• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۴۹۲۲
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۷
بین الملل » آمریکا
در پی افزایش غیرمنتظرهِ نرخ تورم در آمریکا؛

افزایش شدید تورم در آمریکا عامل کاهش شاخص بازار‌های بورس آسیا

یک رسانه آمریکایی اعلام کرد: افزایش قابل توجه و غیرمنتظرهِ نرخ تورم در ماه آوریل در آمریکا باعث کاهش شدید شاخص بازار‌های بورس در آمریکا و آسیا شد.

افزایش شدید تورم در آمریکا عامل کاهش شاخص بازار‌های بورس آسیابه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه تلویزیونی بی بی سی روز پنج شنبه در گزارشی اعلام کرد: فعالیت بازار‌های بورس در آمریکا (روز گذشته) و اینجا در آسیا (امروز) بسیار دشوار و ناامیدکننده بوده است. شاخص‌های سهام در تمام بازار‌های مالی با کاهش قابل ملاحظه‌ای مواجه شده است.

ابتدا بازار‌های بورس آمریکا با کاهش شدید مواجه شدند. شاخص داوجونز در بازار بورس وال استریت در نیویورک، با ۶۸۱/۵ واحد (۱/۹۹ درصد) کاهش، به مجموع ۳۳۵۸۷/۶۶ واحد رسید. شاخص نزدک در همین بازار، با ۳۵۷/۷۴ واحد (۲/۶۷ درصد) کاهش، به مجموع ۱۳۰۳۱/۶۸ واحد رسید. شاخص اس اند پی پانصد در بازار کالای شیکاگو، با ۸۹/۰۶ واحد (۲/۱۴ درصد) کاهش، به مجموع ۴۰۶۳/۰۴ واحد رسید.

در مجموع شاخص‌های داوجونز و اس اند پی پانصد حدود دو درصد و شاخص نزدک حدود سه درصد کاهش یافتند که بزرگترین میزان کاهش شاخص‌های بازار‌های بورس آمریکا از ماه فوریه به این طرف، به حساب می‌آیند.

مجری که از آسیا گزارش می‌داد، افزود: البته اینجا در آسیا نیز ما شاهد روایتی مشابهِ (عملکردِ ضعیف بازار بورس آمریکا) در معاملات امروز هستیم. شاخص نیکی ۲۲۵ در بازار بورس توکیو در ژاپن با ۵۹۷/۰۳ واحد (۲/۱۲ درصد) کاهش، به مجموع ۲۷۵۵۰/۴۸ واحد رسید. شاخص هنگ سنگ در بازار بورس هنگ کنگ نیز با ۳۴۷/۷۷ واحد (۱/۲۳ درصد) کاهش، به مجموع ۲۷۸۸۳/۲۷ واحد رسید.
 
مجری در ادامه گفت: شاید شما بپرسید، چرا دلالان سهام و کارگزاران بورس در آمریکا و آسیا (بازار‌های بورس اروپا امروز، پنجشنبه، هنوز آغاز به کار نکرده اند) اینقدر ناامید و دلسرد شده اند که به فروش گسترده سهام روآورده اند که به نوبه خود، باعث کاهش ارزش سهام شرکت‌های مختلف و سقوط شاخص بازار‌های بورس شده است؟ پاسخ این سؤال این است که به نظر می‌رسد تمام ترس‌ها و نگرانی‌های سرمایه گذاران در رابطه با افزایش تورم، اکنون در حال محقق شدن است، زیرا قیمت کالا‌ها برای مصرف کنندگان (در آمریکا) برای ماه آوریل، به صورت غیرمنتظره آنقدر افزایش یافت که در نزدیک به ۱۲ سال گذشته، بی سابقه بوده است. سمیرا حسین، خبرنگار اقتصادی ما در آمریکا، درباره علت این روند، از نیویورک گزارش می‌دهد.

خبرنگار گفت: تورم (در ماه آوریل) در آمریکا بزرگترین افزایش ماهانه خود را در بیش از یک دهه گذشته، تجربه کرد. اقتصاددانان انتظار داشتند که نرخ تورم در ماه آوریل با احتساب سالانه، حدود ۳/۶ دهم درصد افزایش یابد. این در حالی بود که آمار رسمی نشان داد شاخص قیمت کالا‌های مصرف کنندگان (نرخ تورم در آمریکا) در ماه آوریل در واقع، ۴/۲ درصد افزایش یافت.

خبرنگار تأکید کرد: هفته‌ها بود که وال استریت نگران افزایش تورم در آمریکا بود و اکنون که چنین اتفاقی افتاده است، ارزش سهام شرکت‌های مختلف، به ویژه شرکت‌های فناوریِ (دیجیتال، اینترنتی و رایانه ای) در بازار بورس آمریکا به شدت کاهش یافت. آمار و ارقام منتشر شده حاکی از آن است که نرخ تورم در آمریکا با سرعتی بیش از حد انتظار برخی اقتصاددانان، در حال افزایش است.

خبرنگار بی بی سی افزود، اکنون سؤال بزرگ این است که آیا بروز این وقایع بدان معناست که بانک مرکزی آمریکا ممکن است سیاست آسانِ پولی کنونیِ خود (نرخ بهره بانکی نازلِ خود) را تغییر دهد؟ در یک کلام، نه! جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، با شفافیت کامل اعلام کرده است که وی و همقطارانش (در هیئت مدیره بانک مرکزی آمریکا) باور ندارند که تورم چیزی است که باید در درازمدت، نگرانِ آن بود. وی چند بار در گذشته هشدار داده بود که تورم ممکن است به تدریج افزایش یابد، اما به گفته وی، این افزایش‌های ماهانه در نرخ تورم، صرفاً گذرا و موقتی خواهند بود و تا پایان سال کنونی (میلادی)، به عقیده بانک مرکزی آمریکا، تورم سرانجام کاهش خواهد یافت و به سطح مورد انتظار بانک مرکزی آمریکا، یعنی حدود دو درصد، خواهد رسید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
کمک میلیونی اهالی گوراب زرمیخ با پرداخت زکات مستحبی
صادرات کالا به ارزش بیش از ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از استان
افتتاح طرح اشتغالزای پرورش ماهی قزل‌آلا در ماهان کرمان
برگزاری آخرین آزمون کسب پروانه تخصصی مشاوران املاک و خودرو در خوزستان
طرح جامع ترافیک خراسان شمالی تا پایان سال تعیین تکلیف می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)