• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۱۲۹۱۱
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۶
فارس » اقتصادی
گزارش مکتوب ...

همیشه راهی هست

وقتی همت باشد و امید، تلاش حتما به ثمر می نشیند.

 
همیشه راهی هستبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، یک تیم کارشناسی در حال سونوگرافی هستند.

برق شادی در چشمان کسی که من را برای تهیه این گزارش دعوت کرده موج می‌زند؛ می‌گوید: خدا را شکر به ثمر رسیده اند.

از یک ماهی، خاویار می‌گیرد و نشانم می‌دهد.

از او می‌خواهم درباره نتیجه سونو برایم بگوید.

ببینید. ۲ و نیم میلی متر است. به نسبت درشت است. یعنی کیفیت خوبی دارد، چون کیفیت خاویار به اندازه بزرگی آن است.

خانواده کارآفرین

همیشه راهی هستآقای عبودی به همراه همسر، پسر و ۶ بردار دیگرش ۲۰ سال پیش خانوادگی تصمیم گرفتند با آب چشمه حوالی زمین ارث پدری، مزرعه پرورش ماهی بزنند و کار را با پرورش ماهی قزل آلا شروع کردند؛ اما موفق نبودند، چون ماهی‌ها خوب رشد نمی‌کردند، تلفات زیادی دادند تحقیقات و نظر کارشناسان نشان داد اکسیژن آب کم بود و باکتری‌های آلوده کننده آب هم بالا بود.

اینجا بود که با نصب دو دستگاه اکسیژن ساز و یک دستگاه تولید اوزن توانستند هم اکسیژن آب را به دو برابر برسانند و هم آن را از وجود میکروب‌ها پاک کنند.

تولید خاویار با نگاه جهانی

همیشه راهی هست
آقای عبودی که برادر بزرگتر و مدیر عامل مجموعه است می‌گوید: با همه این تلاش‌ها و هزینه ها، باز هم، ماهی‌ها تلف می‌شدند. کارشناسان گفتند آب با دمای بیشتر از ۱۸ درجه سانتی گراد برای رشد ماهی قزل آلا مناسب نیست.

به همین دلیل آن‌ها تصمیم گرفتند ماهی خاویاری پرورش دهند گونه‌ای که با دمای آب این مزرعه کاملا هماهنگ است.

در نتیجه استخر‌های پرورش ماهی‌های قزل آلا را از مستطیلی به هشت وجهی تغییر دادند.

آقای عبودی می‌گوید: استخر‌های هشت ضلعی در کشور‌های مختلف دنیا امتحان پس داده اند و با وجود اینکه آبِ کمی وارد استخر‌ها می‌شود آب حالت دورانی پیدا می‌کند و حس در دریا بودن را به ماهی القا می‌کند.

در این سیستم آب استفاده شده در این مزرعه پس از چندین بار تصفیه، به استخر‌ها بر می‌گردد و با گذر از فیلتر‌ها به مزرعه بر می‌گردد که برای افزایش خاویار بسیار مناسب است.

رونق تولید

همیشه راهی هست
خانواده عبودی با این که ۲ هزار قطعه بچه ماهی خاویاری را در استخر‌ها رها کردند، اما باز هم ماهی‌ها رشد خوبی نداشتند. مطالعات و تحقیقات این خانواده کار آفرین نشان داد خوراک ماهیان مشکل دارد اینجا بود که کارخانه تولید خوراک آبزیان را در بیضا ساختند تا خودشان خوراک تولید کنند.

آقای عبودی میگوید: برای تولید خوراک ماهی از مواد اولیه سبک تری استفاده کردیم که با یک آسیاب خوب برای ماهیان قابل هضم باشد.

او می‌گوید: پیش از این باید به هر ماهی ۲ کیلو خوراک می‌دادیم تا یک کیلو گوشت ماهی برداشت کنیم، اما حالا به ازا هر کیلو خوراک یک کیلو ماهی برداشت می کنیم.

خانواده عبودی حالا علاوه بر تولید و تامین خوراک مزرعه خود که نام آن را مزرعه رنگین کمان ملوس جان گذاشته اند؛ سالانه ۳۰ هزارتن خوراک انواع آبزیان را تولید و به سراسر ایران ارسال می‌کنند.

تولید در کنار استخراج
همیشه راهی هست

عبودی نتیجه تلاش خانودگی را تولید سالانه ۱۲۰ تن گوشت و ۳ تن خاویار با کیفیت ذکر می‌کند و می‌گوید: در استخر‌های مزارع ماهیان خاویاری ۱۵ تا ۲۰ کیلو ماهی تولید می‌شود، اما در مزرعه رنگین کمان ملوس جان بیضا این میزان به ۴۵ کیلو رسیده و امید داریم با اجرای چند طرح در آینده آن را به ۸۰ کیلو بر سانیم.

هرچند اغلب تولید کنندگان خاویار، ماهیان خود را به دلیل نبود مرکز استحصال خاویار به این مراکز در استان‌های شمالی میبرند، اما خانواده عبودی با خرید یک دستگاه استحصال خاویار خودشان دست بکار استخراج خاویار شدند.

نمونه‌ای که ملی شد

همیشه راهی هست
مزرعه رنگین کمان ملوس جان بیضا در سال ۹۹ به عنوان مزرعه نمونه ملی انتخاب و مجوز ساخت اولین پروانه ساخت زنجیره ارزش ماهیان خاویاری را کسب کرده است پروانه‌ای که به آن‌ها اجازه می‌دهد از بچه ماهی تا گوشت و خاویار را خودشان با ایجاد زنجیره تولید کنند.

خانواده کار آفرین عبودی معتقدند برای هر مشکل همیشه راهی هست حتی اگر این مشکلات به سختی گذر از هفت خان رستم باشند فقط باید همت کرد و موانع را از سر راه برداشت.
 
*  راضیه پارسایی
خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس
همیشه راهی هست
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توزیع ۲۰ تن آذوقه دامی بین دامداران رامسر
هوای استان کرمانشاه تا دوشنبه بارانی است
معاون علمی رئیس‌جمهور به البرز آمد
برخورد با ۱۲ هزار و ۸۳۰ تجاوز به حریم راه‌های مازندران 
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
باران دیشب با دست پر، به ایلام آمد
رقابت‌های لیگ والیبال جوانان آذربایجان شرقی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
دستگیری سارق با شگرد بیهوش‌کردن رانندگان در خرم‌آباد
دبیر کارگروه ملی پیشگیری و کنترل سرطان: بیماران مبتلا به سرطان نیاز گسترده‌ای به فرآورده‌های خونی دارند
سرانه فضای آموزشی شهرستان دالاهو، دو برابر میانگین کشوری است
اعلام ۱۵ فیلم برتر آرای مردمی جشنواره فجر
برگزاری افتتاحیه المپیک زمستانی؛ رژه کاروان ایران در سه منطقه مختلف
هشدار هواشناسی بوشهر درباره بارش شدید باران و وزش باد
ایران مقتدر منتظر فرمان ولی امر خویش است
امروز؛ آغاز انتخاب واحد نیمسال دوم دانشگاه آزاد
زنان قهرمانان وضعیت امروز ما هستند
ایران ما با بمب و موشک از بین نمی‌رود
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ بهمن
راهبرد ایران بازدارندگی فعال همه جانبه در چارچوب دیپلماسی مسلح است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
اجرای سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)