پخش زنده
امروز: -
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی تهران: هنوز قیمت جدید نان به ما ابلاغ نشده است و ما بر اساس آخرین نرخ نان (مهرسال ۹۸) عمل میکنیم.
آقای ناصر مدیحی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نانوایان با چه مجوزی از ابتدای ماه مبارک رمضان افزایش قیمت داشتهاند؟ گفت: در چندین استان قیمت نان با موافقت استانداران افزایش پیدا کرده است و در جلسه چهارشنبه گذشته نیز مباحثی در این خصوص مطرح شد، اما هنوز به ما نرخی اعلام نکردند.
وی گفت: نرخ نان از اول مهر سال ۹۸ تاکنون هیچ افزایشی نداشته است در حالی که هزینه آب، برق، گاز، اجاره بها و حقوق کارگر افزایش یافته و هیچ کدام از این افزایش هزینهها اعمال نشده است.
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات تهران افزود: ما در جلسات گفتیم که اگر واقعا افزایش قیمت نان میخواهد صورت بگیرد در قالب نرخ مصوب اعلام شود که ما هم بتوانیم بر آن نظارت کنیم و ملاک رسیدگی ما نرخ جدید اعلامی باشد و بر همین اساس روسای اتحادیه نانوایان را دعوت کردیم، اما ظاهرا هنوز استانداری و وزارت کشور نرخ جدید را اعلام نکرده است و قرار شد به محض تصویب اعلام کنند.
مدیحی گفت: هم اکنون یکی از مشکلات نانواییها بحث کم فروشی است و مردم در این خصوص خیلی به ما شکایت میکنند که ما درخواست مان این است که نانوایان هم اخلاق و برخوردشان را با مردم اصلاح کنند و هم کم فروشی نکنند و در شرایط نامناسب اقتصادی باید نانوایان بیش از اینها هوای مردم را داشته باشند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که پس شما با هرگونه افزایش قیمت خودسرانه در برخی نانواییها برخورد میکنید؟ افزود: هنوز نرخ جدید اعلام نشده است و اگر نانوایی خودسرانه افزایش قیمت دهد تحت عنوان گرانفروش با او برخورد میکنیم و غیر از این تخلفات مربوط به کم فروشی و رعایت نکردن بهداشت را هم در برخوردهایمان مدنظر داریم.
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا صحت دارد که برخی مسئولان نظارتی به صورت تلویحی و چراغ خاموش، اجازه افزایش قیمت نان را داده اند، اما حاضر به اعلام آن نیستند؟ گفت: چیزی به نام چراغ خاموش نداریم و مردم هم بدانند اگر نرخی تغییر کرد از طریق رسانه ملی اعلام میشود و هم اکنون مردم مرتب در این خصوص با سامانههای ۱۳۵ و ۱۲۴ تماس میگیرند و ما هم گشتهای مشترک خود را به محل اعزام میکنیم.
مدیحی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وقتی گشتهای مشترک منجر به توقف تخلف نمیشود چه نتیجهای دارد؟ افزود: ما با روسای اتحادیه نانوایان اتمام حجت کردیم که باید پیگیری کنند نرخ جدید به ما اعلام شود در غیر اینصورت ما با نانوایان متخلف برخورد میکنیم و حتی منجر به تعطیلی آنها هم خواهد شد.
وی گفت: اگر نانوایی چهاربار تخلف کرد شش ماه واحد صنفی اش تعطیل میشود و سهمیه آردش هم قطع خواهد شد و هم اکنون ما یک سوم سهمیه برخی نانواییهای مختلف را کاهش داده ایم و اگر بخواهد سهمیه شان برقرار شود حتما باید تعهدنامه محضری بدهند مبنی بر این که دیگر تخلفشان را تکرار نکنند.
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات تهران افزود: ما هم اکنون پروندههایی برای برخی نانواییها تشکیل داده ایم و ملزم هستند برای ادامه فعالیت مفاصا حساب از ما بگیرند.
مدیحی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با آن دسته از نانواییها که آرد یارانهای خود را آزاد رد میکنند چه برخوردی میکنید؟ گفت: اینها افراد کمتری هستند و ما چندین مورد تاکنون مشاهده کردیم که مثلا ما برخی نانواییها را داریم که تخریب شده و در حال نوسازی است، اما دیده ایم که همچنان سهمیه آرد دریافت میکنند.
وی افزود: از مسئولان بازرسی سازمان غله خواستیم اینها را شناسایی کنند و پروندهای مبنی بر عرضه خارج از شبکه آرد به ما ارسال کنند تا رسیدگی کنیم و اگر مردم هم به تخلفاتی در این خصوص برخوردند با سامانههای ۱۳۵ و ۱۲۴ تماس بگیرند.
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات تهران گفت: البته نظارت وظیفه اتحادیه هاست و آنها باید به ما اعلام کنند، اما متاسفانه ما خودمان برخی متخلفان را به اتحادیهها اطلاع رسانی میکنیم که مثلا اتحادیه ادعا میکند فلان نانوا نوسازی واحد صنفی اش را اعلام نکرده است.
مدیحی افزود: ما حتما با متخلفان برخورد میکنیم و اگر کسی عرضه خارج از شبکه داشته باشد دو برابر میزان عرضه جریمه میشود و حتما باید همان میزان را به داخل شبکه برگرداند و به همان میزان آردی که دریافت کرده بود، باید خرید کند و به سازمان غله تحویل دهد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا همچنان تعدادی از نانواییها بدون داشتن پروانه کسب و جواز فعالیت میکنند؟ گفت: ظاهرا دیوان عدالت ادرای حکمی صادر کرده است مبنی بر این که تعداد پروانه نانواییها افزایش پیدا کرده است و اگر این حکم واقعا صادر شده باشد اتفاق خوبی است و از انحصار در میآید و نانوایانی که مشکل پروانه داشتند میتوانند ادامه فعالیت دهند.
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات تهران افزود: یکی از مشکلات این نانوایان این است که به آنها گفته شده است پروانه قدیمی تهیه کنند که آن پروانه به پروانه جدید تبدیل شود، اما با حکمی که دیوان عدالت اداری داده است فکر میکنم این مشکل حل شود.
مدیحی گفت: باید انحصار برداشته شود تا شاهد رقابت هم باشیم و ما هم اکنون با برخی نانواییها مواجهیم که به لحاظ مکان و رعایت بهداشت هیچ مشکلی ندارند، اما پروانه به آنها داده نمیشود.
وی همچنین وجود نان دو نرخی یعنی یارانهای و آزاد را هم موجب سوء استفاده و فساد خواند و افزود: باید به سمت و سویی برویم که آرد یارانهای حذف و یارانه آن به صورت نقدی به حساب افراد واریز شود تا از این طریق شاهد رقابت بیشتر میان نانوایان باشیم.