• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۸۱۳۷۹
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
توصیه‌های غذایی سحر

روزه خود را چگونه افطار کنیم

یک متخصص تغذیه بالینی، به باید‌ها و نباید‌های رژیم غذایی در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و در مورد خوردنی‌های افطار و سحر، توضیحاتی داد.

روزه خود را چگونه افطار کنیم
دکتر مینا عبداللهی، با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان با رعایت اصول صحیح تغذیه می‌توان روزه‌داری صحیح توأم با ارتقای سطح سلامت جسمی و روانی را تجربه کرد، افزود: معمولاً تعداد وعده‌های غذایی در هنگام روزه‌داری از سه وعده اصلی و دو تا سه میان وعده، به دو وعده اصلی و یک میان وعده کاهش می‌یابد؛ بنابراین مواد مورد نیاز بدن باید از طریق تعداد وعده‌های غذایی کم دریافت شود.
 
وی ادامه داد: باید توجه کرد که هر روز بعد از افطار (یک تا چند ساعت بعد) دو یا سه عدد میوه مصرف شود. همچنین می‌توانید به جای یک عدد میوه، نصف لیوان آب میوه طبیعی مصرف کنید. سعی کنید بعد از افطار چند عدد بادام، فندق، پسته و…، بخورید.
 
دکتر عبداللهی گفت: میزان مایعات مصرفی روزه‌دار ۶ تا هشت لیوان در روز توصیه می‌شود که بهتر است بین دو وعده غذایی تقسیم شود. از مصرف زیاد قهوه و نوشابه‌های گازدار خودداری کنید، زیرا سبب افزایش دفع مایعات و تشنگی می‌شوند.
 
این متخصص تغذیه بالینی افزود: پرخوری و مصرف بیش از حد غذا‌های پرچرب و شیرین مانند نان خامه‌ای، زولبیا، بامیه، حلوا و شله‌زرد توصیه نمی‌شود. از غذا‌های آب‌پز، کبابی یا بخارپز به جای غذا‌های سرخ‌شده استفاده کنید. از نان‌های سبوس‌دار مانند نان سنگک استفاده کنید.
 
این متخصص تغذیه بالینی گفت: از مصرف انواع دسر‌ها و شیرینی‌های حاوی شکر زیاد در برنامه افطار و سحر خودداری کنید. به جای مصرف زولبیا و بامیه، از خرما استفاده کنید.
 
خانم عبداللهی در مورد وعده افطار، افزود: افطار را باید با یک وعده غذایی ساده مانند یک صبحانه معمولی آغاز کرد و بهتر است روزه با شیر و یا آب ولرم، خرما یا چای کمرنگ باز شود و به تدریج مواد غذایی سبک مانند نان و پنیر، گردو و سوپ مصرف شود.
 
وی تاکید کرد: مصرف مواد غذایی شیرین، اما با شیرینی طبیعی در هنگام افطار بسیار ضروری است؛ بنابراین مصرف خرما، کشمش و یا افزودن یک قاشق چای‌خوری شکر به شیر مفید است توجه شود که از غذا‌های زودهضم مانند حلیم بدون روغن، پوره سیب‌زمینی، انواع خورش و یا خوراک کم چرب (خوراک مرغ و سبزی‌های آب‌پز)، خوراک گوشت کم چرب، انواع سوپ و یا آش رقیق در افطار استفاده شود.
 
خانم عبدالهی در مورد وعده سحری نیز اظهار داشت: سحری سبک خورده شده و از مصرف غذا‌های چرب و پر حجم برای سحری پرهیز شود. برای سحری باید غذا‌هایی انتخاب شوند که قند خون را به آهستگی افزایش می‌دهند؛ لذا بهترین مواد غذایی برای سحری نان سبوس‌دار، سبزی، حبوبات، میوه‌ها و مواد غذایی دارای پروتئین است. در هنگام سحر سعی شود از مواد غذایی دارای الیاف مانند غلات کامل، حبوبات (جو، عدس، لوبیا)، ماکارونی، سیب‌زمینی و سبزی‌ها به جای قند، مربا، نان‌های بدون سبوس مصرف شود.
 
این متخصص تغذیه بالینی گفت: به هنگام سحر بهتر است از مصرف مواد قندی و شیرین پرهیز گردد، چرا که این مواد می‌توانند در طول روز با افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون ایجاد گرسنگی را به دنبال داشته باشند. در وعده سحری از میوه‌های آبدار، سبزی و سالاد استفاده شود. توصیه می‌شود از مصرف زیاد نمک خودداری نمایید، زیرا سبب احساس تشنگی در ساعات روز خواهد شد. در سحری یک تا دو لیوان آب بنوشید و از خوردن آب زیاد هنگام سحر به منظور جلوگیری از تشنگی در طول روز پرهیز نمایید.
 
خانم عبداللهی افزود: بهتراست بعد از خوردن سحری نخوابید، زیرا وضعیت درازکش سبب برگشت مواد غذایی به مری و ترش کردن می‌شود. این کار در درازمدت باعث سوزش سر دل و بیماری رفلکس در افراد مستعد می‌گردد. مصرف غذا‌های سرخ‌شده باید محدود شود چرا که باعث اختلال در هضم، سوزش سر دل و افزایش وزن می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت نماینده ولی فقیه در استان از مردم برای حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان
راه یابی فیلم کوتاه «آناهیتا» از مشهد به جشنواره بین‌المللی آمریکا
راهپیمایی ۱۳ آبان ، خشم مردم ایران علیه استکبار جهانی
بررسی عملکرد وزارتخانه‌های راه و ارشاد در اجرای برنامه هفتم
بهره برداری از اقامتگاه پرستاری در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس
درخشش دختران ژیمناستیک کار کردستانی در مسابقات کشوری
اجرای حکم اعدام متجاوز به عنف در میناب
آسمانی شدن مادر شهید والامقام حبیب پوررجب در رشت
فردا راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در قزوین
برگزاری المپیاد درون‌مدرسه‌ای ورزشی
حضور دانشجویان فسایی در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا
چهار بازیکن هندبال ایران در بین برترین‌های زیر ۱۷ سال قهرمانی جهان
اعزام دانش آموزان پاتاوه به مناطق عملیاتی جنوب کشور
بهره‌برداری از زمین چمن مصنوعی جایدشت فیروزآباد
کشف ۱۰۰ هزار عدد قرص غیرمجاز در نی ریز
جلسه تسهیل و رفع موانع تولیداستان با هشت دستور کار
اعلام مسیر‌های راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان ۱۴۰۴ در کهگیلویه و بویراحمد
دعوت از مردم برای شرکت در راهپیمایی 13 آبان
تاکید بر شرکت جوانان و نوجوانان در مراسم اعتکاف امسال
اهداء هزار جلد کتاب به زندان دهدشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
تخلیه زباله های صنعتی و ساختمانی در حاشیه رودخانه چالوس و ساحل دریا
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)