• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۸۴۷۸۰
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۲
بین الملل » آفریقا
ادامه بحران سیاسی در سومالی

اتحادیه آفریقا تمدید ریاست جمهوری فارماجو را محکوم کرد

شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا، تمدید دوره ریاست جمهوری در سومالی را که توسط پارلمان اين کشور تصویب شد، محکوم کرد.

اتحادیه آفریقا تمدید ریاست جمهوری فارماجو را محکوم کرد
   ­به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه، شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا در بیانیه‌ای تمدید دوره ریاست جمهوری در سومالی را که ۱۲ آوریل پس از ماه‌ها بن بست سیاسی و امنیتی در مورد برگزاری انتخابات توسط پارلمان تصویب شد، محکوم کرد.
شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا که مسئول رسیدگی به مسائل صلح و امنیت در این اتحادیه است، در بیانیه خود که یک نسخه از آن روز جمعه به خبرگزاری فرانسه رسید، همچنین از رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا می‌خواهد فرستاده ویژه‌ای را برای سومالی به منظور یافتن راه حلی که برای همه طرفین قابل قبول باشد، منصوب و اعزام کند.
سومالی از نیمه دوم سال ۲۰۲۰ به دلیل نبود اجماع سیاسی و ناتوانی در برگزاری انتخابات در اواخر سال ۲۰۲۰ و اوایل سال ۲۰۲۱ طبق برنامه پیش بینی شده، در یک بحران سیاسی عمیق فرو رفت.
روز ۱۲ آوریل، نمایندگان به قانونی رأی دادند که دوره ریاست جمهوری محمد عبدالله محمد معروف به فارماجو را که ماه فوریه به پایان می‌رسید، دو سال دیگر تمدید کرد و برگزاری انتخاباتی با رأی گیری مستقیم را در سال ۲۰۲۳ پیش بینی می‌کند.
در این بیانیه آمده است: «شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا اقدامات مجلس نمایندگان در دوازدهم آوریل را که دوره ریاست جمهوری را تمدید کرد، محکوم می‌کند، پارلمان بدین ترتیب برگزاری انتخابات را عقب انداخت و کاری کرد که به وحدت و ثبات کشور آسیب برسد. شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا همچنین نگرانی عمیق خود را در مورد تأثیر احتمالی اوضاع کنونی بر وحدت ارتش سومالی و دستگاه امنیتی ابراز می‌کند.»
رئیس سنای سومالی متنی را که نمایندگان به آن رأی دادند و فردای آن روز به امضای رئیس جمهور فارماجو رسید، مغایر با قانون اساسی خوانده بود. چند شریک این کشور، در رأس آن‌ها آمریکا و اتحادیه اروپا، برگزاری انتخابات را در سریعترین زمان ممکن خواستار شدند.
این کشور قرار بود اواخر ۲۰۲۰ تا اوایل ۲۰۲۱ انتخابات با مراجعه به آراء عمومی برگزار کند که نخستین انتخابات آن پس از انتخابات پارلمانی سال ۱۹۶۹، درست پیش از کودتای محمد زیاد باره در همان سال، به شمار می‌رفت.
اما برگزاری این انتخابات به علت مخالفت‌های سیاسی متعدد و به خصوص به دلایل امنیتی با مانع روبرو شد.
به منظور برون رفت از بن بست، توافقی ۱۷ دسامبر سال گذشته بین رئیس جمهور فارماجو و پنج رهبر منطقه‌ای منعقد شد که در آن برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی به صورت رأی گیری غیرمستقیم پیش بینی شده بود: بدین ترتیب که هیئت‌های ویژه که از سوی رؤسای قبایل مختلف انتخاب می‌شدند، می‌بایست نمایندگان پارلمان را انتخاب می‌کردند که آن‌ها سپس رئیس جمهور را انتخاب کنند.
شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا معتقد است این توافق پایدارترین مبنا و راه برای برگزاری انتخابات معتبر و شفاف در سومالی در زمان مناسب است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح ۴۲ طرح عمرانی سلامت‌محور در فارس
طرح پنجشنبه‌های جهادی در شهرستان اهواز
اکران آثار چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر در سینما‌های سپهر و ساری مال
دستگیری قاتل جوان پس از قتل میانجی درگیری در جهرم
آغاز طرح‌های گازرسانی و آبرسانی به چیلات دهلران
۱۵ اسفند؛ آخرین مهلت احزاب برای دریافت مجوز ارائه فهرست انتخاباتی
دورهمی بزرگ خانوادگی به یاد شهدای وطن در شیراز
مهلت ۶ ماهه دانشگاه آزاد برای بازنگری سرفصل‌های درسی
آغاز آزمون تصدیق صحت عملکرد نازل‌های سوخت مایع در خراسان شمالی
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد
همایش پیشکسوتان دفاع مقدس در هرمز برگزار شد
تردد مرزی کرمانشاه به مرز ۲ میلیون نفر رسید
کتاب «باغ خرمالو» به چاپ دوازدهم رسید
نمایش ۳۲ فیلم جشنواره فجر در بجنورد 
جوی پایدار در آسمان سمنان
رعدو برق، تگرگ و یخبندان صبحگاهی در برخی نقاط مرکزی
پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان ۱۷ بهمن
جزئیات سی و یکمین المپیاد علمی دانشجویان اعلام شد
بهره‌برداری طرح‌های بسیج سازندگی در شهرستان طبس
حضور ۲ داور ایرانی در مسابقات بین المللی دو‌و‌میدانی مسکو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)