• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۸۰۶۸۴
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰
اجتماعی » محیط زیست

سرعت حرکت یخچال‌های طبیعی در آلاسکا ۱۰۰ برابر شده!

به گفته محققان، یخچال‌های طبیعی آلاسکا اینک با سرعتی ۵۰ تا ۱۰۰ برابر سرعت معمول خود در حال حرکت هستند.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ به گفته محققان، یخچال‌های طبیعی آلاسکا اینک با سرعتی ۵۰ تا ۱۰۰ برابر سرعت معمول خود در حال حرکت هستند.

خلبانی که بر فراز این منطقه در حال پرواز بوده، به اداره پارک ملی امریکا درباره تغییرات شگرف توپوگرافی یخچال مولدرو در پارک ملی دنالی، گزارش داده است. اداره پارک ملی، با بررسی‌های بیشتر مشاهدات وی را تائید کرده است.

جونی کینگزلیک، استادیار علوم محیطی در دانشگاه کلمبیا، به گیزمودو گفت که حرکت یخچال‌ها «واقعا اتفاق شگفتی» است و «برای دهه‌ها، زمین‌شناسان را مبهوت خود کرده است.»

یخچال‌های طبیعی حرکت آهسته‌ای دارند، به طوری که در زبان انگلیسی، کلمه «یخچال‌وار» (glacial)، با واژه «آهسته» مترادف است. یخچال‌ها فقط چند میلی‌متر در روز حرکت می‌کنند. با این حال، بعضی از یخچال‌ها مانند آن‌هایی که در آلاسکا و مناطقی از تبت واقع شده‌اند، گاهی «سریع» حرکت می‌کنند؛ حرکت سریع، با بیش از ۱۰ برابر سرعت عادی تعریف می‌شود.

 

سرعت حرکت یخچال‌های طبیعی در آلاسکا ۱۰۰ برابر شده!
آقای کینگزلیک گفت: «حرکت بسیار آهسته است و ناگهان سرعت می‌گیرد و این امر باعث می‌شود یخچال در ارتفاعات بالاتر نازک شود و سپس، یخ به سمت ارتفاعات پایین حرکت می‌کند؛ بعد، سرعت کاهش می‌یابد و یخ در ارتفاعات پایین شروع به ذوب شدن می‌کند و یخ‌های ارتفاع بالاتر ضخیم می‌شوند و این چرخه تکرار می‌شود. این یک پدیده دیدنی است.»

آخرین حرکت سریع یخچال طبیعی مولدرو، در دهه ۱۹۵۰ میلادی و با یک جابه‌جایی شش و نیم کیلومتری در عرض چند ماه، اتفاق افتاد.

چنین حرکتی می‌تواند برای انسان‌هایی که در منطقه زندگی می‌کنند و یا در حال سفر به آنجا هستند، اختلال ایجاد کند. اداره پارک ملی امریکا اعلام کرده است که مسیر دسترسی تا بالای قله دنالی که از یخچال طبیعی عبور می‌کند، به دلیل حرکت آن و تغییرات ناشی از مسیر، خطرناک شده است.

به گفته کریس پالم، خلبانی که اولین بار تحولات اخیر را مشاهده کرد، یخچال‌های طبیعی دنالی اکنون شکاف‌هایی پوشیده از برف دارد که می‌تواند برای کوهنوردانی که می‌خواهند به قله دنالی برسند، مهلک باشد.

آقای پالم به آنچوریج دیلی نیوز گفت: «هنگام تماشای یخچال، متوجه شدم که دسترسی به آن دیگر امن نیست. یخچال، شکاف‌های عمیق برداشته و تکه‌تکه شده است.»

این که تغییرات آب‌وهوایی در سرعت بخشیدن به حرکت یخچال‌ها نقش داشته باشد، جای تعجب ندارد.

یکی از بارزترین موارد حرکت سریع یخچال ناشی از آب‌وهوا، در سال ۲۰۰۲ رخ داد؛ زمانی که یک یخچال طبیعی در روسیه در عرض شش دقیقه، ۱۷.۷ کیلومتر حرکت کرد و به سرعت ۲۴۱ کیلومتر در ساعت رسید. این یخچال بر روستایی سقوط کرد و باعث کشته شدن ۱۰۰ نفر شد.

این حادثه، خلق یک واژه جدید برای توصیف حرکت یخچال‌ها را هم در پی داشت: «روند آواری-یخچالی» (glacier-debris flow).

حرکت یخچال‌های طبیعی مولدرو به تغییرات آب‌وهوایی مربوط نیست. محققان معتقدند که حرکت آن، بیشتر تحت تاثیر تغییر در ارتفاع یخچال و تغییر دینامیک آب در داخل یخچال است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایش عشق به ایران در روستاهای استان سمنان
نصرتی مربی ذوب‌آهن شد
حضور باشکوه مردم گنبدکاووس در راهپیمایی ۲۲ بهمن
کرج جای سوزن انداختن نبود
حضور پرشور مردم خراسان رضوی در راهپیمایی ۲۲ بهمن
آذربایجان غربی؛ حضور مقتدر ملت پیروز در چهل‌وهفتمین سالروز انقلاب اسلامی
انسجام ملی، مهم‌ترین عامل بازدارنده در برابر تهدیدات خارجی است
بازدید وزیر دادگستری از چند واحد صنفی پس از حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
اخبار کوتاه کهگیلویه و بویراحمد
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
قدردانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از حضور حماسی هرمزگانی‌ها
بصیرت ملت، مایه شکست و ناامیدی دشمنان
حضور متفاوت مادران همدانی در جشن انقلاب
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در بندرعباس؛ مردم در بزنگاه‌ها متحدتر از همیشه هستند
جلوه های شکوه انقلاب اسلامی در راهپیمایی مردم گرگان از آسمان
آموزش صنایع‌دستی با بهره‌گیری از اساتید پیشکسوت در فارس
حضور پرشکوه روستاییان مازندران در راهپیمایی ۲۲ بهمن
اشتغالزایی و توسعه اقتصادی مهمترین هدف واگذاری اراضی ملی
مردم در ۲۲ بهمن با عشق آمدند و با مطالبه‌گری بازگشتند
شکوه حضور قزوینی ها در قاب تصویر جشن انقلاب، ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)