• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۴۹۳۵۸
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
بین الملل
در چنین روزی بر دنیا چه گذشت؟

تقویم تاریخ؛ از شهادت مهدی باکری تا حمله شیمیایی به حلبچه

امروز دوشنبه، بیست و پنجم اسفند سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، برابر با اول شعبان سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با پانزدهم مارس سال ۲۰۲۱ میلادی است.

تقویم تاریخ؛ از شهادت مهدی باکری تا حمله شیمیایی به حلبچهبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی ( بیست و پنجم اسفند ) به شرح زیر است:

آغاز ماه شعبان، ماه عبادت و غفران
امروز، اول ماه شعبان، ماه عبادت و مغفرت خداوند است.
حضرت محمد (ص) از این ماه به بزرگی یاد کرده و آن را ماه خود نامیده است. پیامبر اسلام و سایر بزرگان دین بر عبادت و راز و نیاز با پروردگار، به ویژه روزه گرفتن در ماه شعبان، توصیه‌های فراوان کرده اند زیرا این ماه، مقدمه و زمینه ساز ماه پر برکت رمضان است. در ماه شعبان وقایع مهمی، چون ولادت امام حسین (ع) نوه رسول خدا (ص) و تولد حضرت مهدی (عج)، که همگان در انتظار ظهور او برای برپایی عدل و داد در جهان هستند، اتفاق افتاده است. امیدواریم شما نیز بتوانید از برکات ماه شعبان هرچه بیشتر بهره ببرید.
تقویم تاریخ؛ از شهادت مهدی باکری تا حمله شیمیایی به حلبچه
 
ترور ژولیوس سزار، اولین امپراتور روم باستان
۲۰۶۵ سال پیش، در روز پانزدهم مارس سال ۴۴ قبل از میلاد «گایوس ژولیوس سزار» (Gaius Iulius Caesar) اولین امپراتور روم باستان در مجلس سنای این کشور به قتل رسید.
وی در سال ۱۰۰ قبل از میلاد متولد شد و مراحل ترقی را پیمود. سزار پس از سرکوب شورش مردم اسپانیا، از مجلس سنای روم خواست او را به سمت کنسول که بالاترین مقام سیاسی روم بود، انتخاب کند. اما درپی امتناع این مجلس، سزار با پومپیوس و کراسوس اتحاد سه جانبه‌ای تشکیل داد تا به نوبت، کنسول شوند. سزار پس از طی دوران کنسولی خود، به سرزمین گل (فرانسه کنونی) لشگر کشید و آنجا را تصرف کرد. پس از مدتی کراسوس در جنگ با ایران شکست خورد و کشته شد و پومپیوس (پومپه) قدرت را در روم به دست گرفت. سزار به روم بازگشت و وی را شکست داد و خود را امپراتور روم خواند. به این ترتیب سنا عملاً نقش خود را از دست داد. به همین دلیل زمانی که سزار برای اعلام رسمی امپراتوری خود وارد سنا شد، بر اثر ضربات خنجر تعدادی از سناتور‌ها که برخی از آن‌ها دوستانش بودند، به قتل رسید. با مرگ سزار، هرج و مرج همچنان در روم ادامه یافت.
تقویم تاریخ؛ از شهادت مهدی باکری تا حمله شیمیایی به حلبچه
 
درگذشت ابن طاووس، فقیه و ادیب عراقی
۷۴۹ سال پیش درچنین روزی، اول شعبان سال ۶۹۳ هجری قمری «غیاث الدین ابومظفر عبدالکریم بن احمد» ملقب به «ابن طاووس»، فقیه و ادیب معروف قرن هفتم هجری قمری در کاظمین - از شهر‌های عراق - درگذشت.
او در سال ۶۴۸ هجری قمری متولد شد. ابن طاووس در یازده سالگی حافظ قرآن کریم شد و پس از آن به فراگیری ادبیات روی آورد و در محضر دانشمندان برجسته عصر خویش، چون خواجه نصیرالدین طوسی، بر دانش خود افزود. از ابن طاووس تالیفاتی به زبان عربی برجای مانده است.
تقویم تاریخ؛ از شهادت مهدی باکری تا حمله شیمیایی به حلبچه
 
تولد پروین اعتصامی، نویسنده و شاعره ایرانی
۱۱۴ سال پیش، در روز بیست و پنجم اسفند سال ۱۲۸۵ هجری شمسی «پروین اعتصامی»، نویسنده و شاعره با استعداد و خوش ذوق ایرانی در شهر تبریز ـ در شمال غربی ایران ـ در خانواده‌ای اهل فضل و ادب، متولد شد.
پدرش یوسف اعتصام الملک از مترجمان و نویسندگان نام آور دوران خویش بود و منزلش میعادگاه ادیبانی، چون ملک الشعرای بهار و علامه دهخدا بود. پروین اعتصامی ادبیات ایران و عرب را نزد پدر آموخت و از کودکی، ذوق و استعداد او در سرودن شعر آشکار شد. وی در طول تحصیل بهترین شاگرد مدرسه بود و پس از اتمام دوره دبیرستان در تبریز به تدریس پرداخت. پروین اعتصامی در تمام سفر‌ها همراه پدر بود و در جریان سفر‌های داخل و خارج، تجربه‌های بسیاری اندوخت و در اشعارش از آن‌ها بهره گرفت. از پروین اعتصامی دیوان شعری به جای مانده که قصاید، قطعات، مثنوی‌ها و غزلیات او را شامل می‌شود و مضامین متعالی انسانی، اخلاقی و اجتماعی را در آن‌ها سروده است. پروین اعتصامی، شاعری واقعگرا و اجتماعی است. او مانند شاعران بزرگ ایران به اصول اخلاقی و دینی اعتقادی استوار دارد و بیش از هر چیز به لطف و عنایت پروردگار امیدوار است. مضامین عرفانی، اخلاقی و دینی در همه اشعار او به هم آمیخته است. این شاعره گرانقدر در سال ۱۳۲۰ هجری شمسی در ۳۵ سالگی درگذشت.
تقویم تاریخ؛ از شهادت مهدی باکری تا حمله شیمیایی به حلبچه
 
شهادت مهدی باکری، از فرماندهان شجاع دفاع مقدس
۳۶ سال پیش، در روز بیست و پنجم اسفند سال ۱۳۶۳ هجری شمسی «مهدی باکری» از فرماندهان شجاع و با تدبیر دوران دفاع مقدس مردم ایران در برابر تهاجم ارتش رژیم صدام، به شهادت رسید.
وی در سال ۱۳۳۳ ش در شهر میاندوآب در شمال غرب ایران متولد شد و در همان کودکی مادرش را از دست داد. برادر وی نیز به دلیل مخالفت با رژیم خودکامه پهلوی به دست مأمورین رژیم به شهادت رسید. باکری از دوران دبیرستان فعالیت‌های انقلابی را شروع کرد و در دانشگاه به آن‌ها شدت بخشید، به طوری که تحت تعقیب مأموران امنیتی رژیم شاه قرار گرفت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ ش، این مبارز ظلم ستیز به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران درآمد و به علت ابراز لیاقت، مدتی را به عنوان دادستان دادگاه انقلاب و سپس شهردار ارومیه (در شمال غرب ایران)، به خدمت پرداخت. با شروع جنگ تحمیلی صدام علیه ایران، باکری به جبهه‌های نبرد رفت و پس از چندی با توجه به شجاعت و درایتش، به فرماندهی لشگر عاشورا منصوب شد. با این حال وی همواره در خط مقدم نبرد حضور داشت و به همین دلیل چند بار مجروح شد. سرانجام این فرمانده خستگی ناپذیر در عملیات بدر مورد اصابت تیر مستقیم دشمن قرار گرفت و به آرزویش یعنی شهادت نائل شد.
تقویم تاریخ؛ از شهادت مهدی باکری تا حمله شیمیایی به حلبچه
 
حمله شیمیایی نیرو‌های صدام حسین به حلبچه
۳۳ سال پیش درچنین روزی، بیست و پنجم اسفند سال ۱۳۶۶ هجری شمسی رژیم بعث عراق، شهر کردنشین حلبچه ـ در شمال شرقی عراق ـ را بی رحمانه هدف بمباران شیمیایی قرار داد.
این بمباران در شرایطی آغاز شد که رژیم سابق عراق از یک طرف از مقابله با نیرو‌های مسلمان ایرانی و مبارزان کرد عراقی ناتوان شده بود و از طرف دیگر مردم مسلمان حلبچه به دلیل ظلم و ستم بی اندازه صدام، از رزمندگان جمهوری اسلامی ایران استقبال کردند و در نتیجه، با انتقامجویی وی مواجه شدند. در جنایت هولناک رژیم سابق عراق در حلبچه، متجاوز از پنج هزار انسان بی گناه به فجیع‌ترین وضع در اثر استنشاق گاز‌های سمی به کام مرگ کشیده شدند اما کشور‌های غربی که خود فناوری و ابزار لازم را برای تولید سلاح شیمیایی، در اختیار رژیم عراق قرار داده بودند، در برابر این جنایت وحشتناک و بی سابقه، هیچ اقدامی انجام ندادند.
تقویم تاریخ؛ از شهادت مهدی باکری تا حمله شیمیایی به حلبچه
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صدور مجوز پخت نان کامل برای ۳۶ واحد در زنجان
مدارس و دانشگاه‌های استان بوشهر امروز غیر حضوری است
تردد درگردنه امین الله فقط با زنجیرچرخ امکان پذیر است
تدارک ویژه شبکه اشراق برای شب یلدا
جشنواره یلدایی دانشگاه امیر کبیر
قهرمانی سورک در مسابقات کشتی میاندورود
شب یلدا؛ شبی پر از رنگ و بوی فرهنگ ایرانی
پیروزی مدعیان تهرانی در آغاز نیم فصل دوم لیگ بسکتبال بانوان
برنامه‌های یلدایی رادیو
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود و شهمیرزاد
کشف میلیاردی کالای قاچاق در بروجرد
بومی‌سازی ۵۰ ماده شیمیایی پرمصرف در کشور
دستگیری کلاهبردار خرید طلا با رسید جعلی در خرم‌آباد
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
فیلر‌های نانویی ایرانی؛ با اثرات درمانی ماندگار
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (یکشنبه سی ام آذر ۱۴۰۴)
رونق بازار‌های محلی تنکابن در آستانه شب یلدا
استقرار ۳۷۰ نیروی راهداری در جاده های لرستان
رونمایی از ۲ آلبوم زنده یاد محمدرضا شجریان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)