• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۱۸۴۲
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۲
فارس » اقتصادی
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس:

پیش‌بینی برداشت بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن گندم در فارس

پیش بینی می شودامسال بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن محصول از ۳۸۹ هزار هکتار مزارع گندم فارس برداشت شود.

پیش‌بینی برداشت بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن گندم در فارس
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان فارس با بیان اینکه برداشت محصول گندم از مزارع این استان از هفته اول فروردین و در مناطق جنوبی آغاز شده است، پیش‌بینی کرد که امسال بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن محصول گندم برداشت شود.

حسین پژمان گفت: امسال ۳۸۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی فارس زیر کشت محصول گندم در ۲ نوع آبی و دیم رفته که ۲۹۶ هزار هکتار آن مربوط به کشت آبی و ۱۲۰ هزار هکتار نیز کشت گندم دیم است.
او یادآور شد که براساس پیش‌بینی‌ها، تولید حدود یک میلیون و ۲۱۰ هزارتن گندم از مزارع آبی و ۹۶ هزار تن گندم از مزارع دیم استان فارس، مورد انتظار است.
پژمان با اشاره به کاهش شدید بارش در این فصل زراعی، احتمال داد که امسال با کاهش ۱۵ درصدی در حجم تولید گندم نیز روبرو باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس خاطرنشان کرد که برآورد می‌شود که امسال حدود ۸۵۰ هزار تن از گندم تولید شده توسط کشاورزان در این استان به شکل تضمینی خریداری شود.

او با یادآوری اینکه استان فارس با ۳۵۰۰ دستگاه کمباین، بزرگترین ناوگان برداشت غلات کشور را دارد، گفت: این ناوگان علاوه بر برداشت محصول گندم استان، در عملیات برداشت غلات سراسر کشور نیز مشارکت دارند به طوریکه کار برداشت حداقل ۲۵ درصد از مزارع نوار جنوبی و غربی کشور توسط این ناوگان انجام می‌شود.
پژمان اضافه کرد: زمان برداشت گندم در استان فارس به طور معمول از اواسط فروردین ماه آغاز می‌شود و تا اواخر مرداد ادامه دارد، اما امسال با توجه به کاهش بارندگی و خشکی هوا، کار برداشت عملا از چهارم فروردین در بخش اشکنان شهرستان لامرد شروع شده است.
وی مهم‌ترین چالش‌های کاشت و داشت گندم در سال زراعی جاری را گران بودن نهاده‌ها و استفاده نکردن کشاورزان از کود‌های پایه فسفاته و پتاسه به شکل مطلوب دانست و افزود: کاهش و پراکنش نامناسب بارندگی ها، یکنواخت نبودن محصول تولیدی در نوار جنوبی استان و افزایش حمله آفت سن گندم از دیگر چالش‌ها بوده است.
به گفته وی؛ در سال زراعی جاری اقدامات متعددی نظیر رهاسازی ۳۳۶ میلیون متر مکعب آب از سد درود زن برای آبیاری مزارع شهرستان‌های زرقان، خرامه و مرودشت، تامین و توزیع ۵۰ هزار تن بذر گندم اصلاح شده، تامین و توزیع ۲۱۰ هزار تن کود شیمیایی به ویژه کود اوره و برقراری کشاورز کارت و پرداخت حدود ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید نهاده‌ها به منظور تسهیل تولید انجام شده است.

او به تامین و پرداخت ۲۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید ۳۵۰۰ دستگاه تراکتور، کمباین و دنباله بند‌ها و تامین تسهیلات سرمایه در گردش برای تامین نقدینگی کشاورزان و فراهم کردن انواع سموم آفت کش برای مدیریت آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز نیز اشاره و اضافه کرد که این اقدامات نقش مهمی در تحقق اهداف برنامه ملی تولید گندم در استان خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین گفت: امسال قیمت خرید گندم توسط شورای قیمت گذاری ۴ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم مشخص شده است و ۱۳۶ مرکز خرید در استان فارس عملیات خرید را انجام می‌دهند.
پژمان همچنین یادآور شد که کمیته برداشت استان فارس در تمام مراحل برداشت با حضور کارشناسان فنی سازمان جهاد کشاورزی بر عملیات برداشت در مدت حدود ۶ ماه نظارت خواهند داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
داستان یک نردبان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)