• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۷۵۴۱۱
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۹
چهارمحال و بختیاری » اجتماعی
گزارش مکتوب:

"مارکده" دروازه ای به سرزمین آکواریوم‌های شیشه‌ای

روستای"مارکده" دروازه ای به سرزمین آکواریوم‌های شیشه‌ای چهارمحال و بختیاری است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز چهارمحال و بختیاری، مارکده یکی از روستا‌های ساحلی و تاریخی کشور است که جانمایی آن بر روی زمین به گونه‌ای است که رودخانه زاینده رود دور آن می‌چرخد.
این روستا از ظرفیت داشتن رودخانه، باغات گسترده میوه بسیار و... برخوردار است، باغاتی که این روز‌ها در گذر از خشکسالی‌های پی درپی ماهیت دیگری یافته اند و گاه این تغییر رویه موجب ایجاد فرصت‌های اقتصادی نوین‌تر با درآمدزایی بیشتری شده است؛ و حالا آقای شاهسون یکی از اهالی خوش ذوق مارکده‌ای با ابتکاری در باغ کوچکش راهی بزرگ برای ایجاد سرزمین آکواریوم‌های شیشه‌ای را آغاز کرده است.  
عباس شاهسون ۵۲ ساله درروستای مارکده در ۴۵ کیلومتری مرکز استان چهارمحال وبختیاری ودرشهرستان سامان، تنها ۲۰۰ مترمربع از باغی که درسال‌های کم آبی درختانش دیگر بارمیوه سال‌های قبل را ندارد را برای این کار انتخاب ودرهمین باغ بزرگترین مزرعه پرورش ماهیان زینتی استان را راه اندازی کرده است.

شاهسون می‌گوید: آب اندکی که برای درختان جوابگو نیست می‌تواند شیشه‌های آکواریوم را جان ببخشد ودردل روستا ماهیانی پرورش داده که زینت خانه‌ها شده است.   گزارش مکتوب:
وی در ۲ سال تلاش شبانه روزی دهمین وبزرگترین مزرعه پرورش ماهیان زینتی استان را با یک ونیم میلیارد تومان راه اندازی کرده است مزرعه‌ای که مشتریانی از سراسر کشور متقاضی ماهی هایش شده اند به طوریکه پاسخگویی به مشتریان و درخواستهایشان، رونق کسب شبانه روزی وی و کارگرانش شده است.    

پروش ماهیان زینتی ظرفیت جدید توسعه وسرمایه گذاری
چهارمحال وبختیاری سالهاست درزمینه ماهیان سردابی با ظرفیت سالانه ۲۴ هزار تن رکورددارتولید این محصول در کشوراست وحالا عباس شاهسون با راه اندازی بزرگترین مزرعه پرورش ماهیان زینتی درتلاش است تا برای توسعه ۲۲ روستای حاشیه زاینده رود دراین شهرستان اشتغالی نوین درسال‌های کم آبی ایجاد ودرآمدی دیگر را درکنار تولید محصولات باغی برای هم ولایتی هایش فراهم کند.

پروش ماهیان زینتی ظرفیت جدید توسعه وسرمایه گذاری دراستان است که با ورود سرمایه گذاران محلی آغاز شده است. معاون شیلات استان هم می‌گوید:با توجه به اینکه روستا‌های حاشیه زاینده رود درشهرستان سامان با وجود باغات بادام وگردو وچشم انداز‌های طبیعی زیبا ازجمله قطب‌های گردشگری استان هستند حالا با ایجاد بزرگترین مزرعه پروش ماهیان زینتی درروستای مارکده انگیزه توسعه این مزارع در این روستا‌ها شدت گرفته است.    

آقای احمدی پیش بینی کرد:تا دوسال آینده پروش ماهیان زینتی در این منطقه هم به یکی دیگر از ظرفیت‌های سرمایه گذاری تبدیل شود.
عباس شاهسون معتقد است، امکان راه اندازی در فضای کم، بازگشت سریع سرمایه، ارزش افزوده بالا، تنوع رنگ ونوع این ماهیان انگیزه اصلی سرمایه گذاران برای راه اندازی این مزرعه است.
به گفته‌ی مدیرشیلات چهارمحال وبختیاری گرچه مزرعه آقای شاهسون دهمین مزرعه پرورش ماهی دراین استان است، اما ازجمله طرح‌های اقتصاد مقاومتی است که تولید این ماهیان را به ۵۰۰ هزار قطعه رسانده است.
دکتر کریمی گفت: با راه اندازی این مزرعه پرورش ماهیان زینتی ۲۵ درصد افزایش یافته است و ۹۰ درصد این ماهیان به استان‌های اصفهان، تهران وکرج صادرمی شود.
وی می‌گوید: وجود آب‌های شیرین و اقلیم مناسب استان فرصت سرمایه گذاری جدیدی است که درپرورش ماهیان سردابی فراهم شده است وهم اکنون سالانه بیش از ۵ میلیارد تومان برای استان درآمد دارد.
وی افزود: گرچه چهارمحال وبختیاری درتولید ماهیان سردابی باتولید سالانه ۲۴۰۰ تن رتبه اول کشوررا دارد، اما در زمینه پرورش ماهیان زینتی هم دراستان سرعت روبه افزایش است.

جهش تولید ماهیان زینتی درسال جدید
براساس آخرین آمارسازمان جهادکشاورزی در۹ماهه پارسال یک میلیون و ششصد هزار دلار ازمحل فروش ماهیان زینتی عاید کشورمان شده است که به کشور‌های عراق، ترکیه، امارات متحده عربی، آذربایجان، ارمنستان واقلیم کردستان صادرشده است وپیش بینی می‌شود درآمد ارزی ازاین محل به دومیلیون دلاربرسد.
به گفته‌ی رئیس گروه ماهیان زینتی شیلات کشور ازآنجایی که افزایش کارایی از منابع آبی دردسترس، ازاولویت‌های سازمان شیلات ایران است، باراه اندازی شهرک‌های جدید تولید ماهیان زینتی درسال جدید به ۴۰۰ میلیون قطعه خواهد رسید. 
رحمانی می‌گوید با زیرساخت‌های ایجاد شده ازسال‌های گذشته برای تولید ماهیان زینتی درکشور وبا افزایش ده درصدی سالانه تولید این ماهیان قطعا کشورمان باجهش تولید درسال جاری روبروخواهد بود وجایگاهی در جهان به خود اختصاص خواهد داد.
رئیس گروه ماهیان زینتی سازمان شیلات ایران می‌گوید: هم اکنون در ۱۶۰۰ واحد پرورش ماهیان زینتی کشور ۲۶۷ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی تولید می‌شود.
علیرضا رحمانی افزود: هزینه تولید ماهیان زینتی در کشور نسبت به سایراستخر‌های پرورش ماهی کمتراست وبیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد مصرف این ماهیان بازارداخلی است.
وی افزایش نرخ ارز، فاصله هوایی ۵ ساعته ایران با اروپا وکاهش هزینه‌های حمل ونقل را ازجمله دلایل استقبال تولید کنند گان به صادرات ماهیان زینتی برشمرد.
رحمانی گفت: هم اکنون استان‌های اصفهان، تهران، گیلان، قزوین و البرز رتبه اول تا پنجم را درتولید ماهیان زینتی دارند که ۳۵ درصد این تولیدات ازمشاغل خانگی است.

ضرورت حمایت ازاین صنعت نوپا
هر چند بهره مندی از ظرفیت‌های طبیعی در راستای توسعه اقتصادی یک هنر مدیریتی برای مردم و کشور‌ها به شمار می‌رود، اما این هدف با همت و پشتکار مردم به عنوان بخش خصوصی در کنار حمایت بی وقفه بخش دولتی محقق می‌شود و این موضوع لزوم حمایت از کسب و کار‌های نوین را بیش از پیش ضروری می‌سازد.  
حمایت‌هایی که تولید کنندگان بخش خصوصی آن را به تجربه لمس کرده اند.
به عنوان نمونه ابوالفضل پنجی ازدیگر تولید کنندگان ماهی زینتی در تهران معتقد است: درآمدماهیان زینتی درکشور‌هایی همچون تایلند، مالزی وچین به میزان فروش نفت ایران است وحمایت ازاین صنعت در ایران می‌تواند افق روشنی برای ارزآوری در کشور باشد.
پنجی می‌گوید:این ارزآوری جدا ازدرآمد ناشی ازلوازم جانبی صنعت پرورش ماهیان زینتی است که تولیدکنندگان را بهره مند می‌کند.
وی می‌گوید:هرچندشیوع کرونا دریک سال اخیرتولید را بامشکل خرید مواجه کرده، اما حمایت جدی ترمسئولان برای سرپانگه داشتن این استخر‌ها به طورقطع موثرخواهد بود.  
رضا علی اکبری یکی ازتولید کنندگان ماهیان زینتی کاشان می‌گوید: باانتشار شایعاتی درمورد ماهیان زینتی در فضای مجازی فروش این محصول درکشور کاهش یافته واین درحالی است که هزینه‌هایی مثل بیمه کارگران، اجاره بهای استخر، افزایش هزینه حامل‌های انرژی وآب کمر تولید کننده را شکسته است.
واین دغدغه‌های تولیدکنندگان ضرورت حمایت از این صنعت نوپار ار ضروری ساخته است.

آمده است تا بماند:
با وجودسفید وسیاهی‌هایی که امروزصنعت تولید ماهیان زینتی در کشور دارد، اما افراد بسیاری همچون "عباس شاهسون" بااشراف به این وضعیت ترجیح داده اند سرمایه‌های اندک خودرا درروستای محل سکونتشان هزینه کند و عزم خودرا جزم کرده اند تا تولید ماهیان زینتی را نه تنها در روستای "مارکده" که درخانه به خانه روستا‌های شهرستان و استانشان توسعه دهد واین بار در کنارقطب تولید ماهیان سردابی، سرزمین آکواریوم‌های شیشه‌ای ماهی‌های زینتی را داشته باشندتادر کنار دیگر جاذبه‌های گردشگری و اقتصادی توانمندی دیگری را نشان دهند و شیرینی این موفقیت را در جیب هم ولایتی هایش گذاشته و طعم خوش درآمد این ماهیان رابچشند.
روستای مارکده درفاصله ۴۵ کیلومتری مرکز استان (شهرکرد) ودرشهرستان سامان قراردارد.
نویسنده: محبوبه السادات امیری
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعمال تغییرات جدید در نظام مالیات بر ارزش افزوده از اول دی
فیلم نوجوانانه «میان صخره‌ها و ابرها» امروز در شبکه امید
احیای باغ های نظرآباد کلید خورد
تأکید اندونزی بر توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه با ایران
نجات جان ۲ شهروند از آتش سوزی منزل متروکه در مشهد 
توقیف ۲۶ دستگاه خودرو متخلف در ایلام
حقوق کارگران و کارمندان متناسب با تورم افزایش یابد
تجليل از ورزشکاران مدال آور استان در مسابقات جهانی و آسيايی
جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم
رونمایی از نخستین تلویزیون روستایی در اصفهان
راهبرد اصلی بنیاد شهید پرهیز از تصدی‌گری باشد
صادرات ۴ میلیارد دلاری از مرز‌های آذربایجان غربی
پسروی دریای خزر تهدیدی برای آینده زیست‌محیطی مازندران است
آغاز نخستین رویداد «ماراتن بازی‌سازی ایران» در دانشگاه اصفهان
کشف محموله ۲۵۰ میلیارد ریالی قاچاق در بانه
نجات جان چند خانواده عشایری در مناطق عشایری جبالبارز جیرفت
کمک ۳۰۳ میلیارد تومانی خیران به جمعیت هلال احمر
عمر کوتاه هوای پاک با هجوم آلاینده‌ها
رسیدگی ۸۷ درصدی به پرونده‌های قاچاق تعزیرات حکومتی
کمینه و بیشینه دمای سوم دی ماه در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۹ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۴ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)