• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۱۹۵۴
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۵
خوزستان » سیاسی

ضرورت تشکیل نهاد شورا در مدیریت امور عمومی

بهره گیری از خرد جمعی ، استفاده از عنصر مشارکت مردم و تخصص گرایی ، مولفه های ضرورت تشکیل شوراها را تشکیل می دهند .

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ ضرورت تشکیل نهاد شورا در مدیریت امور عمومیمدیریت امور عمومی به مجموعه فعالیت‌هایی اطلاق می شود که به وسیله ی آن ، مقامات عمومی ، نظم عمومی را برقرار ساخته و نیاز‌هایی که نفع عامه مردم را دربردارد ، برآورده می سازند.

بر این اساس مدیریت امور عمومی مجموعه تصمیماتی است که حاکمان و مسئولان کشور در پیشبرد و رفع نیاز‌های افراد جامعه اتخاذ میکنند.
 
ضرورت استفاده از نهاد شورا در مدیریت امور عمومی
در ادامه به  بیان دلایل ضرورت استفاده از نهاد شورا در مدیریت امور عمومی ،  اشاره خواهد شد تا از رهاورد این  بحث ، کیفیت حضور شورا را در فرایند تصمیم گیری  دریابیم .

خرد جمعی
تبادل نظر کردن چند نفر با هم در یک نهاد تحت عنوان شورا ، ابزاری برای بهره گیری از عقول افراد مختلف در اتخاذ تصمیمات مختلف است.
 
خرد جمعی را نیز میتوان جمع شدن آرا، نظر‌ها و دیدگاه‌های افراد مختلف و ایجاد هم افزایی میان این نظر‌ها به منظور دستیابی به یک هدف از پیش تعیین شده در نظر گرفت .
 
بهره گیری از خرد جمعی ، به حکم عقل ، ذاتاً ممدوح و مؤثر می باشد ، علاوه بر این در ادبیات حقوقی نیز ، خرد جمعی معنا و جایگاه خاصی دارد.
 
به اعتقاد اندیشمندان یکی از پایه‌های مردم سالاری در یک جامعه ، تمسک به عقول و خِرد عامه ی مردم جامعه است،
 
یکی از راه‌های اداره ی جامعه به صورت مطلوب، استفاده از خرد جمعی در تصمیم گیری‌ها و پرهیز از استبداد رأی در اتخاذ تصمیمات است .

فعالیت نهاد‌هایی که ماهیت کار شورایی انجام میدهند، بر پایه ی  اصل خرد جمعی است و به هر عنوانی که شکل گرفته اند، تصمیم بر پایه ی خرد جمعی و کاهش مخاطرات احتمالی ناشی از تصمیمات انفرادی در مدیریت امور عمومی، هدف اصلی آن‌ها بوده است.

مشارکت
یکی دیگر از مبانی مهم ضرورت وجود نهاد شورا در مدیریت امور عمومی ، اصل مشارکت مردم در اداره ی امور عمومی جامعه است. 
 
مشارکت واقعی مردم در اداره ی جامعه ، مفهوم عمیقی است که ناظر بر درگیری فعال مردم در تصمیم گیری‌های اساسی سازمان اداری جامعه است.
 
هنگامی می توان از مشارکت مردم در سازمان‌های اداری دولتی سخن گفت که نمایندگان واقعی عامه ی مردم در تصمیم گیری‌های اساسی سازمان مشارکت داشته باشند. 

فراتر از حق انتخاب نمایندگان محلی ، مشارکت مردم  برای کمک به یافتن راه حل مشکلات جامعه و اظهار نظر در مورد تصمیماتی که به خصوص در سطح جوامع محلی  اتخاذ میشود باعث می شود تا  مردم در  فرایند اداره به صورت تعامل فعالانه نقش آفرینی  کنند . 

 مشارکت مردم در فرایند مدیریت امور عمومی در گونه‌هایی از شورا‌ها یعنی شورا‌های محلی و صنفی ، از اصلی ترین اصول مبنایی شکل گیری شوراهاست ، تا به بهبود اداره در امور عمومی بینجامند.

تخصص گرایی
یکی دیگر از اصولی که از مبانی فعالیت نهاد شورا در مدیریت امور عمومی محسوب می شود  تخصص گرایی است .
 
اگرچه تخصصی کردن امور، در گذشته‌های دور امری بعید بود ولی در چند قرن اخیر، این اصل عقلانی و مهم ، چنان رایج و پذیرفته شده است که نیازی به سخن گفتن در مورد ضرورت آن نیست.
 
تفکیک قوا و تشکیل ادارات و وزارتخانه‌های مختلف در درون دستگاه حاکمیت ، از واضح ترین تصمیماتی است که براساس ایده ی تخصص گرایی اتخاذ شده است تا هر کدام از امور جامعه ، توسط خبرگان مربوط و با استفاده ی سازمان یافته و هدایت شده از صلاحیت‌های تخصصی آن‌ها اداره شود .

با نگاهی به فرایند ایجاد شورا‌های عالی حاکمیتی در نظام‌های سیاسی مختلف، درمی یابیم که در غالب موارد ، در حوزه ی کلان تصمیم گیری ، شورا‌هایی با حضور وزرای مربوط ، مدیران و نمایندگان اقشار بخش‌های مختلف حوزه ی تخصصی مربوطه و ... تشکیل می شود که وظایف سیاستگذاری ، تصمیم گیری یا نظارت و ارائه ی مشورت به مقامات تصمیم گیر را بر عهده دارند و با بهره گیری از تخصص خبرگان هر حوزه ، تصمیمات متناسب با منافع عمومی در فرایند مدیریت امور عمومی اتخاذ می شود.

بیشتر بخوانید : جایگاه شورای شهر و روستا در تصمیم سازی جوامع محلی

شورا‌ها  نهاد‌هایی هستند  که بر مبنای بهره گیری از خرد جمعی و استفاده از عنصر مشارکت مردم و تخصص خبرگان ، وجود آن ها ضرورت دارد.
 
شوراها با استفاده از دو عنصر مشارکت و تخصص در پرتو خرد جمعی بسته به صلاحیتی که نهاد‌ها و قوانین صالح به آن‌ها اعطا کرده اند ، می توانند به بهبود اداره در امور عمومی جامعه کمک شایانی کنند . 

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید استاندار چهارمحال و بختیاری از مزرعه الگویی ۶۰ هکتاری در شهرکرد
برد چادر ملوی اردکان با طعم شیرین صدر نشینی
برداشت انار از سطح باغات سروآباد
صدور احکام بزرگترین پرونده فساد فوتبال ترکیه
اطلاعیه تغییر مسیر موقت خط تندرو یک اتوبوسرانی
تشییع پدر شهیدان محمد علی و رجبعلی کاظمی
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در آذربایجان غربی با «رادیو کتاب»
روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
بهره مندی یک هزار گردشگر سلامت از خدمات بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد
احتمال تثبیت شاخص کل بورس بالای ۳ میلیون واحد
نساجی و شهرداری به دنبال برد در لیگ دسته یک فوتبال
قرعه‌کشی تامین اجتماعی شگرد جدید کلاهبردی سایبری
فریاد مرگ بر اسرائیل همزمان با حضور تیم مکابی تل آویو در انگلیس
امروز نیازمند انسجام میان دولت‌ها و ملت‌های اسلامی هستیم
تعزیر فروشگاه لوازم خانگی متخلف در ارومیه
توقیف شناور حامل ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس
نخستین شکست تیم فوتبال برق شیراز در لیگ دسته دوم فوتبال کشور
خدمت سلامت پیش از اقامه نماز جمعه + فیلم
مراکز خرید مهاباد میزبان مسافران وگردشگران
ضبط (نفت گاز ) قاچاق در پیرانشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)