• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۷۰۰۲۶
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۷
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

شناسایی ۱۵ محوطه سنگ‌نگاره‌های نقوش صخره‌ای در مشگین‌شهر

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مشگین‌شهر: پارسال بیش از ۱۵ محوطه سنگ نگاره‌های نقوش صخره‌ای شهرستان مشگین‌شهر شناسایی و مستندنگاری شد.

شناسایی ۱۵ محوطه سنگ‌نگاره‌های نقوش صخره‌ای در مشگین‌شهربه گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، آقای ایمانعلی ایمانی صبح امروز ۱۹ فروردین در تشریح فعالیت‌های این اداره در حوزه میراث‌فرهنگی اظهار کرد: «از جمله اقدامات در این بخش در سال گذشته عملیات هیدروگرافی دریاچه قله سبلان برای اولین بار در سطح جهان به منظور ثبت در فهرست آثار فرهنگی و طبیعی یونسکو با مشارکت سازمان جغرافیایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح بود.»

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مشگین‌شهر با اشاره به کاوش قیزل قیه احمدبیگلو در محدوده سد احمدبیگلو در سه نقطه مجزا برای نجات‌بخشی آثار تاریخی و فرهنگی بیان کرد: «در حوزه مرمت نیز اقدامات مرمتی در بنا‌های تاریخی کهنه‌قلعه، سردابه شیخ حیدر و محوطه باستانی شهر یری انجام شده است.»

او بررسی و شناسایی بیش از ۷۰ مورد آثار تاریخی و فرهنگی، پژوهش، تحقیق و بررسی ۳۰ قابلیت آثار ملموس و ناملموس و پرونده‌سازی و مستندنگاری جهت ثبت در فهرست آثار ملی و بررسی، شناسایی و مستندنگاری بیش از ۱۵ محوطه سنگ نگاره‌های نقوش صخره‌ای شهرستان را از دیگر اقدامات سال گذشته عنوان کرد.

آقای ایمانی افزود: «تشکیل انجمن میراث‌فرهنگی و انتخاب و ابلاغ حکم به میراث‌بانان افتخاری در بخش‌های مشگین شرقی، مرکزی، مرادلو، قصابه و ارشق، تشکیل گشت تلفیقی با نیروی انتظامی شهرستان، سرکشی و بازدید از آثار تاریخی و فرهنگی به تعداد بیش از یک هزار و ۴۰۰ مورد، دستگیری بیش از ۱۰ نفر حفار غیرمجاز با همکاری و هماهنگی مقام قضایی و نیروی انتظامی و اجرای بیش از صد مورد برنامه پیشگیری قبل از وقوع جرم بر علیه میراث‌فرهنگی نیز در سال گذشته انجام شده است.»

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مشگین‌شهر با اشاره به کشف و ضبط سه مورد فلزیاب و ادوات حفاری غیرمجاز با هماهنگی نیروی انتظامی عنوان کرد: «هماهنگی و همکاری با تشکل‌های مردم نهاد به منظور فرهنگسازی محیطی برای حفظ و حراست ازآثار تاریخی و فرهنگی، ۲۳ متر دیوارکشی در قسمتی از کهنه قلعه، اجرای بلوکاژ، عایق‌کاری رطوبتی، تاسیسات الکتریکی و مکانیکی، کاشی‌کاری، نازک‌کاری و نصب در و پنجره نمازخانه و سرویس بهداشتی در حال اجرای شهر یری و نصب و تکمیل سازه فلزی پوشش محوطه سنگ افراشته‌ها در این محوطه نیز از جمله اقدامات بوده است.»

او اجرای نمای طبقه همکف و قسمتی از نمای طبقه اول سمت حیاط ساختمان موزه باستان‌شناسی، مرمت و احیای قسمتی از ضلع شمالی کاروانسرای قانلی بولاغ، مکاتبه با شبکه بهداشت و درمان برای تملک ضلع جنوبی کهنه‌قلعه، مذاکرات شفاهی با مالکان حمام عدل جهت تملک و ساماندهی آن و تعیین تکلیف ساختمان تجاری و مسکونی شهید باکری به تعداد ۱۱ قطعه و حل مشکل چندین ساله را از دیگر اقدامات برشمرد.

آقای ایمانی افزود: «جذب اعتبار ۱۰ میلیارد ریالی از محل اعتبارات بازآفرینی شهری و اجرای پارک تاریخی و فرهنگی کهنه قلعه، کشف ۱۲ قلم اشیای حاصله از کشفیات تصادفی، کشف ۲۵۷ قلم اشیای حاصله از کاوش‌های علمی در محدوده سد احمدبیگلو، ساماندهی و ثبت ۳۰۰ قلم از اشیای منقول تاریخی و فرهنگی در سیستم جام و ویرایش و تکمیل شناسنامه‌های ۲۰۰ قلم اموال منقول فرهنگی و تاریخی در این مدت انجام شد.»

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مشگین‌شهر از ارائه ۱۲ فقره پرونده پس از تهیه، تنظیم برای رسیدگی به مرجع قضائی، اخذ ۱۱ فقره اسناد ثبتی زمین‌های باکری، برگزاری مزایده و فروش زمین‌های اداره واقع در خیابان باکری و اخذ سند، تغییر کاربری و مزایده و فروش ساختمان صنایع‌دستی روستای قوشه در سال گذشته خبر داد.

او با اشاره به پیگیری اسناد ثبتی مجموعه تاریخی فرهنگی بقعه شیخ حیدر و انجام مزایده در دو نوبت برای واگذاری واحد‌های تجاری به اجاره اشخاص اظهار کرد: «دفاع از دو پرونده حقوقی مورد دعوی اداره منابع طبیعی با تنظیم و تبادل لوایح دفاعی و ... که منجر به دو دعوی یک فقره از آنان و محکومیت در پرونده دیگر شد، نیز انجام شده است.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکست تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
جام جهانی شطرنج، صعود مقصودلو به دور چهارم
شاهمیری: داوران زن ایران از نظر دانش و تکنولوژی از مردان جلوتر هستند
تماشای پاییز هزار رنگ در لرستان
کشف ۳۸ دستگاه ماینر در شادگان
دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» کلید خورد
شناسایی ظرفیت‌ها و چالش‌های پیش‌رو در راستای توسعه روستا‌ها
باختی دیگر برای داماش گیلان اینبار در برابر مس شهربابک
ترکیه سومین قربانی تیم ملی در ریاض/ تداوم صدرنشینی شاگردان اکبری
ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی لرستان برای مبارزه با مواد مخدر
فراخوان ٢۶ بازیکن فوتبال کشورمان برای حضور در رقابت های العین امارات
ادامه کار ساخت سد ماندگان وزیر نیرو را به مجلس کشاند
شعبان‌خمسه: تیم قزاقستان قدرتمند بود
انتصاب قائم مقام صداوسیمای مرکز خلیج فارس
تاکید استاندار خوزستان بر لزوم آسیب‌شناسی موانع تولید در استان
نیمکت‌های امید؛ از وام دانشجویی تا درخشش دانش‌آموزان قزوینی در نوبل ایرانی
ماده ۱۸ و ۱۳ قانون آموزش و پرورش نیاز به اصلاح دارد
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
مهرصادقی رئیس کنفدراسیون اسکی روی آب آسیا شد
سرمای شبانه همچنان تداوم دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)