• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۴۶۷۲۳
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

بازگشت به زندگی معمولی پس از کرونا

بسیاری از دانشمندان افزایش مجدد عفونت ویروسی کرونا و خیز موج بعدی آن را دارند، اما این‌بار تزریق واکسن‌ها امید برای کاهش گسترش مجدد را بیشتر کرده است.

به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، ویروس کرونا در ایالات‌متحده و سایر نقاط جهان هر روز در حال بیمارکردن و قربانی گرفتن از مردم است. با این حال، منحنی موارد بستری و مرگ و میر که قبلا به شدت شدید و ناخوشایند بود با سرعت محسوسی رو به زوال است. آیا می‌توان این وضعیت را شروعی برای پایان کرونا دانست؟

بازگشت به زندگی معمولی پس از کرونا

بسیاری از آمریکایی‌ها پس از یک سال که هجوم آمار‌های ناخوشایند تحت فشار بوده‌اند، احساس می‌کنند که تحقق وعده طولانی مدت ریشه‌کنی و پایان کرونا نزدیک است. اکنون اکثر دانشمندان معتقدند آمریکایی‌ها در برابر ویروس پیروز شده و بسیاری از جنبه‌های زندگی پیش از همه‌گیری خود را بازیابی می‌کنند. از ۲۱ مصاحبه انجام شده برای این مقاله، همگی خوشبین بودند که بدترین همه‌گیری چند دهه گذشته رو به پایان است. به گفته آنها، تابستان امسال زندگی ممکن است دوباره عادی شود.

اما اکثر این دانشمندان نگران آن هستند که شهروندان در آستانه پیروزی و خط پایان این ویروس، آن را دست‌کم گرفته و بار دیگر گرفتارش شوند. تاکنون دو واکسن در آمریکا مجوز تزریق دریافت کرده که روند واکسیناسیون آن‌ها رو به افزایش است. یک واکسن دیگر نیز در آستانه دریافت مجوز است.

اما نکته حائز اهمیت این است که هفته‌ها طول می‌کشد تا واکسیناسیون در میان همه اقشار جامعه انجام گیرد. اکنون ویروس سریعتر از آنچه انتظار می‌رود تغییر شکل داده و به چهره‌های مختلفی در بدن، سیستم ایمنی را دچار مشکل می‌کند. آخرین نمونه جهش ویروس در شهر نیویورک کشف شد و نسخه نگران کننده دیگری با سرعت بالایی در کالیفرنیا در حال انتشار است. دانشمندان می‌گویند یک نوع مسری که برای اولین بار در انگلیس کشف شده، تا پایان ماه مارس به «ویروس غالب» در ایالات متحده تبدیل خواهد شد.

جاده بازگشت به زندگی معمول پر از ناشناخته‌هاست: واکسن‌ها در جلوگیری از گسترش ویروس تا چه حد خوب عمل می‌کنند؟ آیا جهش‌های ویروس با این واکسن‌ها خنثی می‌شود؟ سرعت ایمن سازی جهان با واکسن به چه سرعتی انجام می‌شود تا روند تکامل هرچه بیشتر ویروس متوقف شود؟ اما بزرگ‌ترین ابهام رفتار انسان است. آیا آمریکایی‌های ناامید از بازگشت به زندگی معمولی، باز هم ماسک می‌زنند و از خانواده و دوستان خود فاصله می‌گیرند؟ چه مدت جامعه می‌تواند مشاغل، ادارات و مدارس را بسته نگه دارد؟

به احتمال زیاد مرگ و میر ناشی از کرونا بار دیگر زیاد نمی‌شود و می‌توان این خوش‌بینی را داشت که بدترین وضعیت این همه‌گیری را پشت‌سر گذاشته‌ایم. اما اگر شهروندان تدابیر بهداشتی و مراقبتی را کنار گذاشته و محدودیت‌های تردد نیز لغو شود، احتمالا در هفته‌های آینده شاهد موج بعدی باشیم.

کاهشی که اکنون در تعداد مبتلایان و قربانیان شاهد هستیم واقعی است، اما می‌تواند روند نگران‌کننده عدم رعایت تدابیر بهداشتی را از چشم‌ها پنهان کند. ایالات متحده با ۵۰۰هزار مرگ و ابتلای بیش از ۲۸.۳ میلیون نفر به این بیماری، یک آمار وحشتناک را ثبت کرده است. بر اساس پایگاه داده‌ای که نیویورک‌تایمز نگهداری می‌کند، طی دو هفته گذشته میزان آلودگی‌های جدید ۳۵ درصد کاهش یافته، بستری‌شدن در بیمارستان ۳۱ درصد کاهش یافته و مرگ و میر ۱۶ درصد کاهش یافته است.

در هر نقطه‌ای از کشور، هرگاه شیوه‌نامه‌های بهداشتی به درستی رعایت شده و مردم با فاصله اجتماعی در جامعه حاضر شدند در مدت زمان کوتاهی، موج بیماری رو به کاهشی شده است. بنابراین، پرواضح است که در کنار انجام واکسیناسیون، رفتار مردم است که تضمین می‌کند این ویروس برای همیشه از جوامع رخت بسته و زندگی به حالت قبل بازگردد یا خیر.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما دوم آذر ۱۴۰۴
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
هفته بسیج، یادآور رشادت‌ها و ایستادگی مردمی‌ترین نهاد انقلاب اسلامی
ادای احترام به مقام شامخ شهید گمنام در بوکان
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
خبر‌هایی از برنامه های افزایش ازدواج و تحکیم خانواده در دامغان
«۲۲۲»؛ عددی که در ذهن مردم آبدانان؛ ایستادگی و شهادت، معنا می‌شود
ایست به اتلاف انرژی
امداد رسانی به مصدوم حادثه محور فارسان شهرکرد
راه‌اندازی «گروه‌های سازش محله‌ای» برای پیشگیری از اختلافات در البرز
غیرحضوری شدن مدارس خراسان جنوبی
بسیج بازوی پرتوان نظام اسلامی
پایان چشم انتظاری
مردم هرمزگان در سوگ حضرت زهرا (س)
الحاق زمین و شیرخشک به نوادر روزگار
استقرار یک سایت پرتابل تلفن همراه در منطقه الیت چالوس
آبا مدارس یزد به دلیل آنفولانزا تعطیل می‌شوند؟
برتری دندر در ژوپیلر لیگ با حضور جهانبخش
آلودگی شدید هوا در تهران
سالروز شهادت بانوی آب و آینه حضرت زهرا سلام الله علیها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)