• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۱۵۲۶
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۱
سیاسی » دولت

ایران مشکلی برای انتشار سند همکاری با چین ندارد

سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت ایران از ابتدا هیچ مشکلی برای انتشار کامل سند جامع همکاری با چین نداشته و طرف مقابل احتمالا به لحاظ برخی ملاحظات مربوط به خود مایل به انتشار نبوده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، آقای ربیعی در ادامه نشست خبری خود در این باره افزود: یک بخش از واکنش‌ها نگرانی‌هایی است که ما باید به آن توجه کنیم، نخبگان جامعه و کنشگران سیاسی مایلند هیچ قراردادی خارج از منظر افکار عمومی منعقد نشود. دولت برای دغدغه این گونه افراد که نگران استقلال کشور هستند احترام قائل هست.

اقای ربیعی گفت: در همین راستا وزارت امور خارجه اقدام به انتشار گزارش برگ نموده است که حاوی کلیت این سند می‌باشد و با اطمینان اعلام می‌کنم سرفصلی فراتر از آنچه در گزارش برگ آمده وجود ندارد و طی مذاکراتی که با همکارانم در وزارت امور خارجه داشته ام ترتیب گفتگو‌هایی بیشتر با مردم و حتی منتقدان و در نتیجه توضیح کامل برای اطمینان بخشی صورت خواهد گرفت.

وی تصریح کرد:، اما موضوع انتقاد جنبه‌ای فراتر از دلسوزان استقلال کشور یافته و همانگونه که در سوال شما مطرح هست یک جریان عملیات روانی بزرگی را به راه انداخته اند. بخشی از این افراد که وادادگی در مقابل بیگانگان را در سابقه خود دارند آغاز کننده این فضاسازی و دروغ پردازی‌ها بوده اند.

اقای ربیعی گفت: کاملا مشخص است این‌ها نه از سردلسوزی و نه وطن پرستی بلکه به دلیل مخالفت با استقلال طلبی جمهوری اسلامی ایران یک جریان تبلیغاتی علیه ایران به راه انداخته و تحلیل‌های بی پایه را سامان دادند. فراموش نکردیم یک روز گفتند جزایر واگذار شد، یک روز گفتند نیرو‌های نظامی ایشان در ایران خواهند آمد، یک روز از واگذاری نفت گفتند همه این‌ها دروغی آگاهانه بیش نیست. مردم ما می‌دانند استقلال سیاسی حفظ تمامیت ارضی، عدم وابسته کردن کشور و حفظ منافع ملی بزرگترین دستاورد نظامی سیاسی است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: اتفاقا در دولت تدبیر و امید نیز وزارت امور خارجه مورد اعتماد مردم بوده و از ملی و وطن دوست‌ترین فرزندان این کشور امروز در صف مقدم حفظ و کسب منافع ملت ایران ایستاده اند. هر چند برخی کشور‌ها از جمله دولت امریکا که به دنبال یک نظام تک قطبی بدون حفظ حقوق دیگران در جهان می‌باشد از این گونه اقدامات ناخشنود هستند، اما برای ما مهم نیست. ما براساس منافع ملی خودمان با هر کشوری که به مصلحت بدانیم سند همکاری را امضا خواهیم کرد.

سخنگوی دولت گفت: این برنامه آتی ماست و تاکنون نیز با برخی کشور‌های همسایه در این مورد اقداماتی داشته ایم و قبلا هم آمادگی خود را به همه کشور‌های منطقه برای توافقات بزرگ اعلام کرده ایم. در رئوس این سند در یک نگاه ۲۵ ساله دو طرف رویکردی مبتنی بر احترام متقابل و منافع برد – برد در همکاری‌های دوجانبه منطقه‌ای و بین المللی را باید مدنظر قرار دهند.

وی اضافه کرد: به رسمیت شناختن اشتراکات فرهنگی، تقویت چندجانبه گرایی، حمایت از حق دولت‌ها برای برخوردی از حق حاکمیت برابر در بخش دیگری از این سند آمده است. در ارتباط با مسائل منطقه‌ای و بین المللی و بویژه مبارزه با یکجانبه گرایی این سند زمینه لازم را برای بسط همکاری‌ها در عرصه بین المللی میان ایران و چین فراهم آورده است. همچنین طرفین زیرساخت‌های دفاعی و مقابله با تروریسم و همکاری در عرصه‌های مختلف دفاعی را تقویت خواهند کرد.

سخنگوی دولت گفت: در بعد اقتصادی نیز با تاکید بر بومی بودن مدل توسعه بر همکاری‌های اقتصادی بویژه در پیوند دادن ایران به زنجیره ارزش محور به منظور تامین بازار‌های داخلی دو کشور و کشور‌های ثالث و در نهایت بهره برداری از ظرفیت‌های ایران از جمله نیروی جوان و ماهر تاکید شده است. یکی از موارد مهم در مسائل ژئوپلتیک و ژئواکونومیک بر مشارکت موثر ایران در ابتکار کمربند راه طرف چینی تاکید شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: در بخش دیگری از سند همکاری در زمینه‌های زیرساختی مختلف و تسهیل همکاری‌های بخش خصوصی و همچنین همکاری‌های مالی و بانکی و تقویت همکاری‌های غیرنفتی با تمرکز بر حوزه کشاورزی و دانش بیان مورد تاکید قرار گرفته است. در بخش‌های دیگری از سند هم بر ارتقای گردشگری و همکاری رسانه‌ای و سازمان‌های مردم نهاد و انجمن‌های دوستی و دانشگاهی تاکید شده است.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا دولت بایدن هنوز هم هیچ تماسی با ایران در خصوص رفع تحریم‌ها نداشته است؟ گفت: در خصوص تماس احتمالی مستقیم دولت آمریکا با ایران برای رفع تحریم‌ها اطلاع جدیدی در این زمینه دریافت نشده و نداشته ایم؛ لذا همانطور که قبلا اعلام شده است رفع تحریم‌ها نیاز به اقدام عملی دارد.

وی تصریح کرد: متاسفانه آقای بایدن مواضع پیش از انتخابات خود را بعد از پیروزی در انتخابات نقض کرده و همچنان روش شکست خورده فشار حداکثری را ادامه داده است. این نحوه مواجهه، نه تنها هیچ کمکی به بازسازی اعتماد از دست رفته نمی‌کند بلکه ما را نسبت به جدیت دولت جدید آمریکا برای بازگشت به دیپلماسی به تردید انداخته است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

اقای ربیعی گفت: مردم ما عهد شکنی آمریکا را با گوشت و پوست و سفره زندگی احساس کردند و خشونت ترامپ و عهده شکنی رژیم ترامپ را احساس کردند و امروز می‌بینند که دولت جدید آمریکا هیچ تغییری در آن روش غیرمتمدنانه ایجاد نکرده است.

وی اضافه کرد: برگزاری نشست قبل از لغو تحریم‌ها و بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات، حتی اگر مضاری نداشته باشد، هیچ ضرورت و فایده‌ای هم ندارد. ما اعتقاد داریم بازگشت به تعهدات به هیچ وجه پیچیده و مستلزم نشست مذاکراتی نیست. اگر آمریکا آماده باشد که همه تحریم‌های وضع شده در نقض برجام را یکجا و با قابلیت قابل راستی آزمایی متوقف کند، ما هم آماده ایم در کوتاه‌ترین فرصت قابل قبول برای همه طرف ها، تمام تعهدات خود را بلافاصله از سر بگیریم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

اقای ربیعی گفت: اگر طرف آمریکایی پیشنهاد بهتری دارد که مستلزم مذاکره نباشد، می‌تواند آن را از مجاری رسمی با ما در میان بگذارد و ما با جدیت آن را بررسی خواهیم کرد. ما تاکنون حسن نیت خود را جهت حفظ و اجرای کامل برجام اثبات کرده ایم و آمادگی داریم در چارچوب برجام و با روشی مشخص به گفتگو‌های سازنده ادامه دهیم. این مسیر همچنان برای آمریکا باز است.

وی افزود: چارچوب‌های مورد نظر ما در این خصوص به روشنی توسط مقامات ارشد نظام و وزیر امور خارجه اعلام شده است. ما کماکان رایزنی خود را با طرف‌های باقی مانده در برجام ادامه می‌دهیم.

سخنگوی دولت در ادامه در پاسخ به آخرین وضعیت دسترسی کشور به منابع بلوکه شده خارجی برای تهیه واکسن گفت: نه تنها غیر از شعار، تغییر واقعی در سیاست‌های آمریکا در جلوگیری از دسترسی آزادانه مردم ایران به واکسن کرونا ندیدیم بلکه اخیراً مطلع شدیم که یکی از شرکت‌های سازنده واکسن به دلیل آنکه برخی از مواد اولیه از آمریکا تامین می‌شود، متعهد شده که واکسن‌ها را در اختیار ما قرار ندهد. در اینجا مایلم موضع آمریکا را در این خصوص بدانیم و بطور عملی هم این اطمینان را به کشور‌ها و شرکت‌های سازنده بدهند که تحریم، نباید به هیچ نحوی مانع از فروش واکسن به ایران شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی تصریح کرد: البته ما اجازه نخواهیم داد که این قبیل تلاش‌های انسان ستیزانه مانع از دستیابی بموقع مردم ما به واکسن شود، اما می‌تواند نشان دهنده ریاکاری تحریم کنندگان باشد.

اقای ربیعی گفت: سازمان غذا و دارو در بازه زمانی ۴ ماه آخر سال ۹۹ سه فراخوان برای واردات واکسن بخش خصوصی صادرکرده است، لذا مانعی در این زمینه در داخل کشور وجود ندارد چنانکه ریاست محترم جمهور نیز بر این موضوع تاکید مجدد داشته و حتی برای تامین ارز مورد نیاز احتمالی نیز دستور داده اند لکن کماکان و شاید تا ماه‌های آتی، مبادلات واکسن عموما در سطوح کلان تصمیم گیری شده و اغلب، دولت به دولت است.

وی افزود: مع الوصف برای استفاده حداکثری از همه ظرفیت‌های موجود احتمالی این مسیر نیز هموار شده که اگر شرکتی توانایی واردات واکسن مجاز از مبدا خاصی را داشته باشد، این فرصت نیز از مردم دریغ نشود و البته هر واکسنی بعد از ورود طبیعتا در چارچوب سند ملی واکسن کرونا و طبق اولویت‌های آن توزیع و تلقیح شود.

در شرایط حاضر و بعد از رفع موانع برای پرداخت پول واکسن از جمله ساز و کار کواکس از منابع ایران در برخی کشور‌ها استفاده شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی برای اروپا تبعات جدی دارد
فرمانده نیروی هوافضای سپاه: متوقف نشدیم
پایان بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های اسلامی شهر در تبریز
نقش کلیدی ایران در آینده خاورمیانه
خداحافظی شورای اسلامی شهر تبریز از عمارت تاریخی ساعت
افزایش مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
مناظر استرالیا از آسمان
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
مدیرکل امور مالیاتی: مجموع پرداختی‌های ارزش افزوده زنجان از ۲ هزارو ۴۳۵ میلیارد تومان عبور کرد
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ تمهیدات ویژه تنظیم بازار نان در ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
۱۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در استان زنجان به متقاضیان واگذار شده است
برداشت ۱۵ میلیون گل نرگس از نرگس زارهای پلدختر لرستان
آغاز برداشت کُنار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان
ممنوعیت تردد شناور‌های مسافربری از بندر کیش به چارک و آفتاب، ۲۰ بهمن
لحظه شماری لرستانی‌ها برای خلق حماسه‌ای ماندگار در ۲۲ بهمن
نخستین خانه صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان در چابهار افتتاح شد
تجلیل از ۲۲ زنده‌نام و چهره ماندگار در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)