• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۸۳۶۷
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۲
سیاسی » سیاست خارجی

سفر ظریف به اتریش با در نظر گرفتن شرایط انجام نشد

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: با در نظر گرفتن جمیع شرایط، تصمیم گرفتیم، سفر آقای ظریف وزیر امور خارجه به اتریش انجام نشود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سعید خطیب زاده در ادامه نشست خبری هفتگی با خبرنگاران که به صورت مجازی برگزار شد، در توضیح علل لغو سفر آقای ظریف وزیر خارجه به اتریش افزود: در سفر اروپایی آقای ظریف، برخی سفر‌ها در حال نهایی‌شدن بود و ما با در نظر گرفتن جمیع شرایط تصمیم گرفتیم این سفر انجام نشود و آقای ظریف این سفر را به مصلحت ندانست.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آقای خطیب زاده همچنین درباره نزدیک شدن به پایان مهلت سه ماهه ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: قانون مجلس الزام آور است و آنچه که بین ایران و آژانس توافق شده است، در همان چارچوب هست. قانون مجلس توقف دسترسی‌های فرا پادمانی آژانس بوده و این از سه ماه گذشته آغاز شده است؛ یعنی الان آژانس هیچ دسترسی فرا پادمانی ندارد؛ توافق ما هم این بوده است که این فیلم‌ها ضبط شود و در اختیار آژانس قرار نگیرد؛ در پایان این سه ماه این تصاویر می‌تواند پاک شود و یا می‌تواند در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار بگیرد؛ این یک تصمیم داخلی است و دستگاه‌های فرادستی در موضوع سیاست خارجی برای تمدید تصمیم می‌گیرند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد آنچه که مهم است این است که از تاریخ مقرر در قانون مجلس دسترسی آژانس متوقف شده است و این توافق بین ایران و آژانس برای این است که اگر گفتگو‌ها به نتیجه رسید، فیلم‌ها در اختیار آژانس قرار می‌گیرد. این یک موضوع بین ما و آژانس است. با توجه به پیشرفت‌های خوبی صورت گرفته که فرجه‌ای به این فرصت داده شود و اگر مذاکرات تا آن روز در مسیر درست داشته باشد جمهوری اسلامی ممکن است این تصمیم داخلی را بگیرد، ولی در هر دو صورت دسترسی‌های فرا پادمانی به آژانس داده نمی‌شود.
این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین درباره ادعای یک رسانه عربی مبنی بر اینکه ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی به صورت فوق سری است اظهار داشت: از این گزارش‌ها هر از چند گاهی منتشر می‌شود و منبع این گزارش‌ها به ضدیت با ایران و اختلال در مسیر ایران و برجام معروف هستند؛ آن‌ها تاریخچه روشنی از ضدیت و توطئه دارند و هم منبعشان درست نیست و هم استنادشان نهایتا استناد به چیز‌هایی است که پس سال ۲۰۱۵ در توافق ایران و آژانس مختومه شده اند و موضوعیت ندارند.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران، انباشت، نگهداری، تولید و استفاده هرگونه سلاح هسته‌ای را نه تنها در چارچوب دکترین خودش نمی‌داند بلکه بنابر فتوای رهبری آن را حرام می‌داند و در این مسیر حرکت نکرده است.
آقای خطیب زاده افزود: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب تعهدات خودش همواره شفاف و تحت نظارت‌های آژانس حرکت کرده و در گزارش‌های آژانس مکررا تاکید شده است که ایران هیچ انحرافی از تعهدات خودش نداشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره مذاکرات ایران و عربستان و ادعای یک رسانه مبنی بر اینکه ایران از عربستان خواسته برای فروش نفت کمک کند گفت: این یک خبرسازی است؛ گفتگوی ما با عربستان به صورت دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی پیگیری می‌شود.
آقای خطیب زاده در ادامه درباره انتشار اخباری مبنی بر ممنوع الخروج شدن همسر وزیر امور خارجه به دلیل انتشار فایل صوتی آقای ظریف گفت: متاسفانه در فضای مجازی این روز‌ها ده‌ها و صد‌ها خبر از این دست منتشر می‌شود که ارزش وقت گذاشتن ندارد، اما همسر آقای ظریف همراه وزیر امور خارجه در سفر سوریه و ادامه این سفر (به اروپا) بوده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره ارتباط انتخابات با مذاکرات وین هم گفت: ارتباط دادن آنچه در وین می‌گذرد به تحولات داخلی ایرانی مسیر درستی نیست؛ قبل از این ثبت نام‌ها می‌گفتند ما در پی تسریع و تعجیل کردن در مذاکرات هستیم تا این مذاکرات به نتیجه برسد، حالا بعضی بعد از ثبت نام‌ها تشکیک می‌کنند که شاید قرار است تطویل هم صورت بگیرد تا به بعد از انتخابات برسد؛ نه؛ پرونده هسته‌ای یک پرونده ملی است و به این دولت و آن دولت وابسته نیست و وزارت خارجه یک دستگاه حاکمیتی است و در چارچوب منویات رهبری و مصوبات شورای امنیت ملی حرکت می‌کند، در این راستا نگاه داخلی به حقوق حقه ملت وجود ندارد و اگر یک ساعت زودتر بتوانیم تحریم‌های ظالمانه علیه مردم را ملغی کنیم، حتما تردید نخواهیم داست.

بیشتر بخوانید:

استیفای حقوق فلسطین مسئولیتی جهانی است

آبرویی برای مدعیان دروغین حقوق بشر نمانده است

جنایات رژیم صهیونیستی جنایت جنگی و نسل کشی است

توافق مقدماتی در مذاکرات وین نداریم

ایجاد کمیته مشترک بین وزارت خارجه و کمیته ملی المپیک

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توزیع ۳ هزار بسته گوشت گوسفندی بین نیازمندان اصفهانی
خدمت سبز به مردم
برگزاری یادواره شهدا در شهرها و روستاهای گلستان
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
بارش برف و باران از فردا در لرستان
مقاومت، کلید تحقق آرمان‌ها است
هشدار سطح نارنجی در پی ورود سامانه بارشی
استقبال مردم از تماشای فیلم‌های جشنواره فیلم فجر
کشف ۲ تن و ۴۰۰ کیلوگرم آرد قاچاق در شادگان
برپایی جشن بزرگ خیابانی نیمه شعبان و گرامیداشت دهه فجر در نیشابور 
ایران اسلامی مرعوب هیاهوی دشمن نخواهد شد.
دستگیری تعدادی از لیدرهای اغتشاشات اخیر در گرگان
سفیر ایران در پاکستان حمله تروریستی اسلام‌آباد را محکوم کرد
انقلاب اسلامی ایران زمینه ساز ظهور
افتتاح طرح های عمرانی و اقتصادی در گالیکش و مراوه تپه
ورود سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری
جمع‌آوری ۸۹ میلیارد تومان زکات در استان
برگزاری همایش یاوران انقلاب با هدف تقویت روحیه انقلابی در سردشت
برخورد تیبا با اتوبوس در محور شاهرود–آزادشهر ۳ فوتی برجای گذاشت
آزادی۴۸ زندانی جرائم غیرعمد در اردبیل به مناسبت دهه فجر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
آزادی ۲۶ زندانی جرایم غیرعمد استان کرمان به مناسبت ایام دهه فجر
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)