• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۴۷۳۰
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۵
فارس » اجتماعی

برگزاری مجازی همایش ملی ادبیات کودکان و نوجوانان در دانشگاه شیراز

همایش ملی ادبیات کودکان و نوجوانان با موضوع پساکرونا روز‌های ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ماه به صورت مجازی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.

همایش ملی ادبیات کودکان و نوجوانان در دانشگاه شیراز برگزار می‌شودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،هشتمین همایش ملی ادبیات کودکان و نوجوانان توسط مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز با موضوع پساانسان‌گرایی، پساکرونا و جهان برگزار می‌شود.
مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز گفت: مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز بسیار خرسند است که پس از برگزاری هفت همایش دو سالانه، امسال هشتمین دوره آن را برگزار می‌کند.
سعید حسام پور دبیر علمی این همایش اضافه کرد: با توجه به تجربیات جدید انسان معاصر، به نظر می‌رسد تصورات نسبت به مفاهیم انسان، زندگی و به پیروی از آن علوم انسانی در حال دگرگونی بنیادینی است که به‌طور مختصر این تجربیات را در سه عرصه، پسا انسان‌گرایی، پساکرونا و جهان در شرایط مجازی می‌توان مطالعه کرد.
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز در ادامه به تشریح این سه محور پرداخت و گفت: اندیشه پسا انسان‌گرایی به‌عنوان واکنشی به انسان‌گرایی مسلّط در علوم انسانی ظاهر شده و روز به‌روز بر گستره و ژرفای آن افزوده می‌شود و این رخداد زمینه را برای تحولاتی ژرف در علوم انسانی و تربیتی فراهم آورده‌است.
وی اضافه کرد: هم‌اکنون، متأثر از تحولی که پساانسان‌گرایی در مفهوم انسان، رابطه انسان و طبیعت، رابطه انسان و جامعه و روابط انسان‌ها با هم ایجاد کرده، برداشت‌ها از مفهوم کودکی نیز دگرگون شده و این دگرگونی رهاورد‌های نظری و عملی نوینی برای نظام‌های تعلیم و تربیت و نیز ادبیات کودک به همراه آورده است.
حسام پور تاکید کرد: برای نمونه ویکتوریا فلنگن (۲۰۱۷) تلویحات پساانسان‌گرایی در ادبیات کودک را مورد بحث قرار داده و کارین موریس (۲۰۱۶) همین کوشش را در قلمرو فلسفه برای کودکان به انجام رسانده است. اینک به نظر می‌رسد مخاطب نهفته ادبیات کودک دیگر آنی نیست که پیش‌تر تصور می‌شد.
وی دومین عرصه مطالعات تجربیات انسان معاصر را در زمینه شیوع بیماری کرونا دانست و افزود: همه‌گیری بیماری کرونا و شرایط دشوار، تجربه‌نشده و پیچیده‌ای که ایجاد کرده، بشر را با واقعیت‌هایی تلخ مواجه کرده است.
مدیر مرکز ادبیات کودک دانشگاه شیراز گفت: تجربه‌های عمیق و همه‌گیر مرگ، ترس، دوری، و تنهایی که همگی برای انسان دردناک و جبران‌ناپذیرند، راهی جز بازبینی ژرف در سبک زندگی، باور‌ها و تصورات، فلسفه و ایدئولوژی برای او باقی نمی‌گذارد.

وی گفت: آنچه تاکنون از این رویداد تلخ در ادبیات کودک بازتاب یافته صرفاً به تلاش برای آگاهی‌بخشی به کودکان و توانمندسازی ایشان برای مواجهه با این بیماری محدود می‌شود، اما طبیعتاً با عبور از دوران کرونا فرصتی تازه برای بازنگری در آنچه رخ داد و در نتیجه در ارکان مادی و معنوی زندگی انسان به وجود خواهد آمد.
حسام‌پور در ادامه به سومین محور این همایش با عنوان جهان در شرایط مجازی پرداخت و گفت: در گسترش فناوری‌های دیجیتال و فضای مجازی که در دوران قبل از کرونا با رشد حیرت‌انگیز خود بر پدیده‌هایی همچون تعلیم و تربیت، کتاب، هنر و ادبیات، سرگرمی، و ارتباطات تأثیری ژرف گذارده بود با وقوع کرونا با سرعت بسیار فزاینده‌تری به رشد و غلبه خود ادامه داده و بر تمام جنبه‌های زندگی فردی و اجتماعی انسان سایه‌ای سنگین افکنده است.
وی گفت: پدیده‌ای که ً در دوران پساکرونا نیز همچنان استمرار خواهدیافت، گروهی از افراد، که پیش از این ضرورتی برای استفاده از فن‌آوری دیجیتال و فضای مجازی به شکلی گسترده احساس نمی‌کردند در دوران کرونا به‌دلیل ضروت‌های حرفه‌ای یا برای غلبه بر احساس‌های تنهایی، دوری و ترس به آن تن دادند و به تبع این تن دادن از امکانات شگفت‌انگیز این پدیده آگاه و به آن علاقمند شدند و خوگرفتند.

دبیر علمی هشتمین همایش ادبیات کودک در ادامه با طرح پرسش‌های مختلفی در این زمینه، بر ضرورت گزینش موضوع ادبیات کودک، پساانسان‌گرایی، پساکرونا و جهان در شرایط مجازی تأکید و کرد و گفت: در این همایش به‌دنبال یافتن پاسخ پرسش‌های مختلفی در این زمینه‌ها هستیم، پرسش‌هایی مانند اینکه ادبیات کودک با توجه به قالب‌های بعضاً سنتی خود چگونه به زندگی خویش ادامه خواهند داد.
وی ادامه داد: ازمیان چکیده مقاله‌های ارسال شده به دبیرخانه‌ی همایش، ۴۰ چکیده به انتخاب داوران گزینش شد و مقرر گردید نویسندگان، مقاله‌های خود را برای دبیرخانه همایش ارسال کنند، سپس از میان مقاله‌های ارسال شده به دبیرخانه، درمجموع ۱۶مقاله ازسوی داوران برای سخنرانی انتخاب شده است که در مدت‌زمان ۲ روز همایش در قالب ۴نشست ارائه خواهد شد.
حسام پور گفت : با توجه به شرایط کرونایی تمامی برنامه‌های این همایش به‌صورت مجازی و برخط، از طریق لینک‌های رسمی معاونت فرهنگی-دانشجویی دانشگاه شیراز (آپارات: https://www.aparat.com/farhangi.shirazu و اینستاگرام farhangi.shirazu@) برگزار می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بسته شعار سال با محوریت هموار کردن مسیر سرمایه گذاری دراستان
قرعه آزادکاران در ششمین دوره بازی‌های همبستگی اسلامی مشخص شد
غیبت شماری از دانش آموزان در پی بازگشایی ناگهانی مدارس
تبدیل کیش به الگوی حکمرانی فرهنگی ایرانی اسلامی
کاهش زمان رسیدگی به پرونده های قضایی در لرستان
اعتراف تاریخی ترامپ
پایان رقابت‌ها با قهرمانی تیم لیتوانی و کانادا در بخش پسران و دختران
اولین برف پاییزی گیلان قله سماموس را سفید پوش کرد
تصویب ۱۸طرح اشتغالزایی درگیلانغرب
اجرای موفق طرح آزمایشی مهارگر زیستی؛ راهبردی نوین برای نجات تاغزار‌های کشور
ارائه تجارب ایران در زمینه مدیریت جنگل و مقابله با تغییر اقلیم در COP۳۰ برزیل
پیروزی عالمیان در دور دوم مرحله مقدماتی استار کانتندر مسقط
برف روبی و نمک‌پاشی محور‌های مواصلاتی تکاب
سرشماری گونه‌های شاخص پستانداران در پناهگاه حیات‌وحش قراویز
سفر معاون امور سازمان شهرداری ها و دهیاری های کل کشور به درودزن
پیگیری یک وعده
تمهیدات فرمانداری رشت در روزهای برگزاری اجلاس خزر
برگزاری یادواره سرلشکر شهیدزین الدین، سرداران و ۶۱۲۸ شهید استان قم
ضرورت توجه به مشکلات بهداشتی و درمانی آذرشهر
اسلام هراسی در انگلیس از شرایط بد به بدتر مبدل شده است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
احتمال کاهش فشار یا قطع آب در مناطقی از شهر اصفهان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
تکذیب استعفای اعضای دولت
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
بدون تعارف با رئیس سازمان هواشناسی کشور
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
۸۵ درصد بازار واردات نهاده‌ها در اختیار چند واردکننده اصلی است
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
آغاز ثبت نام در طرح اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده از امروز  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)