• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۸۱۴۵
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۱:۴۷
بین الملل » تحلیلی
در گفتگو با پرس تی وی

عراقچی: هیچ گفتگوی مستقیم و غیرمستقیم با آمریکایی ها نداریم

رییس هیات کشورمان در نشست کمیسیون برجام تاکید کرد، ما هیچ گفتگویی با آمریکایی‌ها نداریم، حتی گفتگو‌های غیرمستقیم هم در دستور کار نیست. 

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، عباس عراقچی، رییس هیات کشورمان در نشست کمیسیون برجام در وین در گفتگو با شبکه تلویزیونی پرس تی وی تاکید کرد، ما هیچ گفتگویی با آمریکایی‌ها نداریم، حتی گفتگو‌های غیرمستقیم هم در دستور کار نیست. 

عباس عراقچی در ابتدا گفت: «دو کارگروه تخصصی گفتگو‌ها را بر سر دو موضوع مهم ادامه خواهند داد؛ نخست موضوع برداشتن تحریم‌های ضد ایرانی از سوی آمریکاست و دیگری بحث اقدام‌های هسته‌ای ایران. این گفتگو‌ها در سطح فنی برگزار می‌شود و تهیه فهرستی از اقدام‌هایی را در بر خواهد داشت که ایران و آمریکا قرار است انجام بدهند.»
عراقچی تاکید کرد هیچ فرایند گام به گامی در دستور کار نیست و قرار است در یک مرحله نهایی اتفاق بیافتد. همانگونه که ایران پیشتر گفته، اقدام‌های هسته‌ای خود را تنها زمانی متوقف می‌کند که همه تحریم‌ها برداشته شوند.
 
هیچ گفتگوی مستقیم و غیرمستقیم با آمریکایی ها نداریم
مذاکره کننده ارشد ایران در وین در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا موافقت کرده پیش از توقف اقدام‌های هسته‌ای ایران همه تحریم‌ها را بردارد یا خیر گفت: «آمریکا در این نشست حضور نداشت. آنچه که امروز اتفاق افتاد نشست کمیسیون مشترک برجام بود و آمریکا هم اکنون در برجام عضویت ندارد. از این رو ما هیچ گفتگویی با آمریکایی‌ها نداریم، حتی گفتگو‌های غیرمستقیم هم در دستور کار نیست. کاری که ما داریم انجام می‌دهیم گفتگو با اعضای برجام است که شاید بتوان آن را گروه ۱+۴ خواند. این گروه سپس با آمریکایی‌ها جداگانه گفتگو خواهد داشت. این موضوع به خودشان مربوط است و ما در آن حضور نداریم. ما تنها با گروه ۱+۴ گفتگو می‌کنیم؛ و بسیار روشن و صریح به آن‌ها گفته ایم موضع ما چیست.
 
آمریکائیها جدی نیستند
وی افزود: آنچه که آقای مالی (رابرت مالی‏، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران) گفته در حقیقت نشانه آن است که آن‌ها (آمریکا) جدی نیستند. زیرا آن‌ها بودند که برجام را ترک کرده و تحریم‌ها را (ضد ایران) تحمیل کردند. از این رو روشن است که اگر بخواهند به برجام بازگردند باید همه آن تحریم‌ها را بردارند. همه تحریم‌ها باید در یک گام برداشته شوند. این خواسته‌ای کاملا منطقی و عقلانی از سوی جمهوری اسلامی ایران است.
وی تاکید کرد: ما تنها زمانی به پایبندی کامل به تعهدات مان در برجام باز می‌گردیم که آمریکا همه تحریم‌ها را برداشته باشد؛ تحریم‌هایی که پس از ژانویه سال ۲۰۱۷ تحمیل شده‏، بازتحمیل شده یا با برچسب دیگری (ضد ایران) تحمیل شدند. ایران پس از راستی آزمایی برداشته شدن همه تحریم‌ها پاییندی کامل خود را به برجام از سر می‌گیرد. از این رو بار دیگر تصریح می‌کنیم که این موضع ماست. اما کاملا جدی هستیم.
عراقچی گفت: من آمده ام اینجا که کاری انجام بدهم، اما تردید دارم که طرف مقابل (آمریکا) هم جدیت داشته باشد. اگر آمریکایی‌ها جدی باشند باید این آمادگی را داشته باشند که همه تحریم‌هایی را که ضد ایران تحمیل یا بازتحمیل کرده اند بردارند؛ و پس از راستی آزمایی برداشته شدن همه‌ی تحریم‌ها ما مسلما پایبندی کامل خود را به برجام از سر می‌گیرم. اگر می‌خواستیم از زیر بار پایبندی کامل به تعهدات مان در برجام شانه خالی کنیم پیشتر این کار را می‌کردیم.
 
اگر آمریکائیها بخواهند به برجام بازگردند باید یکجا همه تحریم‌ها را بردارند
هنگامی که دولت پیشین آمریکا از برجام خارج شد ما هم می‌توانستیم توافق هسته‌ای را به کلی کنار بگذاریم. پس ما کاملا جدی هستیم و هیچ کس نمی‌تواند در حسن نیت ایران تردید کند. برجام هنوز هم زنده است تنها به این علت که ایران به تعهداتش پایبند بوده و بهای بسیار سنگینی برای این پایبندی پرداخت کرده است. مردم ما به علت تحریم‌هایی که آمریکا ضد ایران تحمیل کرده درد و رنج فراوانی متحمل شده اند و اکنون اگر آن‌ها (آمریکا) بخواهند برجام را جان تازه‌ای ببخشند و اگر بخواهند به برجام بازگردند باید یکجا همه تحریم‌ها را بردارند.»
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
هیچ علاقه‌ای به بازگشت گام به گام به برجام نداریم
عباس عراقچی در پاسخ به این پرسش که آیا سخنی از توقف غنی سازی ۲۰ درصد در ازای دریافت یک میلیارد دلار به میان آمده است یا خیر تاکید کرد اگر چنین پیشنهاد از سوی هر کسی مطرح شده باشد پیشنهادی مسخره است. همانگونه که بار‌ها و بار‌ها تصریح کرده ایم ما هیچ علاقه‌ای به بازگشت گام به گام به برجام نداریم و پیشنهاد‌هایی از این دست، هرگز عملی نخواهند شد. آنچه که ما هم اکنون بر سر آن به توافق رسیده ایم اقدام‌هایی است که آمریکا باید در یک گام انجام بدهد و اقدام‌هایی که ایران پس از راستی آزمایی (اقدام‌های آمریکا) و در عوض آن باید انجام بدهد. هنگامی که این دو فهرست از اقدام‌ها به نتیجه رسید آنگاه می‌توانیم از پایبندی کامل هر دو طرف به تعهدات شان در برجام سخن بگوییم. پس چنین پیشنهاد‌هایی هرگز عملی نخواهد شد و فکر نمی‌کنم ارزش داشته باشد که وقت مان را برای چنین پیشنهاد‌هایی هدر بدهیم.
 
پیش از رسیدن به نتیجه، هیچ تغییری در سیاست‌های ما اتفاق نخواهد افتاد
عراقچی در پاسخ به این پرسش که آیا پس از این گفتگو‌ها در فعالیت‌های هسته‌ای ایران تغییر اتفاق خواهد افتاد یا خیر نیز گفت: خیر پیش از رسیدن به نتیجه، هیچ تغییری در سیاست‌های ما اتفاق نخواهد افتاد.
وی تاکید کرد میزان غنی سازی ۲۰ درصد از سوی ایران نیز تغییر نخواهد کرد و افزود آنچه که در زمینه غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم و یا هر فعالیت هسته‌ای دیگری در کشورمان انجام می‌شود بر پایه نیاز‌های کشور است و این فعالیت‌ها را سازمان انرژی اتمی ایران برنامه ریزی و تصمیم گیری می‌کند. پیش از بازگشت کامل آمریکا به برجام هیچ تغییری در سیاست‌های ما اتفاق نخواهد افتاد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
خیلی زود است بگوییم گفتگو‌ها موفقیت آمیز بود
عراقچی گفت فکر می‌کنم گفتگو‌ها سازنده بود و در مسیر درست قرار داشت. خیلی زود است که بگوییم گفتگو‌ها موفقیت آمیز بود. این را پس از پایان یافتن کار کارگروهها می‌توان ارزیابی کرد. البته ما امیدواریم و اگر امید نداشتیم اینجا نمی‌آمدیم. ما بر پایه سیاست‌ها و دستورالعمل‌های خودمان گام بر می‌داریم و اگر طرف مقابل بتواند نیاز‌های ما را برآورده سازد آنگاه می‌توانیم بگوییم گفتگو‌ها موفقیت آمیز بوده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آبان ۱۴۰۴)
چالش دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد شیعیان دو روی سکه انتخابات پیش‌روی عراق
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)