• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۶۶۰۰
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۰
بین الملل » آمریکا
نیویورک تایمز

برنی سندرز: آمریکا باید حمایت از نتانیاهو را متوقف کند

نتانیاهو در مدت بیش از یک دهه از حکومت راستگرایانه خود ، باعث ایجاد نوعی ملی گرایی نژادپرستانه شده که به طور فزاینده، خودکامه شده است.

برنی سندرز: آمریکا باید حمایت از نتانیاهو را متوقف کندبه گزارش سرویس بین الملل­ ­­خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز مقاله ای با عنوان «آمریکا باید حمایت از دولت نتانیاهو را متوقف کند» به قلم برنی سندرز سناتور ایالت ورمونت، منتشر کرد.
مردم فلسطین چه حقوقی دارند؟
در این مقاله آمده است: هر وقت دولت اسرائیل با قدرت نظامی گسترده خود به حملات راکتی غزه پاسخ می دهد، جمله ای که از دولت های دموکرات و جمهوری خواه می شنویم این است که اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.
بگذارید این موضوع را روشن کنیم که کسی این استدلال را مطرح نمی کند که اسرائیل یا هر دولت دیگری حق ندارد از خود یا شهروندانش دفاع کند. پس چرا این کلمات، هر سال و جنگ به جنگ، تکرار می شود؟ چرا تقریباً هیچ وقت این سؤال پرسیده نمی شود که مردم فلسطین چه حقوقی دارند؟
چرا به نظر می رسد ما فقط وقتی متوجه خشونت در اسرائیل و فلسطین می شویم که راکت ها در اسرائیل فرود می آیند؟
آمریکا هم اکنون باید خواستار برقراری آتش بس فوری شود. ما باید درک کنیم که هرچند پرتاب راکت های حماس به جوامع اسرائیلی کاملاً غیرقابل قبول است، این مناقشه با پرتاب راکت های حماس آغاز نشد.
 
نتانیاهو آغازگر بحران
خانواده های فلسطینی در منطقه شیخ جراح درشهر قدس، سال های متمادی با تهدید اخراج روبرو بوده اند و نظام قضایی موجود نیز برای تحمیل آوارگی اجباری به آن ها طراحی شده است. شهرک نشینان افراطی در هفته های گذشته تلاش های خود را برای اخراج این فلسطینی ها تشدید کرده اند.
متأسفانه این اخراج ها فقط بخشی از یک نظام گسترده تر ظلم و ستم های اقتصادی و سیاسی است. ما سال ها شاهد اشغالگری شدید اسرائیل در کرانه باختری و شرق قدس و همچنین ادامه محاصره غزه بوده ایم که زندگی را به طور فزاینده، برای فلسطینی ها غیرقابل تحمل کرده است. ۷۰ درصد جوانان غزه که حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد، بیکار هستند و امید چندانی به آینده خود ندارند.
علاوه بر این، ما شاهد اقدامات دولت بنیامین نتانیاهو در خصوص این موارد بوده ایم: به حاشیه راندن و ترسناک نشان دادن شهروندان فلسطینیِ اسرائیل، پیگیری سیاست های شهرک سازی برای از بین بردن احتمال راه حل دو کشوری و تصویب قوانینی که موجب تثبیت نابرابری های نظام مند بین یهودیان و شهروندان فلسطینیِ اسرائیل می شود.
هیچیک از این موارد، بهانه ای برای حملات حماس نیست که تلاش کرده است از ناآرامی ها در قدس سوء استفاده کند. هیچ کدام از این موارد توجیهی برای ناکامی های تشکیلات خودگردان فاسد و بی اثر فلسطین نیست. این تشکیلات اخیراً انتخاباتی را که مدت ها مورد انتظار بود، باز هم به تعویق انداخت. اما حقیقت این است که اسرائیل همچنان تنها طرف دارای حاکمیت در سرزمین اسرائیل و فلسطین است و به جای آماده کردن زمینه برای برقراری صلح و عدالت، در حال تثبیت کنترل غیردموکراتیک و نابرابر خود است.
 
نتانیاهو و موج ملی گرایی و نژادپرستانه  
نتانیاهو در مدت بیش از یک دهه از حکومت راستگرایانه خود در اسرائیل، باعث ایجاد نوعی ملی گرایی نژادپرستانه شده که به طور فزاینده، خودکامه شده است. نتانیاهو در تلاش برای باقی ماندن در قدرت و محاکمه نشدن به جرم فساد مالی، به نیروهایی از جمله ایتمار بن غفیر و حزب افراطگرای «قدرت یهود»- با وارد کردن آن ها به دولت- مشروعیت داده است. این تعجب آور و غم انگیز است که افراد نژاد پرستی که در خیابان های قدس به فلسطینیان حمله می کنند، اکنون در کنست (پارلمان اسرائیل) نماینده دارند.
این روند های خطرناک، منحصر به اسرائیل نیست. ما در سراسر جهان، در اروپا، آسیا و آمریکای جنوبی و نیز همینجا در آمریکا، شاهد ظهور جنبش های ملی گرایانه و خود کامهِ مشابه بوده ایم. این جنبش ها، از تنفر قومی و نژادی برای قدرت گرفتن تعداد معدودی از افراد فاسد از لحاظ مالی به جای رفاه و عدالت برای تعداد زیادی از افراد، سوء استفاده می کنند. این جنبش ها در چهار سال گذشته در کاخ سفید یک دوست داشتند (ترامپ).
ما همچنین شاهد ظهور نسل تازه ای از فعالان هستیم که می خواهند جوامع را بر اساس نیازهای بشری و برابری سیاسی بسازند. ما تابستان سال گذشته پس از قتل جرج فلوید، شاهد این فعالان در خیابان های آمریکا بودیم. ما این افراد را در اسرائیل و سرزمین های فلسطینی نیز مشاهده می کنیم.
اکنون با روی کار آمدن یک رئیس جمهور جدید در آمریکا، این کشور فرصتی برای پیشبرد رویکردی جدید در جهان بر اساس عدالت و دموکراسی دارد. آمریکا خواه به کشورهای فقیر برای دستیابی به واکسن های مورد نیاز کمک کند، جهان را برای مقابله با تغییرات اقلیمی هدایت کند یا در راه برقراری دموکراسی و حقوق بشر در سراسر جهان تلاش کند، باید اوضاع را با پیشبرد همکاری برای پایان دادن به این مناقشه، هدایت کند.
 
لزوم بازنگری در سیاستهای آمریکا
ما در خاورمیانه (غرب آسیا) که در آنجا هر ساله حدود چهار میلیارد دلار کمک در اختیار اسرائیل قرار می دهیم، دیگر نمی توانیم به دفاع از دولت راستگرای نتانیاهو و رفتار نژادپرستانه و غیردموکراتیک آن ادامه دهیم. ما باید مسیر را تغییر دهیم و رویکردی عادلانه اتخاذ کنیم. این رویکرد باید از قوانین بین المللی در خصوص حفاظت از غیرنظامیان، حمایت و این قوانین را تقویت کند. رویکردی که ما در پیش می گیریم همچنین باید موجب حمایت و تقویت قانونی در آمریکا شود که به موجب آن، ارائه کمک نظامی آمریکا نباید موجب تقویت موارد نقض حقوق بشر شود.
این رویکرد باید این موضوع را به رسمیت بشناسد که اسرائیل کاملاً حق دارد در صلح و امنیت زندگی کند، اما همین شرایط باید برای فلسطینیان نیز وجود داشته باشد. من قویاً معتقدم آمریکا باید برای کمک به اسرائیلی ها و فلسطینی ها به منظور ایجاد چنین آینده ای، نقشی مهم ایفا کند. اما اگر قرار است آمریکا در خصوص حقوق بشر در عرصه جهانی صدایی معتبر باشد، ما باید به شکلی منسجم، از معیارهای بین المللی حقوق بشر حمایت کنیم، حتی زمانی که این کار به لحاظ سیاسی، دشوار باشد. ما باید درک کنیم که حقوق فلسطینیان حائز اهمیت است و زندگی فلسطینیان نیز مهم است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
۱۰ کیلومتر از فاز اول خط۲ قطارشهری تبریز سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد
معرفی داوران جایزه شهید آوینی جشنواره سینماحقیقت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
شب چله و حافظ خوانی
دلتنگی سرلشکر موسوی برای فرمانده شهید «محمد باقری»
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)