• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۷۸۴۴۷
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۷
اقتصادی » مسکن

نکات کلیدی برای درج اطلاعات در سامانه املاک

تمام سرپرستان خانوار و تمامی مالکین واحد‌های مسکونی مکلف هستند که اطلاعات محل سکونت و املاک تحت مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، در اجرای «ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم» مصوب پنجم آذر ۹۹ مجلس شورای اسلامی لازم است تمام سرپرستان خانوار اطلاعات سکونتی خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند.

 

نکات کلیدی برای درج اطلاعات در سامانه املاک


تمام سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی، مالک و مستاجر و تمامی مالکین واحد‌های مسکونی مکلف هستند که اطلاعات محل سکونت و املاک تحت مالکیت خود با مالکیت‌های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی را طی مدت دو ماه از تاریخ ۱۹ فروردین تا ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ در سامانه املاک و اسکان درج کنند.
زمان‌بندی برای درج اطلاعات سکونتی و ملکی بر اساس آخرین رقم کد ملی بوده و از بازه ۱۰ اردیبهشت تا ۱۹ خرداد امکان بارگذاری و تکمیل اطلاعات برای تمام کد‌های ملی جا مانده فراهم است.
برای ایجاد سهولت در خوداظهاری افراد در سامانه ملی املاک و اسکان کشور، اپلیکیشن (برنامه کاربردی) این سامانه به آدرس https://amlak.mrud.ir/amlak.apk برای گوشی‌های دارای سیستم عامل اندروید فعال است و افراد می‌توانند برای استفاده، برنامه را دانلود کرده و در تلفن همراه خود نصب کنند.
همچنین دارندگان سیستم عامل ios می‌توانند از طریق مرورگر سافاری خود به سایت املاک و اسکان به نشانی https://amlak.mrud.ir/authenticate مراجعه و از طریق گزینه Add to Homescreen نسخه وب اپلیکیشن سامانه را بر روی گوشی خود نصب کنید.
در این نوشتار به برخی از نکات کلیدی اشاره می‌شود که لازم است سرپرستان خانوار در زمان مراجعه به سامانه ملی املاک و اسکان به آن توجه کنند.
**  بهتر است سرپرستان خانوار در هنگام مراجعه به سامانه از مرورگر‌های به روز Google Chrome یا Mozilla Firefox برای ورود استفاده کنند

**  در هنگام مراجعه به سامانه مشخصات ملک با کلیک کردن روی گزینه افزودن ملک ثبت می‌شود.

**  در صورت تغییر وضعیت سکونت ملک تغییر در قسمت املاک تحت مالکیت در کنار ردیف ملک خود روی گزینه ثبت یا تغییر ساکن کلیک کرده و وضعیت جدید سکونت ملک خود را ثبت کنید.

**  لازم است افرادی که اقامتگاه خود را در سامانه نمی‌بینند در قسمت اقامتگاه‌ها روی گزینه افزودن اقامتگاه کلیک کرده و مشخصات آن را ثبت کنید.

**  در این بین افرادی که می‌خواهند اقامتگاه خود را تغییر دهند باید در قسمت اقامتگاه‌ها در کنار ردیف اقامتگاه قبلی خود روی گزینه اتمام سکونت کلیک کرده و تاریخ پایان سکونت در آن را درج کنند سپس مشخصات اقامتگاه جدید خود را ثبت کنید.

**  افرادی که بیش از ۵ واحد مسکونی خالی دارند مهم نیست که واحد‌های مسکونی در یک شهر باشد یا در شهر‌های مختلف، به هر حال در صورتی که مالک بیش از ۵ واحد مسکونی خالی باشد، مشمول مالیات دو برابری می‌شود.

**  اگر ۱۲۰ روز واحد مسکونی خالی و در اختیار یک مالک باشد که اقامتگاه دیگری دارد، مشمول مالیات می‌شود.

**  فرسودگی، ملاک عدم شمولیت در مالیات نیست و به هر حال ملک مشمول مالیات خانه خالی می‌شود.

**  بعد از آنکه مالک اخطار مربوط به مشمول مالیات بودن خانه‌های خالی را دریافت کرد باید به سامانه ملی املاک و اسکان برای خوداظهاری مراجعه کند.

**  لازم به ذکر است که واحد‌های مسکونی واقع در تمام شهر‌های زیر یکصدهزار نفر جمعیت و روستا‌های کشور که هریک از مالک یا بهره ‌بردار آن‌ها در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد در حکم خانه خالی تلقی شده و مشمول جریمه‌ای معادل بیست درصد مالیات سال اول موضوع ماده (۵۴ مکرر) قانون مالیات‌های مستقیم و واحد‌های مسکونی واقع در شهر‌های بالای یکصدهزار نفر جمعیت که هریک از مالک یا بهره ‌بردار آن‌ها در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت نشده باشد، در حکم خانه خالی موضوع ماده (۵۴ مکرر) این قانون محسوب می‌شوند.

 

نکات کلیدی برای درج اطلاعات در سامانه املاک


طرح املاک و اسکان، نخستين گام در ساماندهی بازار مسکن
محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد طرح املاک و اسکان نخستين گام در ساماندهی بازار مسکن و شناسایی محل استقرار ساکنان است و دریافت مالیات در این طرح در زمره اهداف اصلی نیست.
به گفته این مقام مسئول درصورتی‌که فرد از ثبت اطلاعات خود خوداری کند و یا اطلاعات خود را به‌صورت نادرست وارد کنند مطابق قانون مشمول دریافت مالیات از خانه‌های خالی خواهد شد.
محمودزاده گفته است موارد استثنا ثبت‌نام در سامانه املاک وجود دارد و بخشی نیز برای درج این اطلاعات در نظر گرفته‌شده است و این اطمینان خاطر به مردم داده خواهد شد که موارد ذکر شده به طور کامل رسیدگی می‌شود.
البته با وجود اطلاع رسانی‌های بسیار در زمینه ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان هنوز هم بسیاری از مالکان و بهره برداران برای ثبت اطلاعات خود دچار سردرگمی هستند و در این بین برخی از افراد نیز برای ثبت اینترنتی اطلاعات خود به دلیل عدم دسترسی یا نداشتن سواد کافی با مشکلاتی روبرو هستند که لازم است تمهیداتی از سوی وزارت راه و شهرسازی برای این دسته از افراد اندیشیده شود چرا که با اتمام زمان ثبت نام، درج نکردن اطلاعات ملک افراد در محموعه خانه‌های خالی تلقی و مشمول مالیات می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت چغندر قند در بن
قدردانی از همیاران گاز در گیلان
فردا چه پیامی روی گوشی‌های تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
برگزاری یادواره شهدای روستای جنت‌آباد بخش مرکزی قم
پیگیری درخواست‌ها و مشکلات مردم شهر‌ها و بخش‌های استان قم
ورود سامانه بارشی به کردستان
سومین نشان شهسواری و دومین طلای کاپیتان در بازی‌های همبستگی اسلامی
اقتدار پهپاد ایرانی
ارسالی‌ های شما به با مخاطبان در بیست و دوم آبان ماه
کشاورزی باید از تولید معیشتی به تولید اقتصادی تغییر مسیر دهد
تساوی نماینده فوتبال استان در لیگ دسته ۳ کشور
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
ناوگان حمل نقل عمومی شهر زنجان زیر ذره بین خبر
پنجمین قهرمانی متوالی مردان ایران در والیبال بازی‌های همبستگی اسلامی
برگزاری شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان کردستان
مقصودلو از جام جهانی شطرنج حذف شد
با نخبگان، از زنجان به خراسان جنوبی
جمع‌آوری تله‌های زنده‌گیری پرندگان شکاری در پارک ملی بوجاق
ارائه خدمات بهداشتی و درمانی رایگان در روستای یوسفکند مهاباد
آلودگی‌های ناشی از جنگ تهدیدی جدی برای مردم افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
جشنواره انار شیراز در تقویم گردشگری ثبت می‌شود
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)