• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۷۳۴۵
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
به منظور تدوین طرحی

آمادگی تعامل با مرکز پژوهش‌های مجلس برای توسعه طب سنتی ایرانی

انجمن علمی طب سنتی ایران در نامه‌ای به هیات رییسه مجلس از آمادگی انجمن برای همکاری با مرکز پژوهش‌های مجلس به منظور تدوین طرحی برای توسعه و تعالی طب سنتی ایرانی خبر داد.

آمادگی تعامل با مرکز پژوهش‌های مجلس برای توسعه طب سنتی ایرانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، اعضای هیات مدیرعامل انجمن علمی طب سنتی ایران در نامه‌ای به هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در واکنش به طرح پیشنهادی برخی نمایندگان مجلس درباره تشکیل سازمان طب اسلامی و ایرانی با تاکید بر لزوم ارتقاء و تقویت ساختار سیاستگذاری و تصمیم گیری در حوزه طب سنتی، به دور از هرگونه شتابزدگی و اقدامات غیر کارشناسی، آمادگی خود را جهت تعامل علمی با مرکز پژوهش‌های مجلس به منظور تدوین طرحی جامع به هدف توسعه و تعالی طب سنتی ایرانی اعلام کردند.

متن نامه به شرح زیر است:

احتراماً مستحضرید طی دودهه اخیر، توجه به استفاده منطقی و علمی از ظرفیت طب‌های سنتی و مکمّل در نظام‌های سلامت دنیا افزایش قابل توجهی یافته است. برابر گزارش رسمی سازمان جهانی بهداشت، تا سال ۲۰۱۹ تعداد ۱۰۹ کشور قوانین و مقررات مرتبط با توسعه طب سنتی و مکمل را وضع کرده اند.

همسو با سیاست‌های جهانی، در ایران نیز به منظور بهره مندی از مزیت‌های علمی و فرهنگی دانش بومی و حکمت بنیان طب سنتی ایرانی و استفاده از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل آموزشی، پژوهشی و پیشگیری و درمانی آن، اسناد و قوانین متعددی از جمله: سیاست‌های کلی سلامت، سند نقشه علمی جامع کشور، نقشه جامع سلامت کشور، سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی و قوانین برنامه توسعه پنجم و ششم، با تاکید بر توسعه روشمند طب ایرانی در بستر دانشگاه‌های علوم پزشکی و به تولیت وزارت بهداشت و درمان منجر به دستاورد‌های ارزشمند قابل ارائه ملی و بین المللی گشته است.
از سوی دیگر مقبولیت فرهنگی طب سنتی در میان توده‌های مختلف مردم و مطالبه رو به تزاید آن‌ها برای دریافت این خدمات، سبب شده است زمینه برای رشد شیادی و ارائه خدمات غیرعلمی و آسیب زا به سلامت جامعه فراهم شود که موجب نگرانی در متولیان و دست اندرکاران حوزه سلامت شده است، بخشی از این دغدغه‌ها در نامه هیات مدیره مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی به عنوان نخبگان علوم پزشکی کشور به مجلس شورای اسلامی، در خصوص طرح تأسیس سازمان طب اسلامی ایرانی به موازات نظام پزشکی آمده است.

توجه مجلس یازدهم به بستر سازی کارامد جهت استفاده از ظرفیت طب‌های سنتی و مکمل با تشکیل فراکسیون طب سنتی که موضع تخصصی خود را در نامه‌ای به وزیر محترم بهداشت در مهرماه ۹۹ با تأکید بر اهتمام مجلس بر ایجاد بستری امن جهت توسعه عالمانه طب سنتی ایرانی و کوتاه کردن دست مداخله گران اعلام نمود و همچنین تشکیل کمیته طب سنتی در کمیسیون بهداشت مجلس که محمل طرح بحث‌های این حوزه در کمیسیون‌تخصصی می‌باشد، فرصت مناسبی است تا با ارتقاء قانونمند و منطقی ساختار‌های ارائه خدمات طب سنتی، زمینه تحقق الزامات اسناد بالادستی و بهره مندی مردم از خدمات تایید شده طب سنتی و مکمل فراهم گردد. بند ۱۲ سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون تشکیل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی کشور خطوط کلی این ساختار را ارائه کرده‌اند.

انجمن علمی طب سنتی ایران ضمن تاکید بر لزوم ارتقاء و تقویت ساختار سیاستگذاری و تصمیم گیری در این حوزه، به دور از هرگونه شتابزدگی و اقدامات غیر کارشناسی، آمادگی خود را جهت تعامل علمی با مرکز پژوهش‌های مجلس به منظور تدوین طرحی جامع به هدف توسعه و تعالی طب سنتی ایرانی اعلام می‌نماید تا با بهره مندی از نقطه نظرات همه دغدغه‌مندان نظام سلامت کشور و در سایه وضع قوانین همسو با سایر قوانین بالادستی، زمینه ارائه خدمات امن سلامت به مردم کشور فراهم‌تر گردد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از دو طرح نیروگاه خورشیدی در قم
پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه تأمین آب شرب رابر از سد شهیدان امیرتیموری
به مناسبت دهه مبارک فجر مسابقات ورزشی در رشته‌های مختلف برای کارکنان صدا و سیما برگزار شد.
هدفگذاری بخش درمان استان؛ بی‌نیازی بیماران از مراجعه به سایر استان‌ها است
بازرسی از داروخانه‌های دولتی و خصوصی توسط معاونت غذا و دارو در زنجان
رویکرد مردم‌ محوری عامل توفیقات دولت در آذربایجان شرقی
رونمایی از ماشین‌آلات دهیاری‌های و افتتاح پروژه‌های برق‌رسانی
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
کشف بیش از دو هزار لیتر سوخت قاچاق در پلدختر
استان زنجان جزو سه استان پیشرو کشور
تشریح نتایج طرح ارتقاء امنیت اجتماعی شهرستان کرمان
زخمی تازه از جلاد‌های آشنا
افزایش مشارکت مردمی در توسعه اماکن متبرکه در سراسر کشور
خرید ۴ میلیارد ریال پسته با وجوه حاصل از فریب و کلاهبرداری
تداوم افتتاح طرح‌های عمرانی در گیلان در هشتمین روز دهه فجر
بسته خبر‌ی دهه فجر ۱۹ بهمن ۱۴۰۴ در چهارمحال و بختیاری
لیگ برتر تنیس روی میز؛ شکست سپاهان مقابل مناطق نفت‌خیز جنوب
فعالیت سامانه بارشی از امشب در گلستان
برگزاری دومین دوره مسابقه ملی کتابخوانی مجازی در زنجان
توسعه خوشه خرمای خوزستان با اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
ادامه فعالیت سامانه بارشی در فارس تا فردا
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
افزایش ۴۰ درصدی بارش‌ها در کرمانشاه نسبت به میانگین بلندمدت
نام ۲ کشاورز زنجانی در فهرست کشاورزان نمونه زراعت کشور
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)