ به عنوان کشور دمکراتیک و مبتنی بر پارلمان شناخته می‌شد و یکی از خواسته‌های معترضان در بسیاری از تظاهرات برگزار شده در عراق در سال گذشته، برگزاری انتخابات زودهنگام در اکتبر امسال بود. ما به همراه سازمان ملل و دیگر طرف‌ها از جمله شرکای بین المللی، برای کمک به عراقی‌ها برای برگزاری انتخابات شفاف و آزاد عمل می‌کنیم. عراقی‌ها این فرصت را دارند که دولتی به نمایندگی خود داشته باشند که پس از چند دهه جنگ، اصلاحات لازم را اجرا کند.»
برهم صالح در ادامه گفت: «بر این باورم که خاورمیانه از حدود چهل سال گذشته، دست کم از زمان جنگ ایران و عراق، چندین دهه درگیری را پشت سر گذاشت، از جمله جنگ ایران و عراق، حمله صدام به کویت، جنگ ۲۰۰۳ در عراق برای سرنگونی صدام حسین و شکل گیری تروریسم با خشونت آمیزترین ظاهر خود از جمله این درگیری‌ها بود. بدون تردید، داعش آخرین مرحله بود. این اوضاع نیازمند اصلاحات و ایجاد نظام منطقه‌ای است. در بغداد نشانه‌های حکومت دارای حاکمیت را می‌بینم. عراق در گذشته عرصه بسیاری از درگیری‌ها و جنگ‌های نیابتی از جانب بازیگران منطقه‌ای و بین المللی بود. برای ترویج ایده «عراق کشور دارای حاکمیت به عنوان یک منفعت» تلاش می‌کردیم. این بدان معناست که ایران، ترکیه و کشور‌های عربی عراق را این گونه می‌بینند. زمینه‌ای وجود دارد که این بازیگران می‌توانند با یکدیگر در این کشور دیدار داشته باشند و از جنگ‌های نیابتی دست بردارند. اکنون زمان پایان دادن به همه این مسائل رسیده است و باید بر توسعه اقتصادی و اقداماتی که منطقه را کنار هم قرار دهد، تمرکز کنیم. این همان چیزی است که در اروپا پس از دو جنگ ویرانگر جهانی روی داد. چرا این اتفاق در خاورمیانه روی ندهد که عرصه این سطح از درگیری‌ها نبوده است. عراق با منابع و موقعیت ژئوپلیتیک خود می‌تواند ایفای نقش کند و همه این مسائل می‌تواند به نفع همه بازیگران و جامعه بین المللی باشد. همچنین می‌خواهم بر نیاز عراق به منفعت مشترک برای شکست تندروی نه تنها در خاورمیانه بلکه در سطح جهان تمرکز کنم.»
برهم صالح در خصوص مواضع عراق در قبال کشور‌های شورای همکاری گفت «به یاد دارم که سال ۲۰۰۳ بسیاری در آمریکا و همچنین در عراق گفتند ما به عراقی نیاز داریم که با خود و همسایگانش در صلح باشد. بار دیگر با نگاه به تاریخ دست کم از زمان روی کار آمدن صدام حسین در عراق، این کشور منبع دشواری‌ها برای کشور‌های همسایه خود و جهان بود. به شکل اساسی، این منفعت حیاتی جهان است که از موفقیت آمیز بودن انتقال در عراق مطمئن شود. در صورتی که عراق کشور دارای حاکمیت و استقلال کامل باشد، می‌تواند موفق باشد و هیچ یک از کشور‌های همسایه خود را تهدید نکند و فریب خواسته‌های دیگران را نخورد. همچنین عراق ممکن است منطقه نفوذی برای برخی و باتلاقی برای دیگران باشد. پس از چند دهه درگیری، باید این اطمینان ایجاد شود که عراق ثابت است و تهدیدی برای ساکنان خود و همچنین کشور‌های همسایه نیست. از نظر جامعه بین المللی، ورود کشور‌های همسایه عراق به نظام منطقه‌ای و احترام به عراق، حاکمیت و ثبات آن می‌تواند نقطه آغاز خوبی باشد. نمی‌گویم که همه چیز به عراق مرتبط است؛ اما عراق کشور مهمی است که بر حاکمیت و استقلال خود تمرکز می‌کند. به این ترتیب، می‌توان مسیر مسائل منطقه را تغییر داد. در سوریه درگیری‌های مشابهی وجود دارد که بر عراق و جهان تأثیر می‌گذارد. ایجاد ثبات در عراق می‌تواند به اوضاع سوریه کمک کند. این موضوع مهم است. ایجاد ثبات در عراق به معنای نزاع کمتر با ترکیه و ایران است. همان طور که می‌توان گفتگو‌های واقعی درباره مسائل مشترک منطقه به ویژه شکست دادن تندروی و افراط گرایی، عمل در زمینه زیرساخت‌ها و ادغام فعالیت‌های اقتصادی انجام داد یا مسائل واقعی که کشور‌های خاورمیانه با آن مواجه هستند. فرصت‌های شغلی برای جوانان از این نوع مسائل است. عراق طی سال‌های اخیر به طور جدی با همسایه خود اردن و شریک خود مصر برای توسعه چارچوب همکاری امنیتی و اقتصادی عمل کرده است، زیرا طی سال‌های اخیر، مسائل زیادی وجود داشته که این کشور‌ها را کنار یکدیگر قرار داده است. برای توسعه روابط با کشور‌های شورای همکاری عمل کردیم. وزیر خارجه ما برای توسعه این نوع روابط به عربستان سفر کرد. نمی‌گویم تحقق این هدف آسان خواهد بود، زیرا موانع زیادی در این راه وجود دارد؛ اما عراق برای تحقق این هدف به عمل پایبند است. همچنین می‌خواهم بگویم کشور‌های همسایه عربی به طور کلی، دست کم طی سال‌های اخیر از انتقال در عراق و پیشرفت آن، حمایت کردند و امیدوارم که به این مسیر ادامه دهیم. امیدواریم روابط منحصر به فرد ما با ایران بتواند به ایجاد نظام منطقه‌ای بهتر منجر شود تا این اطمینان به وجود آید که امکان تحقق این نظام اقتصادی، سیاسی، امنیتی که خاورمیانه به آن نیازمند است، وجود دارد. عراق در نیمه راه ثبات است. بدون تردید، این برای عراق و خاورمیانه خوب خواهد بود.»
رئیس جمهور عراق در خصوص آینده روابط عراق و دولت جدید آمریکا گفت: «پیش از هر چیزی می‌گویم جنگ علیه تروریسم و گروه‌های تندرو بسیار مهم بود. موفقیت‌های گسترده‌ای به دست آمد و دستاورد‌های بزرگی علیه داعش کسب شد. مناطق عراق آزاد شد، آوارگان به مناطق خود بازگشتند. این پیروزی کوچک یا آسانی نبود؛ بلکه در نتیجه فداکاری‌های نیرو‌ها و ملت عراق و همچنین به سبب حمایت شرکا و دوستانمان به دست آمد. پیروزی در برابر داعش پیروزی مهم و پیروزی میدانی و نظامی بود. با توجه به تجارب گذشته خود، ائتلاف بین المللی با وجود شکست داعش، می‌داند که این دستاورد کامل نبوده است، زیرا همچنان عناصر باقی مانده از داعش وجود دارند و شاهد نشانه‌هایی از احیای داعش در مناطق صحرایی عراق نزدیک موصل، الانبار و گاهی در کرکوک هستیم. نمی‌خواهم از اهمیت پیروزی به دست آمده بکاهم,، اما باید اذعان کنیم که مأموریت به شکل کامل انجام نشد. باید به مسائل مهم مانند درگیری در سوریه و رفتار در قبال مناطقی که گروه‌های تندرو در آن‌ها مستقر هستند، توجه کنیم. جنگ علیه تروریسم باید ادامه یابد و عراق به حفظ حاکمیت خود پایبند است. آمریکا و عراق نمی‌خواهند نیرو‌های خارجی در خاک عراق حضور داشته باشند. همه دولت‌های آمریکا خواستار عقب نشینی نیرو‌ها بودند. همگی به ادامه جنگ علیه داعش تا پایان دادن به آن پایبند هستیم. پارلمان عراق در این باره تصمیم گرفت و در گفتگو‌های راهبردی با آمریکا درباره این موضوع گفتگو شد. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در گفتگو با نخست وزیر عراق بار دیگر بر اهمیت روابط دوجانبه بین آمریکا و عراق تاکید کرد. در این چارچوب و در چارچوب نیاز عراقی‌ها و جامعه بین المللی به اطمینان از فرصت نداشتن داعش برای احیای دوباره و تشکیل تهدیدی برای صلح در عراق و در سرتاسر منطقه و جهان، موضوع مربوط به نیرو‌های ائتلاف در عراق را بررسی خواهیم کرد. همچنین بر ناتو و تقویت مأموریت آن در عراق برای فراهم شدن آموزش به نیرو‌های عراقی تمرکز می‌کنیم.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش دانشجویان قمی در رقابت‌های کشتی کشور
رونمایی از کتاب ردپای پروانه بر آب در فسا
کشف ۴ تن مواد مخدر در آذربایجان شرقی
جانبخشی بیمار مرگ مغزی به ۳ فرد نیازمند عضو
آداب و رسوم مردم مازندران در ماه رمضان
ورود سامانه بومی نویگیشن جراحی به اتاق‌های عمل کشور
خواجه نصیرالدین طوسی؛ حکیمی به اثرگذاری هزار سال
کسب رتبه اول وزارت عتف در ارتباط با جامعه صنعت
صدور ۳۹۵ گواهی تمکن مالی الکترونیک در بهمن ۱۴۰۴
۳۳ درصد پرونده‌های وارده به دادگاه عالی انتظامی قضات برای وکلا است
تبلیغات روانی دشمن روحیه ما را تضعیف نخواهد کرد
ابلاغ ۳۲۳ مصوبه برای رفع مشکلات بنگاه‌های اقتصادی استان بوشهر
خشونت در فضای دانشگاه خط قرمز ماست
خواجه نصیر، معلم ثالث و فیلسوفی که ادیب هم بود
مسلمانان منطقه باید با ایران در مقابله با دشمنان اسلام هم‌گرا شوند
«نقشه خانوادگی» و «ساعت پویا» آماده پخش از شبکه‌های نمایش و نهال
رعایت قوانین و مقررات انتخاباتی الزامی است
«هوشکده» با راز روشنایی زمین
مهمترین خبر‌های ۵ اسفند قم در ۱۲۰ ثانیه
حمایت بنیاد علم ایران از تدریس علوم و فناوری‌های کوانتومی در دانشگاه‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
بزرگترین پل فلزی زیرقوسی در شمال کشور به ایستگاه پایانی رسید
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا استان فارس
واگذاری قطعات زمین در کرمان
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
واکنش ایرانیان به درخواست دشمن
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
کشف ۱۵ کیلوگرم شمش طلا در نقطه صفر مرزی پاوه  (۱ نظر)