• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۸۱۱۱۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۴
فارس » اجتماعی
گزارش مکتوب ...

همه به خط برای محیط زیست

شکارچیان در جنوب فارس برای حمایت از محیط زیست تفنگ شکارشان را بوسیدند و به صف دوستداران محیط زیست پیوستند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، از شیراز ۳۸۰ کیلومتر راه داشتیم. به جنوب فارس می‌رویم.
تابلو شهر رنگ و رو رفته است به زور باید خواند: عَلامرودشت

همه به خط برای محیط زیست
از اهالی سراغ آقای میر راگرفتیم. او در منطقه شکار ممنوع کوه هوا بود.
او را در حالی که دوشادوش محیط بانان از پایِش برمی گشت پیدا کردیم.
برای این که منطقه را نشانم بدهد سر از پا نمی‌شناسد؛ می‌گوید: اینجا پر از کل، بز، قوچ، میش و پازن است..
گله‌های قوچ، میش، بز و پازن دسته دسته از دور پیدایشان می‌شود.
دوستدار محیط زیست در حالی که دوربین را به من می‌داد گفت: بدون هیچ چشم داشتی هر روز از ساعت ۷ صبح تا غروب برای حفاظت از منطقه گشت می‌زند.
سفیر نجات
آقای میر پیش از این شکارچی قهار و یکه تاز منطقه شکار ممنوع کوه هوا بوده است، اما حالاسه سال است دست از شکار برداشته و پشیمان از گذشته اش، می‌گوید: تحت تاثیر تلاش‌ها و صحبت‌های اعضای این انجمن بود که تفنگ شکارش را برای همیشه بوسید و کنار گذاشت و حالا خود سفیر نجات حیات وحش شده و با دیگر هم قطارانش برای دست کشیدن از شکار صحبت می‌کند.

همه به خط برای محیط زیست
وقف محیط زیست
جلوتر که می‌رویم چند نفری از قله پایین می‌آیند. آقای میر به آن‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: این‌ها همه روزی شکارچی بوده اند.
به آن‌ها خدا قوتی می‌گویم و سر صحبت را باز می‌کنم. آقای ارجی نفس نفس زنان می‌گوید: می‌خواهیم گذشته سیاهمان را با کمک به حیات وحش و محیط زیست پاک کنیم هر زمان حتی نیمه شب به من زنگ بزنند می‌آیم و هر کاری بتوانم برای حفظ محیط زیست انجام می‌دهم.

همه به خط برای محیط زیست
آقای رضایی یکی از محیط بانان افتخاری می‌گوید: در هفته دو روز از وقتم را وقف محیط زیست می‌کنم و مشغول گشت و پایش منطقه می‌شوم.
توبه از گذشته
آقای سلمان پور مدیر محیط زیست شهرستان لامرد می‌گوید: از وقتی آقای میر و دوستانش دست از شکار برداشته اند جمعیت چارپایان منطقه شکار ممنوع کوه هوا، ۱۸ برابر شده است.
سلمان پور می‌افزاید: در حال حاضر روزانه ۲ محیط بان این منطقه را پایش می‌کنند در حالی که برای پایش مطلوب وسعت ۱۳۰ هزار هکتاری کوه هوا باید حداقل ۱۵ محیط بان داشته باشیم که کمبود محیط بان را همین محیط بانان افتخاری برایمان جبران می‌کنند.

همه به خط برای محیط زیست
او می‌گوید: البته این افزایش جمعیت سبب می‌شود برخی شکارچیان غیر بومی هوای شکار به سرشان بزند، اما آقای میر و دیگر شکارچیان برای جبران گذشته با گشت و پایش شکارچیان را به دام می‌اندازند.
غلامرضا میر می‌گوید: با تشکیل یک گروه جست و جو از شکاچیان سابق و محیط بانان افتخاری هر روز همه نقاط را پایش می‌کینم و درصورت مشاهده شکارچیان به محیط بانان اطلاع می‌دهیم و برای دستگیری متخلفان به آن‌ها کمک می‌کنیم.
سهمی برای محیط زیست
آوردن شکارچیان به جرگه محیط بانان تنها گوشه‌ای از فعالیت انجمن پایشگران زمین و زندگی در بخش علامرودشت لامرد است.
آقای کریمی مدیر انجمن مردمی می‌گوید: ۶ سال پیش با راه اندازی این انجمن با کمک مردم، هم قسم شدیم همیاران محیط زیست شویم.
به گفته او دوستداران محیط زیست در اینجا ماهانه براساس توانشان از ۱۰ تا ۵۰۰ هزار توان به انجمن می‌پردازند تا صرف خرید مایحتاج مورد نیاز شود.

همه به خط برای محیط زیست
مدیر انجمن پایشگران زمین و زندگی می‌گوید: ابتدا با کمک‌های جمع آوری شده یک پاسگاه مردمی ساختیم که هر روز سه گروه در آن جا برای نگهبانی مستقر می‌شوند و با موتور‌های اهدایی اعضا، گشت زنی می‌کنند.
کریمی می‌گوید: با کمک‌های مردمی علاوه بر خرید بنزین برای موتور‌های گشتی، برای حیات وحش آب و علوفه خریداری می‌شود.
ساخت آبشخور
درکوه هوا دمای هوا گاه تا ۵۰ درجه بالا می‌رود.
کریمی مدیر انجمن انجمن پایشگران زمین وزندگی می‌گوید: با بررسی منطقه به این نتیجه رسیدیم علاوه بر آبشخور‌های طبیعی باید ۱۴ مصنوعی هم ساخته شود بنابراین با کمک‌های مالی، لوله، تانکر، منبع، سیمان و آب خریدیم و آبشخور‌ها را ساختیم.
در کوه هوا علاوه بر قوچ، میش، بز و پازن، پرندگانی، چون کبک، تیهو و حیواناتی مانند روباه، تشی و پلنگ هم وجود دارد که از این آبشخور‌ها استفاده می‌کنند.

همه به خط برای محیط زیست
اعضای این انجمن د رقالب دو گروه سه نفره با گرم شدن هوا هر روز به آبشخور‌ها سر می‌زنند تا در صورت خشک شدن آن‌ها با تانکر به آبشخور‌ها آبرسانی کنند.
با یکی از این گروه‌ها همراه شدم مسیر را پیاده طی کردیم مسافت هر آبشخور تا آبشخور بعدی ۲ کیلومتر بود.
آقای مرادی از دوستدارن محیط زیست می‌گوید: این کار هر روز ماست که به آبشخور‌ها سر بزنیم.
هر خانواده یک حامی برای محیط زیست
مدیر اداره محیط زیست لامرد می‌گوید: مردم در هر سن و با هر شغلی در حد توان به محیط زیست کمک می‌کنند تا آن جا که هر خانواده یک پاسگاه محیط زیست است و بیش از ۹۵ درصد جمعیت علامرودشت و روستا‌های اطراف کوه هوا به محیط زیست کمک می‌کنند.
سلمان پور می‌گوید: علاوه بر این، آوازه کوه هوا و مردمان مهربانش، دوستداران محیط زیست را از دیگر شهر‌ها به این جا می‌کشاند.
آقای شبانی پزشک است می‌گوید خانوادگی به محیط زیست کمک می‌کنند .

همه به خط برای محیط زیست
او می‌گوید: تلاش می‌کند دو روز آخر هفته را از خُنج به اینجا سر بزند برادرانش یکی مهندیش و یکی کارمند است آن‌ها هم از فیروز آباد برای حمایت از محیط زیست یک روز در میان به منطقه می‌آیند.
به شیراز برمی گردم و هنوز به این منطقه فکر می‌کنم به این که مردم علامرودشت لامرد با کار بزرگشان نشان داده زیبایی‌های کوه هوا را برای آیندگان هم می‌خواهند به امید آن که خون هیچ محیط بانی برای حراست از محیط زیست به زمین نریزد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

*  راضیه پارسایی
خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس

همه به خط برای محیط زیست

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
خواهش داریم گزارش دروغ رو پخش نکنید من بچه این منطقه هستم ایجا اصلا یوز نداره
نظر شما
آخرین اخبار
حسینی به سبزپوشان اصفهان پیوست
نویدکیا: دلیل ناکامی سپاهان برابر تیم‌های بزرگ را نمی‌دانم
برگزاری نخستین نشست شورای هماهنگی معاونین رئیس جمهور
برتری شهرداری ارومیه در بازی پایانی نیم فصل لیگ برتر والیبال
افزایش ارزش افزوده معادن خراسان جنوبی با راه‌اندازی شهرک فرآوری
برگزاری جشن آرزوهای کودکان ایتام در شاهرود
افزایش بازرسان کار؛ ایمنی معادن مازندران زیر ذره‌بین
تصادف زنجیره ای مرگبار در جاده سمنان - دامغان
همت بلند برای محرومیت‌زدایی در روستا‌های منطقه بادرود
مدیریت پسماند نقش کلیدی در جلوگیری از ورود حیات‌وحش به شهر دارد
برگزاری جشنواره بوی سیب در شهرکرد
آغاز پویش «سلام محله» از ۱۴ بهمن در استان قزوین
کشف علمی ۸ دستگاه خودرو و موتورسیکلت سرقتی
توقیف ۲۳ هزار لیتر سوخت قاچاق در انار
دهمین پیروزی فولاد مبارکه سپاهان در لیگ برتر والیبال
برگزاری سومین مرحله آزمون تیمز در مدارس متوسطه گلباف
خبر‌های کوتاه از گوشه و کنار گیلان؛ ۱۲ بهمن ۱۴۰۴
آغاز چهل و هفتمین بهار انقلاب در بیت قدیمی امام خمینی (ره)
دقیقی: چرا نباید دنبال حقمان باشیم؟ مگر بی‌احترامی کردم که اخراج شدم
عزت، امنیت و کرامت امروز کشور از برکت خون شهداست
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
ساترا تحریم شد
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)