• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۴۱۳۸
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۳
آذربایجان شرقی » اجتماعی

صدور شناسنامه به فرزندان با مادر ایرانی در آذربایجان‌شرقی

صدور شناسنامه به فرزندان حاصل از ازدواج مادر ایرانی با پدر خارجی در آذربایجان شرقی آغاز شد.

صدور شناسنامه به فرزندان با مادر ایرانی در آذربایجان‌شرقیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی  استاندار در این مراسم گفت: اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از مادران ایرانی یکی از گام‌های مثبت دولت است.

محمدرضا پورمحمدی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ مورد ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی در استان انجام شده است اظهار کرد: متقاضیان دریافت تابعیت ایرانی با مراجعه به اداره کل امور امنیتی استانداری می‌توانند درخواست خود را ثبت کنند.

وی ادامه داد: در گذشته ماده واحده‌ای در قانون وجود داشت که بر اساس آن به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی که بالای ۱۸ سال سن داشتند شناسنامه اعطا می‌شد این قانون خلاء‌هایی داشت که مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت قانون اعطای تابعیت به همه فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی توسط مجلس شورای اسلامی و همکاری سایر نهاد‌ها تصویب و ابلاغ شد.

استاندار گفت: شناسنامه، معرفی کننده هر فرد است و یکی از ضروریات برای انجام کار‌های مختلف اداری و آموزشی است و نداشتن آن نقیصه بزرگی است و امروز خوشحالیم که این مشکل برای فرزندان حاصل از مادران ایرانی با مردان غیرایرانی حل شده است.

پور محمدی خاطرنشان کرد: ازدواج‌های زنان و مردان ایرانی با اتباع خارجی موجب تسهیل تعاملات با ملت‌های مختلف می‌شود که ضروری است صدور مدارک برای تابعیت انجام گیرد.

مدیرکل دفتر امور امنیتی و انتظامی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی فراز و نشیب زیادی داشت تا اینکه در سال ۹۸ با اصلاح قانون این موضوع تعیین تکلیف شد و از سال گذشته کارگروه مربوطه در استان تشکیل شد.

جهانگیر اسکندرزاده افزود: این افراد با مراجعه به اداره کل امنیتی استانداری و پر کردن اظهار نامه می‌توانند درخواست خود را ثبت کنند که پس از انجام استعلامات لازم برای این افراد شناسنامه صادر می‌شود.

وی ادامه داد: اگر به این فرزندان که در داخل ایران متولد شده اند گواهی تولد از بیمارستان صادر نشود باید از طریق دستگاه قضایی آزمایش دی‌ان‌ای انجام گیرد تا شناسنامه در اختیار آنها قرار بگیرد.

اسکندرزاده اضافه کرد: تاکنون ۸۵ نفر زیر ۱۸ سال و ۲۲ نفر بالای ۱۸ سال در استان برای دریافت شناسنامه تشکیل پرونده داده اند که از این تعداد برای شش نفر زیر ۱۸ سال و ۷ نفر بالای ۱۸ سال امروز شناسنامه صادر شده است.

 "قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی" در دوم مهر ماه سال ۹۸ با عنوانبه تصویب رسید.

هیات وزیران در اردیبهشت ماه سال گذشته و در اجرای ماده واحده قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، آیین نامه اجرایی نحوه اعطای تابعیت به افراد مشمول این قانون را تصویب کرد و در ۱۳ خرداد ماه پارسال آن را برای اجرا به وزارتخانه‌های کشور، اطلاعات و امور خارجه و معاونت حقوقی رئیس‌جمهوری ابلاغ شد.

بر اساس این آیین‌نامه هر زن ایرانی که با مرد غیرایرانی ازدواج کرده و در نتیجه این ازدواج دارای فرزند زیر ۱۸ سال باشد و هر فردی که از مادر ایرانی و پدر غیرایرانی متولد شده و بیش از ۱۸ سال تمام داشته باشد می‌تواند متقاضی اعطای تابعیت ایران باشد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)