پخش زنده
امروز: -
عمده ترین راهکارهای مدیریت آبرسانی به شالیزارها در فصل زراعی پیش رو ، امروز در نشست پیشگیری از بروز بحران دادگستری گیلان در رشت بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ رییس کل دادگستری استان در این نشست بر ضرورت برنامه ریزی مناسب و موثر برای توزیع عادلانه ی آب کشاورزی در شالیزارهای استان تاکید کرد و افزود : نباید اجازه داد کشاورزان برای کشت و آبادانی شالیزارهای خود دچار نارسایی و بحران شوند.
وی شرکت آب منطقه ایی گیلان را مکلف کرد حداکثر تا 10 روز آینده، گزارشی مدون از عمده ترین چالش ها، آسیب ها و محدودیت های مرتبط با منابع آبی استان ارایه کند تا تدابیر لازم و سازنده برای پیشگیری از بروز هر گونه چالش اتخاذ شود.
رویه و تعامل منطقی مجموعه ی دست اندرکاران برای مهار هر چه بهتر بحران آب در فصل کشاورزی پیش رو تاکید کرد و افزود: حفظ آرامش فضای روانی جامعه ی هدف و پرهیز از بروز هرگونه تنش از عواملی ست که می تواند تا 30 درصد بهره وری آب کشاورزی را افزایش دهد.
احمد آقایی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان نیز با اشاره به غفلت در احیای آب بندان ها و استخرهای ذخیره ی آب استان در سنوات گذشته گفت: در حال حاضر انتظار کشاورزان، مدیریت منابع آب در بستر پیشگیری از بروز بحران است و باید از تمامی تجربیات و ظرفیت های موجود برای گذر از محدودیت های آبی پیش رو بهره برد.
گیلان نیز هر یک در سخنانی بر لزوم اتخاذ سازوکارهای لازم برای احیای آب بندان ها، سدهای خاکی و استخرهای طبیعی استان تاکید و اعلام کردند علاوه بر ذخیره ی یک میلیارد مکعبی سد سفید رود، حدود 7 میلیارد متر مکعب، حجم آب ناشی از ریزش نزولات آسمانی در گیلان است که با ایجاد زمینه های ذخیره سازی آن می توان معضل کمبود آب کشاورزی را در استان بطور دایمی برطرف کرد.