• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۰۹۹۱
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
متخصص و عضو هیأت مدیره انجمن گوش و حلق و بینی :

حرف زدن بدون ماسک ممنوع !

ترشحات حین صحبت اگر حاوی ویروس باشند، انتقال دهنده ویروس کرونا خواهند بود، بر همین اساس زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی هنگام صحبت کردن ضروری است.

حرف زدن بدون ماسک ممنوع !به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر ابراهیم رزم پا افزود: ویروس کرونا عمدتا به وسیله تماس دست آلوده به ویروس با دهان، بینی و چشم منتقل می‌شود، این ویروس تاجدار، در هوای آزاد زنده نمی‌ماند به این معنا که عطسه یا سرفه شخص، هوا را آلوده نمی‌کند یا منجر به آلوده شدن فرد دیگری که از آن مسیر عبور می‌کند، نمی‌شود.

وی ادامه داد:، اما در فضای بسته مانند آسانسور یا سالن‌های ورزشی یا وسیله نقلیه عمومی، وضعیت متفاوت است و در صورت عطسه یا سرفه از سوی فرد ناقل، بلافاصله ویروس پخش شده و بر صورت افراد حاضر در آن فضا یا بر روی سطوح می‌نشیند و منجر به آلوده شدن دیگران می‌شود.

متخصص گوش و حلق و بینی با بیان اینکه دست زدن به سطوح آلوده در فضای بسته و تماس دست با چشم، بینی و دهان بلافاصله باعث انتقال کرونا می‌شود، گفت: پیش از این سخن از انتقال ویروس از طریق عطسه و سرفه و تماس با سطوح بود، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که صحبت کردن بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله فیزیکی، عامل اصلی انتقال ویروس کرونا است.

وی درباره چرایی این موضوع توضیح داد: هنگام صحبت کردن، ترشحاتی از دهان خارج می‌شود که اگر حاوی ویروس فرد ناقل باشد به همان شکلی که عطسه و سرفه منتقل کننده هستند، این ترشحات هم منتقل کننده ویروس خواهند بود بر همین اساس زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی هنگام صحبت کردن یگانه راه منع انتقال ویروس است.

آقای رزم پا تصریح کرد: علاوه بر این، آواز خواندن یا صحبت کردن دو نفر با هم در فضای بسته‌ای مانند آسانسور باعث پخش شدن ویروس و نشستن آن بر روی سطوح می‌شود که با تماس نفر بعدی به آن سطوح، منجر به آلوده شدن و در صورت تماس دست با دهان، بینی و چشم ویروس به بدن فرد وارد می‌شود.

به تاکید وی، کسانی که واقعا مشکوک یا حاوی ویروس هستند، حتی در فضا‌های بسته با تعداد افراد کم یا صحبت نکنند یا اگر صحبت می‌کنند حتما از ماسک استفاده کنند.

عضو هیأت علمی انجمن گوش، حلق و بینی، با تاکید بر اینکه تعداد و میزان ویروسی که وارد بدن می‌شود در ابتلا و آلودگی مهم است و شستن دست و صورت از حجم ویروس می‌کاهد، افزود: بهتر است افراد به محض ورود به منزل، علاوه بر شستن دست و صورت، بینی و دهان را هم شست و شو دهند و هر چه میزان شست و شو بیشتر باشد امکان آلودگی و ابتلا کمتر می‌شود ضمن اینکه بدن در قبال حجم کم ویروس بهتر مقابله می‌کند.

آقای رزم پا به زدن ماسک حتی استفاده از سه ماسک در مکان‌های شلوغ و خطرناک تاکید کرد و گفت: درست است که ماسک‌ها سه لایه هستند، اما بعضی از آن‌ها قدرت پیشگیری و محافظت کمی دارند؛ بنابراین توصیه می‌شود کسانی که به محیط‌هایی وارد می‌شوند که مشکوک است حتما از دو ماسک و گاه سه ماسک استفاده کنند.

وی در پاسخ به اینکه انتقال ویروس در کدام رنج سنی بیشتر است، افزود: ویروس کرونا به محدوده سنی خاصی تعلق ندارد و همه را درگیر می‌کند، اما ویروس جهش یافته انگلیسی بیشتر به مبتلا کردن سن جوانان و نوجوانان و پایین‌تر تمایل نشان می‌دهد. پس توصیه می‌شود در هر شرایطی شیوه نامه‌های بهداشتی رعایت شود و از دست دادن، روبوسی کردن و تماس نزدیک پرهیز کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نجات یک فرد گورکن گرفتار در استخر آب کشاورزی در روستای کریم آباد چهارمحال و بختیاری
بررسی طرح‌های آبرسانی روستایی آذربایجان غربی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)
پنج نشان کشوری بر گردن بانوان روشندل فارس
خودرو‌های شوتی و هنجارشکن زیر ذره بین پلیس کرمان
اعلام جزئیات ثبت‌نام کارت رفاهی ازدواج
آماده باش نیرو‌های عراقی برای تأمین امنیت انتخابات
ثبت ۸ هزار واقعه ولادت در خراسان جنوبی
آبرسانی پایدار به بیش از ۱۳۰ روستای لرستان
ورچشمه مینودشت ، روستایی‌ با جریان آب و آرامش
میانگین تحق برنامه هفتم در سال نخست ۳۵ درصد بوده است
۲۱۶ تن برنج احتکاری توقیف و شرکت متخلف جریمه شد
جاودانگی پس از مرگ
بهره مندی ۹۰ هزار نفر از بیمه رایگان سلامت در تایباد
پیام سردار رادان برای ۱۳ آبان و روز دانش‌آموز
بازداشت گوشی‌قاپان خیابان خیام
تدوین تقویم رویداد‌های گردشگری استان یزد
پیگیری ویژه طرح‌های عمرانی کرمان در وزارت راه و شهرسازی
پروانه رایگان برای بازسازی سرای حاج یوسف اردبیل
همکاری دانشگاه‌های صنعتی ایران و عراق در زمینه پژوهش و فناوری
خبرهای داغ نمایندگان برای حوزه های انتخابیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)