• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۹۶۱۷۴
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۰
سمنان » اجتماعی
دانستنی های سلامت

روزه بگیریم و درس بخوانیم

در این گزارش تاثیر روزه داری بر سلامت روان دانش آموزان و دانشجویان را در کنار راهکار‌های روزه گرفتن و درس خواندن همزمان را در فصل امتحانات بررسی می کنیم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان، برای اینکه بتوانید همزمان با روزه داری درس بخوانید این نکات را رعایت کنید .

پرخوری و غذا‌های چرب ممنوع
روزه بگیریم و درس بخوانیمبهترین برنامه غذایی در ماه رمضان این است که افطار و شام خود را یکی کنید و به صورت همزمان میل کنید. از خوردن غذا‌های پرچرب در وعده‌ی سحر و افطار خودداری کنید. زیرا سبب خواب آلودگی شما می‌شوند.
شما باید حداقل ۵ ساعت خواب مفید داشته باشید تا با افت انرژی در طولانی مدت مواجه نشوید؛ و بهترین زمان برای این ۵ ساعت از ساعت ۱۰ شب تا ۳ صبح می‌باشد و این بهترین حالت برای بدن شماست. تا بتوانید از ۵ صبح تا یک بعدازظهر با فواصل یک ربع استراحت بعد از هر یک ساعت مطالعه به خواندن دروس تخصصی و سنگین خود بپردازید.

بهترین زمان برای خواندن دروس عمومی
بعد از ساعت یک بعدازظهر خواندن دروس تخصصی خود را متوقف کنید و ۲ ساعت به خود استراحت دهید. سپس می‌توانید زمان باقی مانده را تا ۲ ساعت قبل از افطار به خواندن دروس سبک و عمومی اختصاص دهید.

تغییر شب و روز ممنوع
روزه بگیریم و درس بخوانیمبرخی از دانش آموزان و دانشجویان در ماه رمضان ساعات خواب و مطالعه خود را جا به جا می‌کنند. به این صورت که تا سحر درس میخوانند و از سحر تا افطار میخوابند. ما این روش را توصیه نمیکنیم، زیرا این روش در دراز مدت و حتی بعد از ماه رمضان اثرات منفی و مخرب بر روی مغز میگذارد.
بعد از سحری خوردن یک ساعت به خود استراحت دهید سپس شروع به خواندن دروس مهم و سنگین کنید. زیرا در ساعات ابتدایی به علت بالا بودن سطح قند خون عملکرد مغز در بالاترین سطح خود می‌باشد.
توجه کنید که هیچگاه بلافاصله بعد از خوردن سحری و افطار شروع به مطالعه نکنید. حتماً یک ساعت به خود استراحت دهید.
فاصله‌ی سحر تا ظهر بهترین زمان برای مطالعه می‌باشد بنابراین دانش آموزان  می‌توانند بهترین بازدهی را در این زمان داشته باشند و در ساعات پایانی و نزدیک به افطار به دلیل کاهش قندخون به استراحت بپردازند.
در زمان‌های گرسنگی به هیچ وجه به سراغ مطالعه و فعالیت‌های ذهنی نروید، چون اثرات مخربی بر روی مغز میگذارد.

خوب غذا بخورید

روزه بگیریم و درس بخوانیمدر ماه رمضان، دو وعده غذایی وجود دارد: سحر (در حدود ساعت ۲ صبح خورده می‌شود) و افطار (وعده عصرانه، حدود ساعت ۹ شب خورده می‌شود). وعده افطار به دلیل اولین فرصت برای خوردن غذا بعد از گرسنگی در تمام طول روز بسیار مهم می‌باشد. ممکن است بعد از ساعات زیادی که گرسنگی را تحمل کرده اید دلتان بخواهد که غذا‌های سنگین و سرخ شده بخورید.
اما این غذا‌ها نه تنها انرژی مفید برای بدن شما تامین نمی‌کنند. بلکه باعث سنگینی، خستگی و خواب آلودگی شما می‌شوند؛ بنابراین بهتر است افطار خود را با یک لیوان شیر و ۲ عدد خرما شروع کنید. سپس مقداری نان سنگک یا نان سبوس دار با پنیر، سبزیجات، عسل و یا یک عدد تخم مرغ آب پز میل کنید. از خوردن وعده شام خودداری کنید و به همان وعده افطار اکتفا کنید و به جای آن میتوانید تا قبل از خواب آب بنوشید یا از میوه‌های حاوی ویتامین ث استفاده کنید.
برای وعده سحر غذا‌هایی را انتخاب کنید که قدرت مغز شما را تقویت کرده و به شما در تقویت قوای حسمانی کمک کند (ما در اینجا راهنمای مفیدی را تهیه کرده ایم). همچنین مطمئن شوید که مایعات کافی استفاده می‌کنید، هرچه هر شب آب بیشتری بنوشید، روز بعد احساس بهتری خواهید داشت و عملکرد مغزتان نیز بهتر خواهد بود.

زیاده روی نکنید – استراحت مکرر داشته باشید
برای استفاده کارآمد از زمان‌های خود در ماه رمضان به منظور همزمان روزه گرفتن و درس خواندن، بی وقفه به مطالعه نپردازید. درست است که شما روزه هستید و نمیتوانید چیزی بخورید، اما هر یک ساعت  وقفه‌ای بین درس خواندن خود بیندازید.
فقط پشت میز خود ننشینید، پاهایتان را دراز کنید و کمی از کتاب‌ها و صفحه رایانه خود دور شوید. نه تنها احساس بهتری خواهید داشت، بلکه تغییر مکان به زمان کمک می‌کند تا سریعتر پیش رود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
البرز ۵۰ درصد کمبود پرستار دارد
هلال احمر استان زنجان درگود پیشگیری از اعتیاد
هیئت پارلمانی ایران برای حضور در اجلاس کمیته فرهنگی-اجتماعی APA عازم مسکو شد
بازآفرینی در ۹ شهر استان زنجان
خود کفایی ایران در تولید پروتز لگن و زانو
آذربایجان‌شرقی قلب تپنده روابط ایران و ترکیه است
مسیر جسارت؛ روایت بانوی اتوبوسران زنجانی
مزارع پرورش ماهی به روایت تصویر
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یک کشته و ۱۷ زخمی در پی واژگونی اتوبوس
فردا، غیرحضوری شدن مدارس نوبت صبح در ۴ شهرستان خوزستان
شناسایی ۶۵ نقطه حادثه خیز در جاده‌های آذربایجان شرقی
مدیرعامل اسبق استقلال درگذشت
امنیت منطقه‌ای لازمه توسعه اقتصادی کشورهای عضو اکو
نیرو‌های مسلح در حداکثر آمادگی قرار دارند
تجلیل از پرستاران آذربایجان شرقی
پیش بینی غبارآلودگی هوا در سمنان
بزرگترین گردهمآئی صنعت قهوه ایران در تهران برگزار می‌شود
نمایشگاه قهوه ایران، رویداد مرجع صنعت قهوه کشور است
به یادسفیدپوشان رو سفید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ
آخرین وضعیت کودک معلول کلاردشتی که مورد ضرب و شتم قرار گرفت
پیش ثبت‌نام ۴۰ هزار نفر برای تشرف به تمتع ۱۴۰۵
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
فارسی‌ها منتظر باران نباشند
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
عارف: وحدت و انسجام بعد از دفاع مقدس ۱۲ روزه حفظ شود
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
گام بلند شبکه بانکی برای تامین مالی پروژه‌های نیمه تمام
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
کشتی آزاد بازی‌های آسیایی جوانان؛ صعود طهماسبی، الهی و زرین کام به نهایی
اوقات شرعی اهواز، ۶ آبان ۱۴۰۴
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است  (۱ نظر)
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است  (۱ نظر)
شناسایی ۱۵۰ نانوای متخلف در اردبیل  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)