• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۰۳۰۳
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

پیشگیری از زوال عقل و فراموشی با رژیم غذایی مدیترانه‌ای

مطالعات پیشین نشان داده است که رژیم غذایی مدیترانه‌ای و کاهش خطر از میان رفتن عملکر مغز با یکدیگر ارتباط دارند.

در گزارش گروه وبگردی‌ خبرگزاری‌ صدا و سيما، یک پژوهش حاکی از آن است که رژیم غذایی مدیترانه که عمدتا شامل ماهی، روغن زیتون، آجیل، غلات، و سبزیجات است، برای عملکرد مغز مفید است و احتمال ابتلا به زوال عقل را کاهش می‌دهد.

پیشگیری از زوال عقل و فراموشی با رژیم غذایی مدیترانه‌ای

در رژیم غذایی سنتی منطقه مدیترانه از گوشت قرمز و لبنیات کمتر استفاده می‌شود و اغلب گفته می‌شود که خطر ابتلا به دیابت، فشار خون، کلسترول و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. تحقیقات علمی پیشین هم این رژیم غذایی را با طول عمر مرتبط دانسته است.

یک پژوهش جدید که نتیجه آن در نشریه پزشکی «نیورالوژی» چاپ شده است، حاکی از آن است که مواد غذایی سنتی در رژیم مدیترانه با دو نوع پروتئین تداخل می‌کند که تجمع غیرطبیعی آن در مغز، می‌تواند به تغییرات مغزی مرتبط با بیماری آلزایمر مرتبط باشد.

تحقیقات نشان داده است که پروتئین‌های آمیلوئید با چسبیدن به یکدیگر، توده‌ها یا پلاک‌هایی را میان سلول‌های عصبی مغز تشکیل می‌دهند که در صورت ادامه، می‌توانند نهایتا به دومین نوع پروتئین موسوم به «تاو» (در بافت‌های مغزی) امکان دهند که به سرعت در نواحی بایگانی خاطرات مغز منتشر شوند.

اما به گفته محققان «مرکز بیماری‌های زوال عصبی» در شهر بن آلمان، تجمع این دو نوع پروتئین در بافت‌های مغزی کسانی که از رژیم غذایی مدیترانه پیروی می‌کنند، در مقایسه بادیگران کمتر است.

در این پژوهش، تعداد ۳۴۳ نفر که در معرض خطر ابتلا به آلزایمر بودند، با ۱۶۹ فرد سالم تحت آزمایش‌های پزشکی قرار گرفتند.

در این آزمایش‌ها، توانایی‌های ذهنی هر فرد، از جمله استفاده از زبان و خاطره، و نیز تعیین حجم مغز، با توسل به دستگاه‌های اسکن مشخص شد. به همین گونه، میزان پروتئین‌های «آمیلوئید» و «تاو» موجود در مایع ستون فقرات ۲۲۶ نفر از شرکت کنندگان در این پژوهش جمع‌آوری و اندازه‌گیری شد.

نتیجه این آزمایش‌ها نشان می‌دهد که در مقابل افت هر امتیاز در الگوی اندازه‌گیری عملکرد ذهنی، مغز فردی که از رژیم غذایی مدیترانه پیروی نکرده است، در نواحی مرتبط با بیماری آلزایمر یک سال پیرتر شده است.

نتایج این پژوهش با دیگر مطالعات علمی مبنی بر آن که رژیم غذایی مدیترانه می‌تواند «عاملی حفاظتی در مقابل زوال حافظه باشد»، هماهنگی دارد. توجیه این نظریه، در کاهش میزان پروتئین‌های موجود در مغز افرادی است که از رژیم غذایی مدیترانه پیروی کرده‌اند.

توماسو بالارینی، دانشجوی فوق دکترای ناظر بر این تحقیقات، می‌گوید: «این نتایج، بر شواهدی می‌افزاید که نشان می‌دهد آنچه می‌خورید، می‌تواند بعدا بر حافظه‌تان تاثیر بگذارد.»

پژوهشگران می‌گویند باید تحقیقات بیشتری در زمینه تاثیرات رژیم غذایی مدیترانه‌ای در درمان آلزایمر انجام شود.

مطالعات پیشین نیز نشان داده است که رژیم غذایی مدیترانه‌ای و کاهش خطر از میان رفتن عملکر مغز با یکدیگر ارتباط دارند.

سال گذشته، پژوهشگران «انستیتوی ملی چشم» در مریلند آمریکا به این نتیجه رسیدند که افرادی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای را دنبال می‌کنند، در مقایسه با دیگران «میان ۴۵ تا ۵۰ درصد کمتر درمعرض ابتلا به زوال عقل هستند.»

در هنگام انتشار این گزارش، دکتر امیلی چو، مولف ارشد این پژوهش، به شبکه سی ان ان گفت که هرچه از رژیم غذایی مدیترانه دورتر شویم، خطر ابتلا به زوال عقل افزایش می‌یابد. این رژیم شامل موادی از جمله میوه، سبزیجات، دانه‌های کامل نباتی، آجیل، روغن زیتون، و کاهش مصرف گوشت قرمز و مشروبات الکلی است.

او گفت: «کسانی که این رژیم را به دقت رعایت کرده‌اند، در مقایسه با افرادی که برخی مواد آن را در رژیم غذایی‌شان جای داده‌اند، در رده بالاتری از حفاظت (مغزی) قرار دارند، و رده دوم نسبت به رده سوم که کلا از رژیم غذایی مدیترانه استفاده نمی‌کنند، در شرایط بهتری هستند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)