• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۳۳۵۷
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۷
اقتصادی » صنعت

تصویب یک هزار میلیارد تومان مشوق صادراتی در بودجه ۱۴۰۰

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در نشست هم اندیشی برنامه‌های توسعه صادرات کشور از تصویب یک هزار میلیارد تومان برای مشوق‌های صادراتی در بودجه سال ۱۴۰۰ خبر داد.

تصویب یک هزار میلیارد تومان مشوق صادراتی در بودجه ۱۴۰۰به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما از شاتا، آقای حمید زادبوم در این نشست که با حضور وزیر صمت، نمایندگان مجلس و تشکل‌های بخش خصوصی برگزار شد، با بیان این مطلب، افزود: سازمان توسعه تجارت ایران در راستای تحقق شعار سال و هماهنگ با دیگر معاونت‌های وزارتخانه برنامه پیشنهادی خود را ارائه داده است که در این برنامه از نظرات دست‌اندرکاران دولتی، خصوصی و تشکل‌ها استفاده شده است.

تدوین استراتژی ملی صادرات ایران برای یک دوره پنج ساله

وی با اشاره به تدوین استراتژی ملی صادرات ایران بیان کرد: این استراتژی رویکردی و برای یک دوره زمانی ۵ ساله می‌باشد.
 
معاون وزیر صمت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص تدوین این استراتژی افزود: در این راستا تفاهم نامه با آی تی سی (ITC) در سال ۱۳۹۵ برای تدوین استراتژی به امضا رسید و در سال ۱۳۹۷ تامین مالی لازم از طریق اتحادیه اروپا انجام شد و تدوین استراتژی ملی صادرات از سال ۱۳۹۸ آغاز گردید.

تاکید بر توسعه زنجیره ارزش در استراتژی ملی صادرات

زادبوم همچنین تصریح کرد: در این استراتژی از نظرات کارشناسان بین المللی، بخش خصوصی و تشکل‌ها استفاده شده است و بر توسعه زنجیره ارزش به عنوان نقشی مهم تاکید شده است.

پیش‌بینی ۳۵۹ اقدام برای توسعه صادرات ۶ گروه کالایی ظرف ۵ سال

وی با اشاره به پیش بینی و تدوین ۳۵۹ اقدام در این استراتژی گفت: ۶ گروه کالایی به صورت منتخب و پایلوت شامل دو گروه از کشاورزی، دو گروه از خدمات و دو گروه از صنعت برای اجرای این استراتژی انتخاب شدند و ۳۵۹ اقدام ظرف ۵ سال برای توسعه صادرات این گروه‌ها پیش‌بینی شده است.

سهم ۶۰ درصدی صادرات به ۱۵ کشور همسایه از کل صادرات کشورمان

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه صادرات به ۱۵ کشور همسایه، ادامه داد: از ۳۵ میلیارد دلار صادرات کشور در سال ۱۳۹۹ حدود ۲۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار مربوط به ۱۵ کشور همسایه بوده است و ۶۰ درصد صادرات کشور را شامل شده است.
 
زادبوم همچنین اضافه کرد: کشور‌های هند و چین از جمله مهمترین کشور‌های هدف صادراتی ما بوده است.

پتانسیل یکصد میلیارد دلاری برای صادرات به ۱۵ کشور همسایه

وی همچنین با اعلام این که کل پتانسیل صادراتی ما حدود یکصد میلیارد دلار به ۱۵ کشور همسایه می‌باشد، گفت: بیشترین پتانسیل در کشور پاکستان با بیش از ۱۶ میلیارد دلار است.
 
معاون وزیر صمت همچنین بیان کرد: ۲۶.۴ میلیارد دلار ظرفیت برای صادرات به چین و ۲۸ میلیارد دلار نیز امکان و ظرفیت برای صادرات به هند داریم.

رشد ۳۰ درصدی صادرات ایران به اوراسیا و رشد ۸ درصدی تجارت فی‌مابین

زادبوم یکی از راه‌های توسعه صادرات را امضای موافقتنامه‌های تجاری دو و چندجانبه دانست و ادامه داد: از آبان ۱۳۹۸ تا آبان ۱۳۹۹ در اقلام موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا ۸۲ درصد رشد صادرات داشتیم، رشد ۳۰ درصدی صادرات ایران به اوراسیا و رشد ۸ درصدی تجارت کل فیمابین نیز از دستاورد‌های این موافقتنامه بوده است.

ضرورت تولید جهت دار برای افزایش ارزش هر تن کالای صادراتی

وی با اشاره به اهداف صادراتی به تفکیک گروه‌های کالایی گفت: برای سال ۱۴۰۰ رشد ۱۰ درصدی به صورت واقع بینانه، رشد ۱۵ درصدی بر اساس دستورات ریاست جمهوری و رشد۲۱.۷ درصدی بر اساس برنامه ششم توسعه، هدف‌گذاری شده است که باید به سمت کالا‌های دارای ارزش افزوده بیشتر برویم و در این راستا باید تولید جهت دار شود تا ارزش هر تن کالای صادراتی بیشتر شود.
 
زادبوم همچنین تصریح کرد: حمایت‌های دولت باید هدفمند، مشروط، مدت دار و در طول زمان کاهنده باشد.

اختصاص ۴۸ درصد از مشوق‌های صادراتی سال ۹۹ به کمک سود تسهیلات بانکی صادرکنندگان

معاون وزیر صمت با بیان اینکه ۴۸ درصد از مشوق‌های صادراتی سال گذشته به عنوان کمک سود تسهیلات بانکی با نرخ ۴ درصد به صادرکنندگان اعطا شده است، گفت: در بودجه سال ۱۴۰۰ نیز حدود یک هزار میلیارد تومان برای مشوق‌های صادراتی در نظر گرفته شده است.

رفع مشکلات تعهدات ارزی صادرکنندگان با ابلاغیه‌های جدید صادراتی

زادبوم، شیوع ویروس کرونا، بالا بودن هزینه‌های حضور در بازار‌های هدف، بالا بودن هزینه‌های لجستیک، قوانین دست و پاگیر، محدودیت‌های تامین مالی و مشکلات ایفای تعهدات را از چالش‌های توسعه صادرات دانست و گفت: خوشبختانه به همت وزیر صمت، هماهنگی و همکاری تشکل‌ها و ستاد اقتصادی دولت مشکلات ایفای تعهدات ارزی با ابلاغیه‌های صادراتی مرتفع شده است.

بررسی ۱۲۰۰ پرونده و صدور بیش از ۱۰۰ مصوبه در کمیته اقدام ارزی

وی همچنین بیان کرد: هر هفته چهارشنبه‌ها در سازمان توسعه تجارت ایران کمیته اقدام ارزی با حضور دستگاه‌های مرتبط تشکیل می‌شود که تاکنون ۱۲۰۰ پرونده مورد بررسی قرار گرفت و بیش از ۱۰۰ مصوبه صادر شد.
 
رییس کل سازمان توسعه تجارت همچنین تعدیل ۱۰ درصدی ارزش صادرات سال‌های ۹۸ تا ۹۹ و ۱۴۰۰ از تعهدات ارزی کلیه صادرکنندگان را از دیگر برنامه‌ها دانست و گفت: صادرکنندگان تولیدی بیش از ۹۲ درصد ایفای تعهد نموده اند که بیشترین رقم ایفای تعهد را دارند.

پیش‌بینی رشد ۲۰ درصدی صادرات غیرنفتی برای امسال

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: پیش‌بینی می‌شود برای امسال صادرات غیرنفتی ۱۰ تا ۲۰ درصد رشد داشته باشد. 
 
آقای حمید زادبوم در حاشیه نشست هم اندیشی برنامه‌های توسعه صادرات افزود: سال گذشته صادرات غیرنفتی ۱۵ درصد کاهش داشت که با توجه به بحران کرونا متوسط مبادلات تجاری دنیا نیز به همین میزان کاهش داشته است.
 
وی گفت: صادرات غیرنفتی سال گذشته حدود ۳۵ میلیارد دلار بوده که در مقایسه با سال ۹۸ حدود ۱۴ و نیم درصد از نظر ارزشی کاهش داشته است.
 
زادبوم افزود: همچنین میزان واردات ۳۸ و نیم میلیارد دلار در سال گذشته بوده است که نسبت به سال ۹۸ کاهش ۱۶ درصدی داشته است.
 
وی گفت: با این حال در فروردین امسال میزان صادرات رشد بیش از ۵۰ درصدی در مقایسه با سال گذشته داشته است که برای توسعه صادرات برنامه ۵ ساله تدوین شده که محور‌های آن حل و فصل موانع در زمینه قوانین و آیین‌نامه‌های اجرایی و حل مشکلات تشکل‌های صادراتی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی برای اروپا تبعات جدی دارد
فرمانده نیروی هوافضای سپاه: متوقف نشدیم
پایان بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های اسلامی شهر در تبریز
نقش کلیدی ایران در آینده خاورمیانه
خداحافظی شورای اسلامی شهر تبریز از عمارت تاریخی ساعت
افزایش مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
مناظر استرالیا از آسمان
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
مدیرکل امور مالیاتی: مجموع پرداختی‌های ارزش افزوده زنجان از ۲ هزارو ۴۳۵ میلیارد تومان عبور کرد
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ تمهیدات ویژه تنظیم بازار نان در ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
۱۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در استان زنجان به متقاضیان واگذار شده است
برداشت ۱۵ میلیون گل نرگس از نرگس زارهای پلدختر لرستان
آغاز برداشت کُنار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان
ممنوعیت تردد شناور‌های مسافربری از بندر کیش به چارک و آفتاب، ۲۰ بهمن
لحظه شماری لرستانی‌ها برای خلق حماسه‌ای ماندگار در ۲۲ بهمن
نخستین خانه صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان در چابهار افتتاح شد
تجلیل از ۲۲ زنده‌نام و چهره ماندگار در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)