استقبال از غذاهای ایرانی در افغانستان
در دهههای اخیر میلیونها نفر از مردم افغانستان به ایران مهاجر شدند و در ایران حرفههای زیادی آموختند و خیلی از این مهاجران پس از بازگشت به کشورشان با آنچه که در ایران یاد گرفته اند، شغلی را در کشورشان افغانستان دست و پا کرده اند.
به گزارش یزدانی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کابل، یکی ازحرفههایی که مهاجران بازگشته از ایران با خود به افغانستان آورده اند، طبخ انواع غذاهای ایرانی است، مهاجران بازگشته به شهر کابل رستورانهایی را راه راندازی کرده اند که در این رستورانها انواع غذاهای ایرانی تهیه و به مشتریان عرضه میشود، قورمه سبزی، چلوکباب، چلوقیمه، آش رشته، چلوجوجه و چلومرغ از جمله غذاهای ایرانی است که در این رستورانها به مشتریان عرضه میشود.
حسن محمدی (سرآشپز)
نظری (مدیر رستوران)
مشتری
علی اصغری (خبرنگار شبکه تلویزیونی آریانا)
«علی اصغری» خبرنگار شبکه تلویزیونی «آریانا نیوز» افغانستان در یکی این رستورانها در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما اظهارداشت: رستورانهای عرضه کننده غذاهای ایرانی به نحوی باعث ترویج فرهنگ ایرانی در افغانستان شده اند. وی گفت: کسانی هم که به ایران نرفته اند، اما غذاهای ایرانی را تناول میکنند به نحوی این فرهنگ را پذیرفته اند. غذاهای ایرانی و رستورانهایی که غذاهایی عرضه میکنند از جمله رستورانهای شناخته شده شهر کابل هستند و هر کسی که به دنبال غذاهای ایرانی باشند، سراغ این رستورانها را میگیرند.
نظری مدیر یکی از رستورانهایی که غذای ایرانی عرضه میکند، تصریح کرد: برای خیلی از مهاجران بازگشته از ایران، با میل کردن غذای ایرانی در کابل، خاطرات خوش ایران برای آنها زنده میشود.فرهنگ مشترک، تاریخ مشترک و ارتباط نزدیک دو ملت باعث شده است زمانی که یک ایرانی وارد شهرکابل شود، احساس غربت و تنهایی نکند.