• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۳۹۲۰۰
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۴

مشت شرمن نیز همانند بایدن و بلینکن باز شد

وندی شرمن در جلسه بررسی صلاحیت اش در مجلس سنا بازگشت به برجام را غیرممکن خواند و علت آن را تغییرات ژئوپولتیکی در دوره پس از برجام ذکر کرد.

مشت شرمن نیز همانند بایدن و بلینکن باز شد

وندی شرمن که خود از اعضای تیم مذاکره کننده برجام در دوره اوباما بود در جلسه بررسی صلاحیت اش در مجلس سنا برای احراز سمت معاونت وزارت امورخارجه در دولت بایدن بازگشت به برجام را غیرممکن خواند و علت آن را تغییرات ژئوپولتیکی در دوره پس ازبرجام و از برقراری روابط رسمی میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به عنوان مصداقی از این تغییرات ذکر کرد. از این اظهارات می توان به عنوان نشانه ای دیگر از عقبگرد دولت بایدن از مواضع اعلامی خود در مبارزات انتخاباتی یاد کرد که یکی پس از دیگری چه در زمینه ایران و چه در سایر زمینه ها از جمله پرونده خاشقچی نمود یافته و همچنانکه ملاحظه شد محمد بن سلمان را به عنوان عامل و مقصر اصلی این قتل از مجازات تبرئه کرد.
چه در عقبگرد دولت بایدن در قبال سیاست خاورمیانه ای خود و چه در اظهارات مجریان آن یک دلیل مشترک وجود دارد و آن نفوذ و سیطره ای است که مافیای صهیونیسیم بر سیاست های امریکا بخصوص در خاورمیانه دارد و علیرغم اینکه صهیونیست ها نیز در داخل خود در خصوص برخی مسائل مانند اینکه آیا طرح تشکیل دو دولت برای رژیم صهیونیستی امنیت زاست یا طرح یک دولت با دوملت و یا اینکه آیا برجام امنیت هسته ای این رژیم را تامین می کند یا نبود آن، اما هر دو جناح در حفظ و بقای رژیم صهیونیستی و همچنین برقراری روابط رسمی و آشتی میان این رژیم و کشورهای عربی اتفاق نظر دارند.
همین مسئله به یک نقطه اشتراک در سیاست های احزاب جمهوریخواه و دموکرات در امریکا نیز تبدیل شده است و لذا دولت بایدن نیز علیرغم اختلاف نظرهایی که در زمینه های مختلف با دولت ترامپ دارد اما می خواهد سیاست آن را در برقراری آشتی میان رژیم صهیونیستی و شیخ نشین های عربی ادامه دهد و درعین حال آن را به تکیه گاه جدید برای سیاست های منطقه ای خود قرار دهد و راز مماشات دولت بایدن در قبال محمد بن سلمان و یا اظهارات وندی شرمن در خصوص امکان ناپذیر بودن بازگشت به برجام را علیرغم اینکه خود وی از معماران این طرح بود در این نکته می توان جستجو کرد.
نکته دیگر درعقبگرد اظهارات وندی شرمن صهیونیستی تر شدن تیم وزارت امورخارجه دولت بایدن در مقایسه با دولت اوباماست و از این دید آنتونی بلینکن که هدایت وزارت خارجه را برعهده دارد بیشتر به پمپئو شباهت دارد تا جان کری.
با اینحال این عقبگردها هزینه های سنگینی هم به دنبال خواهد داشت و جدا از اینکه از دولت بایدن و مجریان سیاست خارجی آن بخصوص در وزارت امورخارجه سلب اعتماد و مشخص می شود که هیچ یک از آنها به اصول و مبانی خود از جمله التزام به تعهدات بین المللی پایبند نیستند و درعمل گام در مسیرترامپ گذاشته اند بلکه امکان دارد روند تحولات از ریل دیپلماسی خارج و در مسیر ناکجا آباد قرار گیرد و بی تردید مسئولیت عواقب آن بر دوش کسانی است که از اجرای تعهدات خود سرباز می زنند و هر روز به عقب برمی گردند.
----------------------------------------------
احمد کاظم زاده
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)