• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۹۹۵۷۸
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۷
اجتماعی » حقوقی و قضایی

در برخورد با جرائم سایبری نیاز به قوانین جدید داریم

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا گفت: متناسب با رشد دسترسی مردم به اینترنت به ضرورت آموزش‌ها و سواد رسانه‌ای و آگاهی کاربری شهروندان توجه نکرده ایم.

در برخورد با جرائم سایبری نیاز به قوانین جدید داریمبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا درباره اینکه تولد و گسترش پدیده جرایم سایبری چه تاثیری بر کارکرد‌های نهاد پلیس در کشورمان گذاشته گفت: نهاد پلیس را اگر به عنوان یک نهاد بزرگ و گسترده در سطح نیروی انتظامی در نظر بگیریم وقتی با پدیده جرایم سایبری مواجه شد این مواجهه باعث شد تا درون این نهاد مجموعه‌ای با نام پلیس فتا شکل بگیرد که به طور ویژه و تخصصی به حوزه جرایم رایانه‌ای بپردازد و ماموریت این مجموعه در حوزه فضای مجازی تعریف شود.
وی ادامه داد: این اتفاق در حوزه جرایم صرفا سایبری رخ داده که پلیس فتا برای این منظور تشکیل شده و الان حدود ده سال است که فعالیت‌های این مجموعه ادامه دارد. اما در سایر حوزه‌های پلیس هم بحث فضای مجازی و جرایم سایبری تاثیر گذار بوده است. ما می‌بینیم که امروز بخش قابل توجهی از کلاهبرداری‌ها و شمار زیادی از مالخر‌هایی که مشغول فعالیت‌های مجرمانه هستند یا سارقانی که مالی را به سرقت برده اند و درصدد فروش آن هستند برای این اقداماتشان از فضای مجازی استفاده می‌کنند.
سرهنگ رجبی خاطرنشان کرد: در بعضی از موارد ما می‌بینیم که حتی فعالیت اراذل و اوباش، فروش سلاح و مهمات، فروش مواد مخدر، آموزش مصرف مواد مخدر یا موضوع‌های غیراخلاقی هم به فضای مجازی کشیده شده است. با این شرایط بخش بزرگی از ماموریت‌های سنتی نیروی انتظامی در حال تبدیل شدن به رسیدگی به جرایم تکامل یافته است. این نوع جرایم در واقع رفتار‌های مجرمانه‌ای هستند که قبلا به شکل سنتی انجام می‌شدند، اما امروز همان جرم در فضای مجازی در حال اتفاق افتادن است. در کل می‌توان گفت فضای مجازی و جرایم حوزه سایبری و تخلفاتی که در این حوزه رخ می‌دهد باعث شده تا نیروی انتظامی یک پلیس تخصصی برای این حوزه به وجود بیاورد و یک بازمهندسی در ماموریت‌ها داشته باشد و در مواجهه با این مساله که جرایم سنتی در قالب جرایم تکامل یافته بازتولید می‌شوند به شیوه‌های جدید روی بیاورد تا بتواند در انجام ماموریت هایش موفق باشد.
وی درباره علت افزایش امکان سوء استفاده‌ها و رفتار‌های مجرمانه از سوی کلاهبرداران سایبری در جامعه گفت: نفوذ اینترنت و سطح دسترسی مردم به آن به شدت افزایش پیدا کرده است. برای مثال در این فاصله زمانی کمتر از ده سال امکان استفاده از اینترنت در کشور شاید به ده برابر رسیده باشد که خود این مساله باعث می‌شود تا افراد عاصی و مجرمان هم به فضای مجازی دسترسی پیدا کنند. امروز بخش گسترده‌ای از جامعه به شبکه‌های اجتماعی دسترسی دارند و از یک یا چند پیام رسان در این حوزه استفاده می‌کنند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا تصریح کرد: همه این موارد که زمینه‌ای شده است تا فعالیت و دسترسی‌های مردم در فضای مجازی افزایش پیدا بکند بالطبع زمینه را برای ظهور و بروز جرائم هم در این فضا فراهم می‌کند. ولی باید به این نکته هم توجه داشت که ما متناسب با رشد دسترسی مردم به اینترنت به ضرورت آموزش‌ها و سواد رسانه‌ای و آگاهی کاربری شهروندان توجه نکرده ایم. درحال حاضر در سطح مدارس و دانشگاه‌ها اصلا در خصوص مباحث سایبری مطلبی عنوان نمی‌شود یا اگر چیزی هم گفته شود جوابگوی نیاز‌ها نیست. این موارد می‌تواند دلایل اصلی برای افزایش روند جرایم سایبری باشد. در کل علت شرایط موجود افزایش سطح دسترسی مردم به اینترنت، افزایش ضریب نفوذ شبکه‌های اجتماعی، افزایش پهنای باند و عدم رشد متناسب سواد رسانه‌ای و آگاهی‌های اجتماعی و در نهایت بی توجهی به قوانین مورد نیاز در این حوزه است. ما الان در خیلی از موضوعات نیاز به قوانین جدید داریم تا بتوانیم این حوزه را بازمهندسی کنیم و سر و سامانی به ضرورت‌های این حیطه بدهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سرشماری ۱۴۰۵ ستون فقرات برنامه‌ریزی، عدالت و حکمرانی هوشمند چهارمحال و بختیاری
تأکید استاندار زنجان بر حرفه‌ای‌سازی سازمان‌های مردم‌نهاد و پایداری مالی آن‌ها
گلخانه‌ها، موتور محرکه امنیت غذایی و ارزآوری پایدار؛ نگاهی به موفقیت هرمزگان و قزوین
گام مشترک ایران و عراق در تقویت امنیت مرزها
ساخت ماکت‌های زیبا با وسایل دور ریختنی
عراقچی: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
اعزام تیم موی‌تای ایران به مسترز ابوظبی ۲۰۲۶
استقرار ۸ تیم راهداری در محور‌های مواصلاتی هشترود
پیام مشترک نماینده ولی فقیه در گیلان و استاندار در پی درگذشت چشم پزشک برجسته کشور و نیکوکار گیلانی
بازگشایی مسیر گردنه سخوید
توسعه زیرساخت‌های آموزشی ، ورزشی ماهنشان در دستور کار
فراجا درصف اول مقابله با فتنه اخیر کشور بود
روایت توطئه شکست خورده آمریکایی–صهیونی در جمع رسانه‌های پاکستان
بر زمین افتادن دومین طشت رسوایی کشته سازی شبکه ایران اینترنشنال درگلستان
هشدار نماینده سنای پاکستان درباره تشدید تنش‌ها در خلیج فارس
توسعه تجارت ملی با اتصال بندر خشک پیشگامان به بندر شهید رجایی
پرداخت تسهیلات به کسب و کار‌های دانش بنیان در کهگیلویه و بویراحمد
ملی‌پوشان مهابادی ترامپولین ایران در اردوی کیش
موکب حسینه اعظم زنجان میزبان عاشقان مهدی
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
استان یزد بارانی ‌می‌شود
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)