• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۳۳۹۸
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۷
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز

شیراز همانند سایر نقاط ایران به دلیل تاریخچه کهن خود، غذا‌های سنتی زیادی دارد، اما چیزی که باعث تمایز آن با غذا‌های سنتی سایر شهر‌های ایران می‌شود را می‌توان خوش آب و رنگ بودن غذا‌ها دانست.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ شیراز را می‌توان به عنوان یکی از شهر‌های مهم تاریخی ایران معرفی کرد که در زمینه فرهنگ و ادبیات، سرآمد شهر‌های کشور ما به حساب می‌آید، اما این شهر در کنار تاریخ و ادبیات غنی، غذا‌های سنتی بسیار خوشمزه‌ای هم دارد که نمی‌توان از آن‌ها به راحتی گذشت. تنوع غذا‌های سنتی شیراز بسیار زیاد است.
شیراز همانند سایر نقاط ایران به دلیل تاریخچه کهن خود، غذا‌های سنتی زیادی دارد، اما چیزی که باعث تمایز آن با غذا‌های سنتی سایر شهر‌های ایران می‌شود را می‌توان خوش آب و رنگ بودن غذا‌ها دانست. در ادامه با معرفی غذا‌های بسیار خوشمزه سنتی شهر شیراز که بیشتر آن‌ها شیرین هستند، همراه شما خواهیم بود.

۱. شیرازی پلو

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز
در حقیقت شیرازی پلو از مهم‌ترین و اصیل‌ترین غذا‌های سنتی شیراز به حساب می‌آید. شیرازی پلو ترکیبی از مرغ، برنج، بادمجان، زرشک، ماست، زعفران و ادویه‌جات مختلف بوده که هر کدام به تنهایی می‌توانند طعم غذا را دگرگون کنند. توجه داشته باشید که خوردن شیرازی پلو در کنار سالاد شیرازی، لذت‌بخش‌تر است. 

۲. شکر پلو

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز
شکر پلو با ترکیبی از شکر، برنج، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و خلال پسته به همراه زعفران تهیه می‌شود. وجود زعفران در غذا باعث می‌شود که رنگ و بوی بسیار خوبی بگیرد. هنگامی که یک غذا خوش رنگ و بو باشد، خوردن آن هم لذت‌بخش خواهد بود و تمام غذا‌های سنتی شیراز با این ویژگی مهم طبخ می‌شوند.

بد نیست بدانید شکر پلو در مجالس و ایام مبارک ماه رمضان به عنوان اصلی‌ترین غذای نذری به حساب می‌آید که معمولا با خورشت قیمه هم میل می‌شود.

۳. هویج پلو

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز
هویج پلو یکی دیگر از غذا‌های سنتی و شیرین شیراز است که طرفداران زیادی دارد و شاهد طبخ آن در سایر استان‌ها هم هستیم. تهیه این غذای سنتی شیراز کار سختی نیست، اما باید برای آن وقت بگذارید و از خود علاقه نشان دهید. هویج، برنج، شکر، زعفران، دارچین، نمک، فلفل و گوشت چرخ کرده از مهم‌ترین مواد اولیه تهیه هویج پلو به حساب می‌آیند وجود زعفران در این غذا باعث خوش رنگ و بو شدن آن خواهد شد. شما می‌توانید از خلال بادام و پسته به منظور تزئین و خوشمزه‌تر کردن هویج پلو استفاده کنید، اما خوردن سالاد شیرازی در کنار آن را فراموش نکنید.

۴. رب پلو

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز
رب پلو را می‌توان یکی از لذیذترین و در عین حال، ساده‌ترین غذای سنتی شیراز معرفی کرد که طرفداران زیادی دارد. این غذای سنتی را می‌توان بیشتر وقت‌ها روی سفره مردم خونگرم شیراز دید. برنج، رب انار، گردو، کشمش، شکر و پیاز از مهم‌ترین مواد اولیه رب پلو هستند.
طبخ این غذا کار سختی نیست و می‌توانید به راحتی آن را تهیه کنید، اما نکاتی دارد که باید مدنظر قرار دهید. در صورتی که به شیراز سفر کردید و رابطه خوبی با مصرف گوشت ندارید، می‌توانید رب پلو را امتحان کنید و از طعم لذیذ این غذای خوش رنگ، لذت ببرید.

۵. قورمه به

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز
قورمه به از دیگر غذا‌های سنتی شهر شیراز بوده که طعم شیرین و دلپذیری دارد. همانطور که از نام این غذا پیداست، میوه به از مهم‌ترین مواد اولیه آن به حساب می‌آید. شاید فکر کردن به این که یک به در خورشت قرار دارد، تعجب‌بر‌انگیز باشد، اما تاثیر چشمگیری در خوشمزه شدن این غذا خواهد داشت.
گوشت گوسفند، به، شکر، پیاز، لپه خام، زعفران دم کرده، آبلیمو، زردچوبه، نمک و فلفل از مهم‌ترین مواد اولیه و موردنیاز طبخ قورمه به هستند که در کنار هم، یک غذای خوش رنگ و بو را تشکیل می‌دهند.

۶. اشکنه شیرازی

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز

یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین غذا‌های سنتی که در سراسر ایران با روش‌های مختلف، طبخ می‌شود، اشکنه نام دارد. این غذا در شیراز هم دستور پخت خاص خود را داشته و به اشکنه شیرازی شناخته می‌شود.
این غذا از مواد اولیه‌ای همانند شنبلیله، نعناع خشک، تخم مرغ، نمک و زردچوبه تهیه می‌شود؛ تخم مرغ را می‌توان تنها ماده اولیه برای تهیه تمام اشکنه‌ها در سراسر ایران دانست. این غذای سنتی شیراز برای کسانی که رژیم غذایی دارند، گزینه مناسبی به حساب می‌آید و معمولا در وعده شام به همراه یک نان داغ و تازه، صرف خواهد شد. بد نیست بدانید اشکنه شیرازی با نام آب پیازک هم شناخته می‌شود.

۷. کوفته هلو

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز

با این که نام کوفته با نام شهر تبریز گره خورده است، اما باید بدانید کوفته هلو هم یکی از غذا‌های سنتی خوشمزه شیراز است که طرفداران بسیار زیادی هم دارد. طعم فوق‌العاده و دلنشین کوفته شیرازی می‌تواند نظر هر گردشگری را به خود جلب کند.
هویج، پیاز، تخم مرغ، آرد نخودچی و گوشت چرخ کرده را می‌توان به عنوان مهم‌ترین مواد اولیه این کوفته معرفی کرد. به دلیل پیوند خوردن نام هلو با نام کوفته، ممکن است اینگونه برداشت شود که میوه هلو در این غذا وجود دارد، اما اثری از میوه هلو در این کوفته نیست. در حقیقت وجود نام هلو به دلیل شکل ظاهری کوفته و رنگ غذا است.

ظاهر بسیار دلنشین و عطر فوق‌العاده کوفته هلو می‌تواند دو عامل ترغیب شما برای میل کردن این غذای شیرازی باشد. میل کردن این غذای خوشمزه در کنار سالاد شیرازی، لذت‌بخش است. 

۸. لوبیا پلو شیرازی

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز
لوبیا پلو را می‌توان به عنوان یکی دیگر از غذا‌های سنتی شیراز معرفی کرد که طعم و عطر فوق‌العاده‌ای دارد. البته این غذا در بیشتر شهر‌های ایران تهیه می‌شود، اما تفاوت لوبیا پلو شیرازی را می‌توان استفاده از لوبیا چشم بلبلی به جای لوبیا سبز عنوان کرد.
این غذای سنتی شیراز در کنار لوبیا به گوشت و سبزیجات هم برای طبخ، وابسته است. به کارگیری این مواد اولیه به خوبی نشان می‌دهد که لوبیا پلو شیرازی، یکی از سالم‌ترین غذا‌های سنتی شیراز است. بد نیست بدانید استفاده از مرغ به جای گوشت هم در تهیه این غذا، مرسوم است و طعم لذیذی دارد.

لوبیا چشم بلبلی، گوشت یا مرغ، برنج، شوید، زعفران، نمک، فلفل و دارچین را می‌توان به عنوان مواد اولیه این غذای سنتی شیرازی معرفی کرد که هر کدام می‌توانند تاثیر زیادی در خوشمزه شدن غذا داشته باشند.

۹. آش سبزی

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز
یکی از غذا‌های سنتی شیراز را می‌توان آش سبزی دانست. آش سبزی شیراز به دلیل طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، محبوبیت زیادی میان گردشگران پیدا کرده است.
خوردن آش سبزی در وعده صبحانه بیشتر مرسوم است با این که آش سبزی در سراسر ایران تهیه می‌شود، اما آش سبزی شیراز محبوبیت و ویژگی‌های خاص خود را دارد. برنج، عدس، نخود، دارچین، گوشت، لوبیا سفید، تره، ترخون و شوید از مهم‌ترین مواد اولیه تهیه این آش هستند.

۱۰. کوفته سبزی شیرازی

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز
کوفته سبزی شیرازی را می‌توان به عنوان یکی دیگر از غذا‌های سنتی این شهر به حساب آورد که طعم و عطر دلنشین آن، فوق‌العاده است. این کوفته در مقایسه با سایر کوفته‌ها، اندازه بزرگ‌تری دارد. خوردن این غذای سنتی شیراز در کنار سبزیجات و نان داغ، واقعا لذت‌بخش است.
گوشت چرخ کرده، پیاز، نخود، ترخون، گشنیز، شوید، مرزه و تره از مهم‌ترین مواد اولیه به منظور تهیه این کوفته خوشمزه به حساب می‌آیند. این غذای سنتی شیراز برای کسانی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند، گزینه بسیار خوبی است.

۱۱. دمپختک

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز

دمپختک به عنوان یکی از غذا‌های نام آشنا و پر آوازه شیراز شناخته می‌شود که در سراسر ایران، طرفداران خاص خود را دارد. عدس، هویج، برنج، کلم پیچ، تره، جعفری، شوید، ریحان و ادویه‌جات از مهم‌ترین مواد اولیه برای طبخ این غذای سنتی شیراز هستند.
این غذای سنتی شیراز را می‌توان در تمام فصل‌های سال و به ویژه زمستان، طبخ کرد و از خوردن آن، لذت برد. 

۱۲. یخنی نخود

آشنایی با غذا‌های سنتی شیراز

یخنی نخود یا نخود پخته شده همان آبگوشت بوده که یکی از غذا‌های سنتی شیراز به شمار می‌رود. یخنی نخود از نخود، سیب‌زمینی، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می‌شود و طعم لذیذ آن، همیشه در یاد شما خواهد ماند.
این غذای سنتی شیراز را با نان داغ و سبزی خوردن میل کنید و لذت ببرید. تهیه این غذا کار سختی نیست و می‌توانید آن را در خانه خود هم به راحتی طبخ کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان؛ ادامه پیگیری‌ها برای دستگیری ضارب سوم
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
بازدید فعالان رسانه‌ای بین المللی از نمایشگاه هسته‌ای
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
جلسات صحن و کمیسیون‌های مجلس ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
ثبت جهانی دره خرم‌آباد گامی برای توسعه گردشگری در لرستان
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تقویم روز و اوقات شرعی دوشنبه ۳۰ تیر
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
غزه تنهاتر و مظلوم‌تر از همیشه
خرید تضمینی بیش از ۸۵ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار شمال غرب تبریز
ضرورت صرفه جویی در مصرف آب
تجلیل از خادمان و خدمتگزاران حسینی در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
موافقت با تشکیل کمیسیون مشترک سازمان ملی مهاجرت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی