• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۴۱۴۲۰
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۰
اجتماعی » محیط زیست
در استان های شمالی

کشف یک ویژگی اعجاب آور دیگر در قورباغه‌ها

قورباغه‌های درختی ماده آمریکایی با پر کردن ریه‌های خود از هوا می‌توانند صدا‌های مزاحم اطراف را کاهش دهند.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما، قورباغه‌های درختی ماده آمریکایی با پر کردن ریه‌های خود از هوا می‌توانند صدا‌های مزاحم اطراف را کاهش دهند تا صدای درخواست جفت‌گیری از قورباغه‌های نر را تشخیص دهند. تعدادی از سمعک‌های کنونی در بازار به این توانایی رسیده‌اند که صدای یک شخص را در میان صدا‌های مختلف محیط تقویت کنند و صدای پس زمینه را با استفاده از فناوری "حذف نویز" کنترل کنند. اکنون مشخص شده است که قورباغه‌های درختی ماده در آمریکا نیز قادر به انجام کاری مشابه هستند تا صدای درخواست جفت‌گیری نر‌ها را بشنوند.
کشف یک ویژگی اعجاب آور دیگر در قورباغه‌هادر طول فصل جفت‌گیری ممکن است یک تالاب پر از گونه‌های مختلف قورباغه شود که همه آن‌ها خواهان جفت‌گیری هستند و یا
وقتی ریه‌های این نوع قورباغه پر از هوا می‌شود، پرده‌های گوش آن کمی فشرده می‌شوند. این امر باعث می‌شود تا پرده‌های گوش آن‌ها در واکنش به اصوات در محدوده فرکانس مشخصی کمتر لرزش داشته باشد.
درخواست خود را فریاد می‌زنند یا به صدای دیگر قورباغه‌های هم نوع خود گوش می‌دهند.

با وجود آن همه سر و صدا تشخیص صدای هم‌نوع دشوار می‌شود و اکنون مشخص شده است که قورباغه‌های درختی ماده برای توفیق در این امر، ریه‌های خود را از هوا پر می‌کنند تا صدای محیط را کنترل کنند و صدای نر‌های هم‌نوع خود را بشنوند؛ بنابراین بر اساس یک مطالعه جدید، قورباغه‌های درختی سبز آمریکایی ماده با نام علمی"Dryophytes cinereus" با باد کردن ریه‌های خود قادر به کنترل صدای محیط هستند.
 
این مطالعه به رهبری پروفسور "مارک بی" از دانشگاه "مینه‌سوتا" و پروفسور "نورمن لی" از کالج "سنت اولاف" انجام شد و گروهی از دانشمندان دریافتند وقتی ریه‌های این نوع قورباغه پر از هوا می‌شود، پرده‌های گوش آن کمی فشرده می‌شوند. این امر باعث می‌شود تا پرده‌های گوش آن‌ها در واکنش به اصوات در محدوده فرکانس مشخصی کمتر لرزش داشته باشد.

از طرفی صدای قورباغه‌های درختی آمریکایی نر خارج از این محدوده است، در حالی که صدای سایر گونه‌ها در این محدوده قرار می‌گیرد. در نتیجه، صدای قورباغه‌های درختی نر در حالی که صدا‌های سایر گونه‌ها تا حد زیادی فیلتر می‌شود، به وضوح توسط ماده‌ها شنیده می‌شود. سپس ماده‌ها می‌توانند از طریق شنیدن این صدا‌ها به سراغ قورباغه‌های نر بروند و جفت‌گیری را آغاز کنند.

اکنون با این مطالعه مشخص شده است که این قورباغه‌ها علاوه بر این می‌توانند حساسیت سیستم حذف و کنترل سر و صدای خود را با تغییر مقدار هوای نگه داشته شده در ریه‌ها، تنظیم کنند. قورباغه‌های درختی یک گروه بزرگ از قورباغه‌ها را شامل می‌شوند که بیشتر طول زندگی خود را بر روی درختان می‌گذرانند، همچنین این قورباغه‌ها به عنوان موجوداتی که جابه‌جایی درختی دارند، شناخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید:
کشف قدیمی‌ترین فسیل قورباغه جهان

این گونه از قورباغه‌ها در اکثر نقاط جهان از جمله استان‌های شمالی ایران زیست می‌کنند. این قورباغه در زبان‌های محلی در نقاط مختلف جهان نام‌های مختلفی دارد، مانند قورباغه درختی (tree frog) که نام انگلیسی آن است یا وَک/وَق که نام محلی فارسی آن است. این دسته از قورباغه‌ها دارای بدنی به طول دو الی سه و نیم سانتی‌متر هستند و بسیار کوچک و زیبا هستند.
 
آن‌ها به رنگ سبز یا قهوه‌ای مایل به سبز با خال‌های رنگی هستند که باعث شده استتار بسیار عالی در میان گیاهان داشته باشند. این دسته از قورباغه‌ها موقع باران از قلمرو و محل زندگی خود بیرون آمده و سردرگم می‌شوند. اکثر اوقات نیز در تابستان‌های داغ به دنبال سایه می‌گردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
افتتاح خانه موسیقی تهران
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)