• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۱۴۶۲
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه
روزنامه رای الیوم

بازگشت تايوان به چين به معنای پایان امپراتوری آمریکاست

به رغم تلاش آمریکا برای ایجاد ائتلاف نظامی برضد چین، سیطره این کشور بر تایوان به معنای پایان امپراتوری آمریکا خواهد بود.

بازگشت تايوان به چين به معنای پایان امپراتوری آمریکاست
  ­به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه اینترنتی رأی الیوم با اشاره به تشدید جنگ سرد بین آمریکا و چین بر سر تایوان و پدیده فرار خلبانان هواپیما‌های جنگی و حتی مسافربری تایوانی به چین به علت بی اعتمادی به آینده تایوان نوشت سیطره چین بر تایوان یک احتمال قوی در سال‌های آینده و به معنای پایان امپراتوری آمریکاست.

اين روزنامه در سرمقاله امروز خود ضمن پرداختن به پدیده فرار خلبانان تایوانی و پناهنده شدن آنان به چین افزود دولت جو بایدن رئیس جمهور دمکرات آمریکا به رویارویی با نفوذ فزاینده چین در منطقه شرق آسیا اهمیت فوق العاده‌ای قائل است به همین سبب این روز‌ها برای تأسیس یک ائتلاف نظامی تحت رهبری اش با مشارکت انگلیس، فرانسه، ژاپن، آلمان، استرالیا و هند برای مقابله با این نفوذ در اقیانوس‌های هند و آرام تلاش می‌کند و کارشناسان امور راهبردی پیش بینی می‌کنند تایوان نقطه اصلی اصطکاک و عاملی باشد که جنگ سوم جهانی را در صورت ادامه و وخیم شدن جنگ سرد کنونی، کلید خواهد زد.

شی جین پینگ رئیس جمهور چین در سخنرانی اش در کنگره ملی نمایندگان خلق در مارس گذشته بر اصل چین واحد و رویارویی با هرگونه رویکرد جدایی طلبانه تسای انگ وین نخست وزیر تایوان که به تازگی برای دور سوم نخست وزیری پیروز شده است تأکید کرد این در حالی است که بایدن از استقلال تایوان حمایت و دولتش تلاش می‌کند به تایوان هواپیما‌ها و سامانه‌های موشکی چند میلیارد دلاری بدهد و از دولت تایوان برای تولید و ارتقای صنعت هواپیمای جنگنده «اف. اس‌ ای تایگر آی آی» حمایت می‌کند به طوری که تایوان تاکنون ۳۰۰ فروند از این نوع جنگنده‌ها را ساخته است.

آنچه که بر نگرانی دولت بایدن از بابت افزایش نفوذ چین در منطقه شرق آسیا و دریای چین می‌افزاید گمانه زنی‌های برخی مطالعات راهبردی آمریکایی درباره اقدام چین به الحاق تایوان نهایتاً تا سال ۲۰۲۷ میلادی است و اگر لازم باشد حمله نظامی و مقدمه سازی برای این تهاجم با اعزام جنگنده و بمب افکن‌های دارای توان هسته‌ای است تا وارد حریم هوایی تایوان شوند.

نشریه تخصصی نظامی میلیتاری ووچ فاش کرد پدیده جدا شدن خلبانان تایوانی با هواپیما‌های جنگنده شان و پناهنده شدن آنان به چین افزایش یافته است و جای شگفتی است خلبانی که در شرکت خطوط هواپیمایی مسافربری تایوان کار می‌کند با هواپیمای جامبو به پکن گریخته - و به نوشته این نشریه در شماره اخیرش- خواستار پناهندگی سیاسی شده است.

این جدا شدن‌ها بازتابی از یأس و نگرانی حاکم بر تایوان است و ما الان به نقل از همین نشریه نقل می‌کنیم که این وضع ناشی از بی اعتمادی به آینده تایوان و افزایش قدرت نظامی چین است که از پشتوانه اقتصادی قوی برخوردار است و تا پنج سال آینده در اقتصاد در رتبه اول قرار خواهد گرفت.

سران چین دو سال پیش رویکرد‌های جدایی طلبان دمکراتیک را در جزیره هنگ کنگ که قبلا مستعمره انگلیس بود کنترل کردند و اکنون به سمت مهار چنین رویکردی در تایوان حرکت می‌کنند و در تلاشند یک ائتلاف چهارجانبه چینی-روسی-کره شمالی و ایرانی تشکیل دهند تا با ائتلاف جدید آمریکا که در حال تأسیس است مقابله کنند.

اگر آتش رویارویی آمریکا و چین شعله ور شود احتمال پیروزی آمریکا به نظر می‌رسد محدود باشد نه به خاطر اینکه چین زرادخانه بسیار پیشرفته‌ای از ناو‌های هواپیمابر و زیردریایی‌ها و موشک‌های نقطه زن بسیار پیشرفته فراهم کرده است بلکه به خاطر اینکه در حوزه جغرافیایی چین می‌جنگد و آمریکا در جنگهایش در شرق آسیا پیروز نشده است و در ویتنام متحمل شکست بزرگی شد.

سیطره چین بر تایوان یک احتمال قوی در سال‌های آینده است و به معنای پایان امپراتوری آمریکا خواهد بود درست همانند اتقاقی که در جنگ سوئز رخ داد و به امپراتوری انگلیس که خورشید هرگز در آن غروب نمی‌کرد، پایان داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت ۲۰ هزار تن وش پنبه از کشتزار‌های خراسان شمالی 
توسعه نخلستان های هویزه
تقویم روز و اوقات شرعی ششم آذر به افق آبادان و خرمشهر
افتتاح مجموعه فرهنگی اوحدیه مراغه 
«شریک جرم» و «نبرد خاموش»، از شبکه مستند
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق ایوانکی
تهران حاضر، ایران غایب؛ روایتی کوتاه از کنفرانس تهران
پایان سرشماری پاییزه حیات وحش در خراسان شمالی
تولید ۱۱۰ تن گوشت شتر در خراسان شمالی
به پنج‌شنبه خوش آمدید
نگاهی به فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۶ آذر
نامه ایران به شورای امنیت درباره نقش آمریکا در تجاوز به تهران
گلایه شهروندخبرنگار اشنویه‌ای از مشکل تجهیزات گرمایشی سالن‌های ورزشی
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
اعلام آثار راه‌یافته به ۲ بخش جشنواره جهانی فیلم فجر
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ آذر ۱۴۰۴
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)