• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۸۱۵۲۳
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۷
اقتصادی » آب و انرژی

رونمایی از نخستین روتور توربین بخار ساخت ایران

در قالب سومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران امروز ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ با از نخستین روتور توربین بخار ساخت ایران با دستور وزیر نیرو رونمایی شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما‎‌؛امروز با حضور وزیر نیرو هشت طرح صنعت آب و برق با سرمایه گذاری ۱۷۵ میلیارد تومان به صورت ویدیوکنفرانس در سومین هفته پویش هر هفته الف ب ایران افتتاح شد.

از هشت طرح افتتاح شده امروز چهار طرح در اصفهان، دو طرف در استان چهارمحال و بختیاری، یک طرح در استان تهران و طرح برقرسانی به ۶۲ روستا در ۱۶ استان کشور بودند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رونمایی از نخستین روتور توربین بخار ساخت ایران مهمترین طرح این هفته بود که شرکت تامینات نیروگاهی ایران از شرکت‌های زیرمجموعه برق حرارتی موفق به ساخت آن شدند.

هزینه ساخت این روتور ۳۵ میلیارد تومان است که با مهندسی معکوس موفق به ساخت آن شدند.

چهار طرح صنعت برق در استان اصفهان به بهره برداری رسید که شامل نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی طالخونچه، نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی زادافشار، بخشی از اتصالات ۶۳ کیلوولت هسنیجه و خط ۶۳ کیلوولت سپاهان است که با هدف تامین برق پایدار برای مشترکان صنعتی افتتاح شد.

برای این چهار طرح ۴۶ میلیارد تومان هزینه شده است همچنین افتتاح برقرسانی به ۶۲ روستا در ۱۶ استان با اعتبار ۳۴ میلیارد تومان از دیگر طرح‌های افتتاح شده امروز بود که جمعیت ۹۳۱ خانوار را تحت پوشش قرار می‌دهد.

این ۱۶ استان شامل استان‌های اردبیل، ایلام، آذربایجان‌های شرقی و غربی، کرمان، خراسان جنوبی، رضوی و شمالی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، مازندران، قزوین، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و یزد است.

در استان چهارمحال و بختیاری نیز تصفیه خانه آب سامان با ظرفیت ۱۲۰ لیتر بر ثانیه دو هزار و ۷۰۰ متر لوله خط انتقال آب، پنج هزار و ۵۰۰ متر خط انتقال آب پاک از تصفیه خانه به مخازن شهر و مخازن آب به ظرفیت هزار متر مکعب با اعتبار ۵۱ میلیارد تومان که ۳۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد افتتاح شد.

علاوه بر این طرح احداث دو بی ۶۳ کیلوولت در پست فارسان برای تغذیه پست ۶۳ کیلوولت دشتک با هدف تامین برق پایدار مشترکان صنعتی، خانگی و تجاری در استان چهارمحال و بختیاری افتتاح شد.

این روتور توربین ۸۲.۵ مگاواتی به دست متخصصان شرکت تعمیرات نیروگاهی ساخته شده و ایران با ساخت این روتور توربین بخار در میان پنج کشور برتر سازنده این روتور‌ها قرار گرفته است.

دور نامی این توربین سه هزار دور در دقیقه، تعداد مراحل پره ۱۹ ردیف، تعداد پره ۲۵۳۹ عدد، فشار نامی بخار ورودی ۸۶.۱۸ بار و دمای نامی بخار ورودی ۵۱۰ درجه سانتی‌گراد است.

مدت زمان عملیاتی ساخت این روتور توربین ۶ ماه بوده و دمای بخار بالای ۵۰۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند. همچنین در ساخت این توربین ۷۵ هزار نفر ساعت کارکرد در بخش‌های مهندسی متالورژی، مکانیک و ساخت، تدارکات، ماشینکاری، پره‌سازی، تست‌های غیرمخرب و کنترل ابعادی برنامه‌ریزی و اجرا شده است.

سازنده پیشین این روتور شرکت جنرال الکتریک آمریکا بوده که تیم مهندسی شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با وجود عدم دسترسی به مدارک ساخت، نقشه‌های مربوطه و امکان ارتباط با شرکت سازنده، توانسته است با اندازه‌برداری از روتور موجود در نیروگاه و از روش مهندسی معکوس اقدام به ساخت داخل روتور توربین یاد شده کند.

با این دستاورد ازخروج سه میلیون یورو ارز جلوگیری خواهد شد.

بیشتر بخوانید؛

  • بهره‌برداری از ۱۶۷ طرح آب و برق تا نیمه مرداد

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
کسب رتبه دوم عمرانی آذربایجان شرقی حاصل تعامل دستگاه‌های اجرایی
جرم انگاری اعتراض به نسل کشی در انگلیس
رونق خرید کالا‌های دست دوم برای هدیه کریسمس
اجبار به غنی‌سازی صفر مذاکره محسوب نمی‌شود
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
اسناد جدید پرونده اپستین ترامپ را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد
حبس هشتاد هزار مهاجر در انبار‌های اداره مهاجرت آمریکا
ترامپ تهدید کرد مجوز پخش شبکه‌های تلویزیونی بزرگ را لغو می‌کند
احتمال تعطیلی تنها کارخانه تولید بالگرد در انگلیس
پیش بینی بارش های پراکنده برف در ارتفاعات شرقی سمنان
برگزاری محفل انس با قرآن دانش آموزان کیش در مسجد امام حسن (ع)
صنایع دریایی بدون سفارش ساخت
بسته خبر‌های کوتاه سوم دی ۱۴۰۴
نام‌نویسی داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی شهر از ۲۱ دی
حضور موفق بخش خصوصی در صنعت فضایی
پیروزی تیم فوتسال مس سونگون مقابل عرشیا شهر قدس
شمارش معکوس برای پرتاب ماهواره ایرانی به فضا
معطلی کامیون‌های صادراتی در مرز آستارا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
تشکیل هسته استانی برای اصلاح مقررات صنعت چاپ
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
وضع ورود گردشگران به کشور به شرایط عادی رسیده است
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
نمایشگاه تخصصی آرد و نان زنجان با حضور ۴۰ تولید کننده از سراسر کشور
محدودیت‌های ترافیکی محور‌های شمالی در پایان هفته
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)