مهار آبهای سطحی با افزایش گنجایش سدهای مازندران
مدیرعامل آب منطقهای مازندران: برای مهار آبهای سطحی به دنبال افزایش ۳۰درصدی گنجایش سدهای استان هستیم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران،
مدیرعامل آب منطقهای مازندران در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت:
طرح تعادل بخشی به منظور پایداری سفرههای آبی زیر زمینی، اصلاح مصرف و کاهش مصرف آب در حال اجرا است.
سیدابراهیم یخکشی با بیان اینکه فقط ۱۵درصد از ۴ونیم میلیارد آب سطحی مازندران قابل ذخیره سازی است افزود: به دنبال افزایش ۳۰درصدی گنجایش مخازن آب سدهای استان هستیم.
او گفت: گنجایش مخازن سدهای زارم رود، کسلیان، سجادرود و آزاد رود در حال تکمیل یا درمرحله تخصیص بودجه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران گفت: مشکلات زیست محیطی و بودجهای از جمله مسائلی است که محدودیتهایی را در فرآیند سد سازی و مدیریت آبهای استان ایجاد کرده است.
یخکشی بر ایجاد نیروگاههای برق آبی با مشارکت بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: فقط در رودخانههای استان ۵۰۰مگاوات ظرفیت تولید برق از نیروگاههای برق آبی مقیاس کوچک وجود دارد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای مازندران همچنین از ظرفیت ۵۰۰مگاواتی احداث نیروگاههای برق آبی در استان خبر داد و گفت: ۳مگاوات از این طرحها پارسال بهره برداری و امسال نیز تولید ۳۰مگاوات برق از نیروگاههای برق آبی استان به فراخوان گذاشته شد.
او از واگذاری فضاهای سدهای استان به سرمایه گذاران بخش خصوصی در قالب قراردادهای ۲۰ساله با مشارکت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد و گفت: سرمایه گذاری در بخش آببندانهای استان هم برای گردشگری در دستور کار قرار دارد.
واگذاری زیباسازی رودخانهها به تعاونیهای موفق روستایی
یخکشی با بیان اینکه ۷هزار کیلومتر رودخانه در استان وجود دارد گفت: مدیریت حفاظت و زیباسازی رودخانهها به شهرداریها واگذار شده است و به زودی به تعاونیهای موفق روستایی هم واگذار میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران افزود: ۲سد لاستیکی تا سال آینده در شهرهای استان بهره برداری میشود.
او با ابراز نگرانی از کم آبی چند سال اخیر در استان گفت: آبدهی رودخانهها در مقایسه با پارسال۱۵ و در مقایسه با دوره ۱۰ ساله آبی ۱۹درصد کاهش داشته است.
تدوین برنامه برای سازگاری با اقلیم و کم آبی مازندران
یخکشی با اشاره به اینکه پیش بینی میشود سال پیش رو سال کم آبی باشد بر سازگاری با اقلیم و کم آبی تاکید کرد و افزود: برنامه برای سازگاری با اقلیم و کم آبی مازندران با مشارکت جهاد کشاورزی، محیط زیست و آبفای استان تدوین شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران گفت: اجرای شبکه آبیاری و زهکشی در ۱۷۰هزار هکتار از زمینهای کشاورزی، بهسازی ۲ هزار و ۵۰۰کیلومتر از شبکههای آب و فاضلاب در مدت ۵ سال از جمله برنامههای سازگاری با اقلیم و کم آبی در استان است.
او گفت: ۹طرح اجرایی در بخش آب آشامیدنی شهری و روستایی تعریف شده که تعداد زیادی از شهرها و روستاهای استان را زیر پوشش قرار خواهد داد.
یخکشی با بیان اینکه ۳۰هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان به روش مدرن آبیاری میشود گفت: این میزان باید به ۲۰۰هزار هکتار افزایش یابد.