پخش زنده
امروز: -
معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی : موارد گزارش شده از فوتیهای واکسن، ناشی از بیماریهای زمینهای مثل فشار خون، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی بوده و از عوارض ناشی از واکسن سالمندان نبوده است.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر قاسم جان بابایی افزود: با توجه به اینکه واکسیناسیون در ایران از افراد بالای ۸۰ سال شروع شد و خیلی از این افراد ممکن است بیماریهای زمینهای داشته باشند موارد فوت گزارش شده بعد از دریافت واکسن به دلیل بیماری زمینهای است.
وی با بیان اینکه پیش از کرونا نیز ما به طور تقریبی ۴۰۰ هزار فوتی در سال داشتیم افزود: خوشبختانه تا کنون عارضه جدی و نگران کنندهای از دریافت کنندگان واکسن نداشت ایم و در سامانهای در وزارت بهداشت همه عوارض ثبت میشود که جز قرمزی التهاب ناحیه تزریق واکسن و خارش پوستی و درد استخوانی عوارض جدی دیگری گزارش نشده است.
هر چه زودتر خدمات اورژانس را شروع کنیم
معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: خدمات غیر اورژانسی را برای مهار موج چهارم کرونا محدود کردیم و در این مدت اولویت برای همه خدمات کرونا بود، اما با نزولی شدن آمارها باید هرچه زودتر خدمات غیر اورژانس را شروع کنیم گرچه در تمام این مدت خدمات اورژانس را انجام دادیم به طور مثال تلفات جادهای چند برابر پارسال بود که تحت پوشش قرار دادیم.
آقای دکتر جان بابایی افزود: در خصوص توزیع انسولین، داروهای هموفیلی، تالاسمی و ام اس گزارشهایی از نارضایتیهای مردم داشتیم و تلاش کردیم خطاهایی که وجود داشت و سوء استفادههایی که میشد، شناسایی و از بروز آنها جلوگیری کنیم که در همین راستا مصرف این داروها تا ۲۰ درصد کاهش یافت و نشان میدهد که جلوگیری از تخلفات تا چه میزان میتواند به رسیدن دارو به دست مصرف کننده واقعی کمک کند.
وی افزود: برای کاهش نگرانیهای افراد دیابتی سازمان غذا و دارو میزان انسولین پن را دو برابر کرد و به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار ارتقا داد.
معاون درمان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: به دانشگاههای علوم پزشکی اعلام کردیم تا پایان اردیبهشت اطلاعات همه بیماران مصرف کننده انسولین را در سامانه وارد کند تا بعد از احصاء اطلاعات بتوانیم انسولین مورد نیاز مردم را با گرفتن کد ملی در اختیارشان قرار دهیم.
آقای دکتر جان بابایی گفت: همه بیماران دیابتی باید با مراجعه به مرکز بهداشتی درمانی منطقه خودشان یا بیمارستانی که مرکز دیابت دارد اطلاعاتشان را وارد کنند تا انسولین مورد نیاز مصرفشان به داروخانههای منطقه توزیع و از این طریق نگرانیهای مردم را به حداقل برسانیم.