• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۵۶۲۴
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

سوء تغذیه و کاهش تاثیر واکسن کووید-۱۹

سوءتغذیه و چاقی از عوامل تهدیدکننده افزایش مرگ و میر در بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ هستند و در طولانی مدت هر دو به طور بالقوه می‌توانند اثر واکسن را تضعیف کنند.

سوء تغذیه و کاهش تاثیر واکسن کووید-۱۹به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت؛ تغذیه تأثیر قابل توجهی بر نتایج واکسیناسیون دارد و می‌تواند اثر واکسن را بهبود بخشد. مطالعه انجام شده بر روی اثر بخشی واکسن‌ها در افراد چاق که در گذشته انجام شده است پاسخ ضعیف به واکسن در افراد چاق را نشان می‌دهد. از طرف دیگر، نقص ایمنی ناشی از سوء تغذیه در کاهش پاسخ موثر به واکسن شناخته شده است. سوءتغذیه و چاقی از عوامل تهدیدکننده افزایش مرگ و میر در طی بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ هستند و در طولانی مدت هر دو به طور بالقوه می‌توانند اثر واکسن را تضعیف کنند. افراد مبتلا به نقص ایمنی یا بیماری زمینه‌ای بیشتر در معرض ابتلا به کووید-۱۹ هستند.
عوامل تغذیه‌ای (نمایه توده بدنی، وضعیت ریزمغذی‌ها مانند ویتامین A,D,E و روی) نقش موثری را در پاسخ فرد به واکسن‌ها دارند. به گفته پروفسور سرینات ردی، "واکسن فقط محرک آنتی‌ژنیک می‌باشد و نحوه واکنش بدن تحت تأثیر وضعیت تغذیه‌ای است و تاثیر واکسن در افراد متفاوت خواهد بود".
تغذیه سالم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و برعکس نداشتن یک رژیم غذایی سالم می‌تواند منجر به تضعیف ایمنی ذاتی و اکتسابی شود و فرد را مستعد ابتلا به عفونت کند. با این وجود می‌توان با اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد. ارتباط سیستم ایمنی با دریافت کافی برخی از ویتامین‌ها و موادمعدنی مانند روی، آهن و سلنیوم شناخته شده است. یک مطالعه مروری تاثیر ویتامین‌های C و D و روی در تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به عفونت‌ها را نشان داد؛ بنابراین مصرف یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی برای حمایت از سیستم ایمنی بدن و مقابله با عوامل بیماری زا معقول است.
سوء تغذیه می‌تواند کیفیت پاسخ ایمنی به واکسیناسیون را به ویژه در جمعیت‌های آسیب پذیر تحت تأثیر قرار دهد. یک رژیم غذایی متعادل و سالم می‌تواند سیستم ایمنی را قوی و جلوگیری از بروز بیماری‌های مزمن و عفونت‌ها را تضمین کند.
مطالعات نشان می‌دهد در افراد مسن که پنج وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات و یا مکمل‌های ویتامین E مصرف کرده‌اند، پاسخ بهتری نسبت به واکسن‌ها و ذخیره‌های آنتی بادی وجود دارد. پلی فنول‌ها، ریز مغذی‌هایی هستند که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند. مطالعات انجام شده حاکی از آن است که مصرف طولانی مدت پلی فنول‌ها به دلیل خواص ضد التهابی، افراد را در برابر بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت محافظت می‌کند.
در مطالعه‌ای نیز نقش روی و سلنیوم در تنظیم سیستم ایمنی در مدیریت کووید-۱۹ موثر نشان داده شد، متخصصان بهبود سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی غنی از مواد مغذی را برای بهبود پاسخ‌های ایمنی پیشنهاد می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)