• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۳۵۴۵۳
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۷
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

رونمایی از دو سامانه قرنطینه گیاهی

از سامانه واردات و ترانزیت محصولات کشاورزی و همچنین سامانه پلمپ قرنطینه در سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در این آیین رونمایی گفت: به دلیل تنوع عناصر زیان‌رسان به گیاهان سالانه ۳۵ تا ۳۶ درصد محصولات کشاورزی دستخوش خسارت آفات می‌شود و سالانه ۵۵۰ میلیارد دلار خسارت ناشی از این آفات در دنیا به کشور‌های مختلف وارد می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای کیخسرو چنگلوایی افزود: این عوامل آفت‌زا علاوه بر این که از نظر کمی محصولات کشاورزی را تحت تاثیر قرار می‌دهند، از نظر کیفی نیز بر آن‌ها تاثیر می‌گذارند و برخی محصولات را از شکل بازار پسندی در می‌آورند.

وی گفت: سالانه ۴ میلیون و یکصد هزار تن سم در دنیا مصرف می‌شود و ۳۷ تا ۴۰ میلیارد دلار رقم تجارت جهانی آفت‌کش‌هاست که کاربرد این حجم از آفت کش‌ها هم برای سلامت انسان، هم محصولات کشاورزی و هم محیط زیست خطرناک است.

رئیس سازمان حفظ نباتات افزود: با توجه به حجم تبادلات همچنین با توجه به این که هیچ کشوری در دنیا از واردات محصولات غذایی بی نیاز نیست مبارزه با عوامل خسارت‌زا برای محصولات کشاورزی باید در دستور کار قرار گرفته و بیش از پیش به آن توجه شود.

وی گفت: اگر به حد کافی کنترل‌های لازم روی محصولات کشاورزی نباشد و آفتی وارد کشور شود می‌تواند بسیاری از محصولات دیگر کشاورزی را تحت تاثیر قرار دهد، همچنین اگر محصولات صادراتی ما آفتی داشته باشند این موضوع صادرات محصولات کشاورزی را خدشه‌دار می‌کند و به آن لطمه می‌زند و باعث می‌شود بازار‌هایی که به سختی به دست آمده‌اند، از دست بروند.

چنگلوایی افزود: به این ترتیب باید تشکیلات قرنطینه برای جلوگیری از ورود آفات و امنیت غذایی و همچنین توسعه صادرات بسیار قوی باشد.

وی گفت: سالانه ۳۱ میلیون تن ترانزیت محصولات کشاورزی صورت می‌پذیرد که قرنطینه آن در یکصد مرکز مختلف در کشور انجام می‌شود، ولی امکانات موجود با حجم کار متناسب نیست.

رئیس سازمان حفظ نباتات افزود: افزایش روز افزون تبادلات جهانی، همچنین تکنولوژی‌های نوین لزوم توجه به موضوع قرنطینه را بیشتر می‌کند.

وی گفت: هدف این دو سامانه طراحی شده تسریع و تسهیل در امور قرنطینه گیاهی، جلوگیری از جعل مجوز، همچنین ایجاد وحدت‌رویه میان پست‌های مختلف قرنطینه‌ای است.

چنگلوایی افزود: این سامانه‌ها به سلامت نظام اداری کمک می‌کند و امکان رصد گزارش‌ها را فراهم می‌سازد و برنامه ریزی‌شده که ۴ تا ۵ هزار مجوز مختلف ترانزیت و قرنطینه محصولات کشاورزی از این پس از طریق این سامانه صادر شود.

وی گفت: با توجه به این که ریسک قرنطینه محصولات کشاورزی یکسان نیست و الزامات قرنطینه‌ای متفاوت است، از طریق این سامانه‌ها با توجه به ریسک و الزامات قرنطینه‌ای مجوز‌های لازم برای واردات، ترانزیت و قرنطینه کالا صادر می‌شود.

رئیس سازمان حفظ نباتات افزود: شکل گواهی بهداشت گیاهی نیز تغییر داده شده و از طریق این سامانه کد کیو آر برایش در نظر گرفته شده که از این طریق جلوی جعل سند گرفته شود.

همچنین در این مراسم حمید زادبوم، رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: ایران علی‌رغم تحریم‌ها سال گذشته ۸۰ میلیارد دلار و امسال ۶۵ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داشته است و در این شرایط سخت و با تمامی مشکلات، تنها بخشی که صادراتش رشد داشته، بخش کشاورزی بوده است.

وی گفت: در شرایط فعلی کشور، لزوم توسعه تجارت خارجی و صادرات، موضوعی است که مورد توافق همه است.

زادبوم افزود: توسعه صادرات محصولات کشاورزی و همچنین واردات نهاده‌ها مستلزم آن است که بر مقررات بین‌المللی تسلط داشته باشیم و بهداشت گیاهی را به طور کامل چه در صادرات و چه در واردات رعایت کنیم.

وی گفت: توسعه تجارت در کشاورزی می‌تواند نجات دهنده توسعه اقتصادی کشور باشد و پلمپ و اجرای دقیق ضوابط پلمپ و قرنطینه تجارت خارجی را تسهیل می‌کند.

رئیس سازمان حفظ نباتات ادامه داد: در حوزه سازمان حفظ نباتات، اطلاعات در مورد تجارت بسیار مناسب است و بکارگیری این مقررات بهداشتی گیاهی به خصوص در مراودات با کشور‌های اوراسیا می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد و به توسعه تجارت کشورمان کمک کند.

وی افزود: لازمه تعامل با نظام اقتصاد بین‌الملل رعایت قوانین تجارت خارجی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش جمعیت علفخواران در پناهگاه حیات‌وحش دره‌باغ فارس
قدردانی کاراکاس از موضع قاطع تهران علیه دزدی دریایی آمریکا
رطوبت ۹۱ درصدی هوا در آبادان
آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها در چهارمحال و بختیاری
روز‌های پایانی برداشت زیتون در رودبار
کشف ۲ هزار قطعه مرغ زنده فاقد مجوزدر زیرکوه
کشف بیش از ۳ تن کود شیمیایی قاچاق در ساری
خیر بجنوردی ۶۳ گرم طلا به ستاد عتبات اهدا کرد
نشان‌دار شدن بیماران خاص برای بهره‌مندی از خدمات
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و چهارم آذر به افق آبادان و خرمشهر
ساخت دستگاه دنبال کننده چشم با قابلیت تشخیص اختلالات حرکتی چشم
اصلاح ضوابط رتبه‌بندی صادرات
ارزیابی آمادگی هلال احمر برای شرایط جوی پیش‌رو
گام تازه قرارگاه سید الشهدا در رفع مشکلات زیرساختی مناطق محروم
کرامت انسانی در فرمان هشت ماده‌ای امام خمینی (ره)
ورود سامانه بارشی به کشور از امروز
برگزاری اردوی آماده‌سازی تیم بسکتبال کمتر از ۱٨ سال پسران ایران
هوای یک منطقه و چهار شهر مجاور پاک است
ثبت جهانی هنر مینیاتوری به نام افغانستان
هشدار مدیریت بحران کرمان درباره بارندگی و برف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)