اولویت افراد ۸۰ سال به بالا در طرح واکسیناسیون کرونا
اولویت اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در مازندران با گروههای سِنّی ۸۰ سال به بالا است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، مدیر گروه بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام این خبر گفت: اجرای این طرح با فراخوان پزشکان خانواده، مراکز بهداشت و درمان، خانههای بهداشت روستاها و مراکز واکسیناسیون (تلفن، پیامک و ...) عملیاتی شده و نیازی به حضور افراد با توجه به ازدحام جمعیتی در پایگاه و احتمال خطر ابتلا به ویروس کرونا برای افراد گروههای سِنّی ۸۰ سال به بالا نیست.
دکتر پارسایی با اشاره به واردات واکسن به اندازه کافی و نبود نگرانی برای واکسیناسیون همه گروههای سِنّی افزود: حداکثر تا هفته آینده کل جمعیت ۸۰ سال به بالای (حدود ۵۷ هزارنفر) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و حدود ۱۰ تا ۱۲ هزارنفر تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل واکسینه خواهند شد.
مدیر گروه بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مازندران به اجرای ۲ تا ۳ بار فراخوان واکسیناسیون برای این گروه گفت: اسامی افرادی مانند کادر بهداشت و درمان نیروهای امنیتی، نظامی، بازنشستههای سازمانها (شرکت نفت) که دارای پزشک خانوانده نیسشتند، ثبت و تمهیداتی برای فراخوان آنها اندیشیده شده است.
دکتر پارسایی با بیان اینکه از پنجشنبه این هفته تا شنبه آینده اعلام فراخوان انجام میشود افزود: بنرهایی با هدف کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس یا سوبرانای ۲ (واکسن کوبایی _ ایرانی) در سطح شهرستان ساری نصب شده که عملیات آن دیروز در استان اصفهان آغاز شده است.
مدیر گروه بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه امروز و فردا در استانهای زنجان و همدان و نیز هفته آینده در شهرستانهای ساری و بابل، عملیات کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس اجرا خواهد شد توصیه کرد: افرد ۱۸ تا ۸۰ سال شهرستانهای ساری و بابل میتوانند آگاهانه و با مشورت پزشک خانواده یا شماره تلفنهای موجود در سامانه مربوطه به شرط سالم بودن و نیز بیماریهای زمینهای کنترل شده مانند دیابت و فشار خون در این کارآزمایی بالینی شرکت کنند.
دکتر پارسایی با بیان اینکه افرادی که تاکنون واکسینه شده و یا دارای بیماریهای بدخیم هستند، شامل این طرح نخواهند شد گفت: هزار و ۸۰۰ نفر در شهرستان ساری ثبت نام کرده و سقف آن بین ۳ تا ۳ هزار و ۵۰۰ نفر است. همچنین از هفته آینده عملیات کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس در این دو شهرستان آغاز که ۸۰ درصد آنها واکسن و بقیه ممکن است دارونما یا واکسن نما دریافت کنند.
مدیر گروه بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه واکسن موردنظر مراحل کارآزمایی خود را در کشور کوبا با موفقیت (آثار مفید، ایمنی بالا و بدون عارضه جانبی) را گذرانده و مطمئن است افزود: افرادی دریافت کننده دارونما یا واکسن نما، پس از پایان عملیات در اولویت دریافت واکسن کوبایی میگیرند.