• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۴۰۹۰۹
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۶
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی منتشرکرد

به بهانه سفر پاپ فرانسیس به عراق و دیدار با آیت الله سیستانی

واتیکان تحت حاکمیت مطلق پاپ اعظم است که به وسیله یک مجمع عالی به نام شورای کاردینال‌ها به طور مادام‌العمر انتخاب می‌شود و نزدیک به دو هزار سال پاپ بر قسمت اعظم شبه جزیره مرکزی ایتالیا از جمله رم فرمانروایی می‌کرد.

ببه بهانه سفر پاپ فرانسیس به عراق و دیدار با آیت الله سیستانیه گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در گزارشی به مناسبت سفر تاریخی پاپ فرانسیس به عراق و دیدار با آیت‌الله سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان در این کشور تاریخچه واتیکان و روند تعامل مرکز گفت‌و‌گوی ادیان و تمدن‌های این سازمان با این نهاد بزرگ مسیحیت را مورد توجه قرار داده و آورده است: دولت ـ شهر واتیکان با ۴۴ هکتار مساحت در مرکز شهر رم پایتخت ایتالیا واقع شده است. جمعیت واتیکان در حدود ۲ هزار نفر است. زبان‌های رسمی ساکنین واتیکان، ایتالیایی و لاتین و مذهب رسمی آن کاتولیک است.

سابقه تاریخی واتیکان

نزدیک به ۲ هزار سال یعنی تقریباً از زمان شارلمانی (مؤسس امپراطوری مقدس روم) تا سال ۱۸۷۰، پاپ بر قسمت اعظم شبه جزیره مرکزی ایتالیا از جمله رم فرمانروایی می‌کرد. در عین حال در گوشه و کنار حکومت‌های ملوک‌الطوایفی وجود داشت. در فرآیند اتحاد ایتالیا، پادشاهی ایتالیا این دولت‌های مربوط به کلیسا را به خود جذب کرد و با ورود سربازان شاه ویکتورامانوئل (از پادشاهان ایتالیا) در سپتامبر ۱۸۷۰ به رم، اتحاد ایتالیا تکمیل شد. کوشش‌های زیادی به عمل آمد تا پاپ را وادار به تسلیم ثروت‌های عظیم مادی خود به حکومت ایتالیا کند. اما پاپ امتناع و اعلام کرد که این ثروت‌ها امانت مقدسی است که از طرف نیرو‌های بالاتری به او سپرده شده تا به نیابت از آن محافظت کند.

با ورود سربازان سلطنتی به رم در دهه هفتاد قرن ۱۹ میلادی، پاپ به حالت قهر واتیکان را ترک کرد و اختلافات پاپ با حکومت همچنان ادامه داشت و تا امضای قرارداد «لاتران» (قرارداد میان واتیکان و دولت وقت ایتالیا) در ۱۱ فوریه ۱۹۲۹ هیچ پاپی به مسند پاپی جلوس نکرد. سرانجام در سال ۱۹۲۹ به موجب موافقتنامه لاتران، قدرت مطلق و اختیارات و حاکمیت قضایی بر دولت شهر واتیکان در داخل شهر رم به پاپ تفویض شد و خسارت پیش‌بینی شده به نفع پاپ جبران شد. این دولت شهر از آن زمان یک سرزمین مستقل، بی‌طرف، صلح‌آمیز و مقدس به شمار آمد.

حکومت مطلق پاپ
دولت واتیکان تحت حاکمیت مطلق پاپ اعظم است که به وسیله یک مجمع عالی به نام شورای کاردینال‌ها به طور مادام‌العمر انتخاب می‌شود. تعداد کاردینال‌های دارای حق رأی در انتخاب پاپ عضو این شورا ۱۲۰ نفر است. لازم به ذکر است که کاردینال‌هایی که هشتاد سال بیشتر داشته باشند اگرچه عضو شورای کاردینال‌ها هستند، اما در شورایی که برای انتخاب پاپ تشکیل می‌شود شرکت نمی‌کنند. (بالاترین درجه روحانی در واتیکان بعد از پاپ، مقام کاردینالی است).

امور مختلف مربوط به اداره واتیکان از سوی مجامع، شورا‌ها و کمیسیون‌های پاپی اداره می‌شود که در رأس هر یک از آن‌ها یک کاردینال منتخب و منصوب پاپ قرار دارد.

پاپ فعلی فرانسیس اول، دویست و شصت هشتمین پاپ محسوب می‌شود که در سال ۲۰۱۳ به این سمت انتخاب شد. پاپ دارای القاب رسمی زیر است:
خلیفه حضرت عیسی مسیح (ع)
رئیس دولت شهر واتیکان
اسقف اعظم شهر رم (یا رئیس خلیفه‌گری شهر رم)

روابط ایران و واتیکان
رابطه رسمی بین ایران و واتیکان در سال ۱۳۳۰ برقرار و سفارتخانه‌های دو کشور در تهران و واتیکان رسماً افتتاح شد. روابط دو کشور تا پیروزی انقلاب اسلامی بدون چالش و عمدتاً تشریفاتی ادامه داشت. از اوایل سال ۱۳۷۰ تاکنون روابط دوجانبه شاهد تلاش‌هایی برای گسترش و ارتقاء کیفی و کمی بوده است.

ایران و واتیکان چگونه تعامل می‌کنند؟

سفر متقابل وزرای امور خارجه، دیدار رئیس‌جمهور وقت با پاپ ژان پل دوم و همچنین حضور ایشان در مراسم تشیع پاپ فقید و دیدار حسن روحانی؛ رئیس جمهور کشورمان با پاپ فرانسیس اول زمینه‌ساز گسترش روابط متقابل علمی و فرهنگی و گفتگو‌های دینی بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شورای پاپی گفت‌و‌گوی ادیان و برگزاری یازده دور گفتگو، تلاش‌های طرفین برای گسترش و ارتقای روابط دوجانبه را نشان می‌دهد.

تعامل ۲۶ ساله ایران با شورای پاپی گفت‌و‌گوی ادیان

سابقه گفتگو‌های دینی بین مرکز گفت‌وگوی ادیان ایران و شورای پاپی گفت‌و‌گوی ادیان واتیکان به سال ۱۳۷۳ باز می‌گردد که اولین نشست با حضور اندیشمندان و شخصیت‌های عالی‌رتبه مسلمان کشورمان از جمله آیت‌الله سید‌مصطفی محقق داماد، غلامحسین ابراهیمی دینانی، رضا داوری اردکانی و اندیشمندان و شخصیت‌های عالی‌رتبه مسیحی از جمله کاردینال فرانسو آرینزه رئیس وقت شورای پاپی گفت‌و‌گوی ادیان واتیکان، در تهران برگزار و تاکنون ۱۱ دور از گفتگو‌ها به صورت دو سالانه یک نوبت در رم و یک نوبت در تهران برگزار شده است. همچنین اهم مقالات گفتگو‌های انجام شده در قالب کتاب، مجموعه مقالات و یا فصلنامه «گفتگو» منتشر و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.

یازدهمین دور این گفتگو‌ها نیز با حضور عالیجناب کاردینال «آیوسو گیسو»، رئیس شورای پاپی گفت‌و‌گوی ادیان واتیکان و به میزبانی ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفت‌وگوی ادیان در تهران برگزار شد و امید است در سال ۱۴۰۰ مقدمات دور دوازدهم گفتگو‌ها فراهم شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهروموم دو واحد صنفی گران فروش در اصفهان
برخورد با صیادان غیرمجاز در رودخانه زاب و کشف ادوات صید
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان
۳۳ بانوی سرپرست خانوار در اشنویه صاحب شغل شدند
رجب؛ سرآغاز فصلی تازه برای عبودیت و بندگی پرودگار
دوران دانشجویی طلایی‌ترین و ماندگارترین مقطع زندگی است
۴هزار ميليارد کلاهبرداري با وعده کذب افزايش سود و سرمايه
پرواز‌های بین المللی یزد برای توسعه توریست درمانی
تشریح جزئیات پرونده قتل مشکوک در یزد
فعالیت مجازی برخی از مدارس شهرستان های خراسان رضوی
دو هکتار از مزارع گتوند زیر کشت رازیانه رفت
دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با خانواده شهید علوی‌پور
اهدای میوه شب یلدا به نیازمندان در شاهین شهر
جشن شب یلدای استاندار آذربایجان‌غربی با راهداران
برگزاری بیش از ۲۱۰ برنامه به مناسبت ۹ دی در شاهین‌شهر و میمه
برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی بسیج طلاب و مدارس علمیه سراسر خوزستان
پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت دام سنگین حمیدیه در برابر تب برفکی
شناسایی و ساماندهی کودکان کار، اولویت اصلی شورای اجتماعی کردستان
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی ازیک واحد صنعتی در ارومیه
انجام بیش از دوهزار مورد بازرسی از اصناف اشنویه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)